Nalan sonuçtan hiç memnun değil

17 Mayıs 2024 17:31

Uzun zaman araştırarak Philips 65pus8808 aldım, fakat televizyonun görüntüsü felaket. Koyu renkleri çok fazla dağıtıyor ve puslu sisli bir görüntüsü var. Her türlü platformdan her türlü çözünürlükte yayın seyrettim. Konu çözünürlük değil kesinlikle. Sanıyorum, çokça da şikayet edildiği üzere, panel arızası. Televizyonu açıp ekrana görüntü vermediğinizde bile ekran kirliymiş gibi dalga dalga bir görüntü var. O kadar belli oluyor ki, gören bu televizyon arızalı der zaten. 2 kere servis geldi, ilkinde sadece ‘Demolara bakarım.’ dedi ve öyle yaptı. Bu çok komik çünkü demolar keskin, parlak ve açık renklerde. Sorun zaten açık renklerde görünmüyor. Foto ve video gönderdim, tekrar geldiler. Bu sefer gelen kişi önce kabul etti, televizyonun arkasının fotoğraflarını çekti, arkadaki LED'lerin sanıyorum. Fakat her nedense anlayamadığım bir sebepten bir anda vazgeçti ve ‘Sorun yok.’ dedi! Çok acayipti gerçekten!. Merkezi arayıp anlatıyorum, ‘Evet, servis demo bakar, biz de başka bir şey yapmayız.’ diyor. Ezberlemişler, sürekli aynı şeyi söylüyorlar. Müşteri memnuniyetini geçtim, müşteri hakkı diye bir şey yok Philips nezdinde. Merkezde de, serviste de alaycı alaycı konuşmalar. Müşteriye yanlış bilgi verip bağırmalar. Hepsi kayıtlı ama ne fayda! Philips ne zaman bu kadar kötüleşti bilmiyorum? Aynı sorunla ilgili internette epeyce şikayet varmış meğer; ürünü araştırdığım kadar şikayetlere de baksaymışım keşke. En azından Philips’in kesinlikle ilgilenmediğini görürdüm. Ürün arızalı çıkabilir, firmaları büyüten ürünün arkasında durmaktır, müşteriyle alay etmek değil. Ama koca firmalara da bunu biz öğretemeyiz zaten. Ürün arızalı, servis önce kabul edip sonra etmiyor, merkez ilgilenmiyor. Satış sonrası ürünle baş başa kalıyorsunuz. Sorun yoksa şanslısınız, varsa vay halinize! Yazık! Ben hakkımı aramak için hem yurt dışı merkezleriyle iletişim kurup hem de Tüketici Mahkemesi'ne başvuracağım. Philips televizyon alacaklar çok çok iyi düşünsünler.

17 Mayıs 2024 17:52 (Şikayetten 21 dakika sonra)
17 Mayıs 2024 17:55

Aynı kişiler, aynı cevaplar. Ekteki görüntülerde sorun yok diyorsanız bu sizin ürünün arkasında durmadığını gösterir zaten. Mahkemede görüşürüz.

23 Mayıs 2024 05:10

Durum güncellemesi: Philips'le bu deneyimim gerçekten çok yıpratıcıydı. Servis gözle görülür arızayı kabul etmemekte diretti. Teknik destek için aradığım çağrı merkezi de gerek tavırları gerekse yok yere servisi korumakla daha da kötü bir sınav verdi. Onlarca görüşme yapmak zorunda kaldım. Tüketici Hakem Heyeti'ne gitmeden önce başka bir servisle irtibata geçtim. Kurulumu diğer servis yaptığı için gelemeyeceklerini ancak elimdeki fotoğraf ve videolara bakabileceklerini söylediler, gönderdim. Arıza görsellerden çok net anlaşıldığı için durumu merkezlerine e-posta ile bildirdiler. Merkezdeki teknik kişiler görselleri görür görmez arıza onayını vermiş. Servis arayıp haklı bulunduğumu, değişim raporunu kendilerinden alabileceğimi söyledi. Bu durumda şunu sormak gerekiyor. Diğer servis neden 2 kere gelip ikisinde de arızayı kabul etmedi? Tavırlarından, yaklaşımlarından, karşılarındaki herkesi hiçbir şey bilmiyor varsayıp alaycı konuşmalarından bahsetmiyorum bile! Teknik destek sunduğunu iddia eden çağrı merkezindeki kişilerin de tavırları çok can sıkıcıydı. Büyük ihtimalle değişim değil para iadesi tercih edeceğim, çünkü Philips’e güvenmek de onlarla uğraşmak da zor. Yıpranmaya gerek yok. Bu sefer şanslıydım ancak ikinci televizyon da arızalı çıkarsa nasıl bir tutum izleyecekleri soru işareti? Bu tecrübemde gördüm ki haklı olduğunuz halde arızalı ürüne katlanmanızı istiyorlar. Bu konuda benim gibi sorun yaşayan çok kişi varmış, çok fazla yorum ve şikayet gördüm. Yazık! Son sözüm çağrı merkezinde ve buraya yazdığımız şikayetlere yukarıdaki gibi basmakalıp cevaplar yazarak haksız olduğumuzu ima eden çalışanlara. Bence müşteriye karşı tutumunuzu gözden geçirin. Sonucun ne olduğu ortada. Kaldı ki haklı olduğumu biliyordunuz. Sizin arızalı ürününüzün bedelini neden biz ödeyelim? Bunu müşteriye yaşatmaya kimsenin hakkı yok. Bu arada televizyon arızalı olmasına ve bunu görmelerine rağmen kabul etmedikleri için, her 2 gelişlerinde de benden servis parası almaya çalıştılar. Arızayı keyfi kabul etmedikleri için boşuna çağırmış oluyormuşum! Ben arızadan emin olduğum için asla ödemeyeceğimi söyledim. Kaldı ki kendilerine foto ve videoları yollamıştım. 2. Gelişlerinde servis fişine de kararlarını kabul etmediğimi, ürünün kesinlikle arızalı olduğunu yazdım. Tüm bu süreci, özellikle servis ve teknik destek hattının bu süreçteki tutumlarını ve bana bilinçli olarak yaşattıklarını hem Türkiye hem de Hollanda merkez yönetimlerine ayrıca bildireceğim. Teşekkürler Philips!

Tekrarlayan Panel Arızası Nedeniyle Televizyonumun Değişimini Talep Ediyorum

10 Ekim 2025 22:07
tekrarlayan-panel-arizasi-nedeniyle-televizyonumun-degisimini-talep-ediyorum-1.jpg

Abdullah
22 Mayıs 2024 17:29

06 Ağustos 2024 13:24

12 Haziran 2024 12:33
Philips TV Çağrı Merkezleri Destek Yok
Enes sonuçtan hiç memnun değil

26 Eylül 2024 12:35