Özel Pazaryeri Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu Mağduriyet Yaşama

09 Ocak 2024 11:04

Ben öğrenciyim ve okuduğum bölüm bilgisayar üzerinedir, bilgisayarım olmadığı için yaşadığım zorluk adına memlekete gitmem gerekti ve bir süre çalışarak bilgisayar almam gerekti. Kalmış olduğum yurda bu sebepten dolayı zamanlı bir dönüş sağlayamadım, bulunduğum mevkii de kalacak erkek öğrenci yurdu yok, kalmış olduğum Bilecik Pazaryeri Özel Erkek Öğrenim Yurdu İsimli yurt kendi bünyesinde ki bazı derslerine katılım sağlayamadığım için beni denetleme yapılacağını ve denetleme sırasında beklenen performansı gösteremeyeceğimi, ortalamayı düşüreceğimi belirterek yurttan gönderdi daha sonrasında da bugün arayarak "atıldın başının çaresine bak" denildi. Bu havada kışın ortasında yurttan atılarak mağduriyet yaşamaktayım. Sözde yardım kuruluşu, yardım sever insanların yardımları sayesinde öğrencilere destek vermek amaçları fakat okuldan geldikten sonra yurt derslerine katılmak zorunda tutuluyorum ve bu ağır geliyor, son namazı kılmadan gönderilmiyoruz ve bu süreçte saat 9 oluyor. Sınav haftasında da bu şekilde devam ediyor ve sınava çalışmak için sizin vakit ayırmanıza izin verilmiyor. Sınava çalışmak adına derse girmeyi reddettiğiniz takdirde yurttan atılma konusu ile karşı karşıya geliyorsunuz ki şu an atılmamın sebeplerinden biri de budur. Bulunduğum ilçede erkek KYK yurdu bulunmadığı için ev bulmak da hem maddi hem de ilçe durumundan zor olduğunu bildikleri için bizi bununla tehdit ediyorlar. Şu an kalacak yerim de yoktur ve ciddi anlamda mağduriyet yaşamaktayım.

Alper
Alper
09 Ocak 2024 20:40

Yurt müdürleri ile görüşmeme rağmen üstüne dışarıda kar yağışı olmasına rağmen herhangi bir şekilde kalacak yer ayarlayana kadar bile kalmama izin verilmiyor. Kalacak yer olanağı zaten düşük apartlar var fakat maddi olarak çok zorluyor. Belediye ile görüşecek kadar bir süre istediğim süreçte dahi hiçbir şekilde yardımcı olunmuyor “başının çaresine bak” şeklindeki konuşmaları devam ediyor.

Aydıntepe'de KYK Yurdu Yok, Öğrenciler Barınma Krizi Yaşıyor

29 Ağustos 2025 14:05