Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Çekmeköy'deki Okul Deneyimi

19 Haziran 2024 10:14

Merhabalar, kızım İstanbul Erdem Koleji Çekmeköy de 1. Sınıf da okudu daha doğrusu okumaya çalıştı. 4 senelik bir öğretmen ile başladık. ( Erdem kolejinde ilk senesiydi) Okullar kapanmadan 1 ay önce ayrıldı. İletişim kuramadığım ve kendini korumaya çalışırken seviyesini düşüren ve başkalarının koruma altında olan genç ve sorumsuz bir öğretmen. Toplantı yapıldı ( ben ikinci gruptaydım birkaç veli ile birlikte, daha sonra bireysel toplantı yapılacaktı) ben bir soru sordum ( siz okulda kitap okuturken nasıl okutuyor sunuz bende evde sizin öğrettiğiniz gibi okutmak istiyorum dediğimde 'size burda ders mi anlatmam gerekiyor ' cevabı verdi. Ben de bu durumda kendime hakim olamayıp birkaç söz söylemek zorunda kaldım. Bireysel toplantı sırası bendeydi ve öğretmen sınıfa gelmedi öğretmenler odasından çıkmadı. Ben kendisine 'benim randevu saatim sizi bekliyorum dedim'. Ağzında bir sakız ya da başka bir şey ile bana tavırlı bir halde 'geliyorum' dedi, sınıfa geldiğinde ağzında ki şey ile beni karşıladı. Kendisine ' ağzınızda ki cisimle benimle konuşacaksınız' dediğimde agresif bir şekilde ' bu toplantıya devam etmeyeceğim' dedi ve sınıfı terk etti. Kendisini sene başından beri koruyan kollayan yöneticisinin odasına gidip beni şikayet etti ) Daha sonra da koruyucusu olduğu yöneticisinin odasına ben gidip onu şikayet ettim. ' kızımın sınıfı değiştirin ' dedim her zaman olduğu gibi beni geçiştirmeye çalıştı. Ve kızım için susmak zorunda kaldım. Çocuğuma tavır alındığı için. Çocuğumun hangi seviyede olduğu bilgisini bile bilmiyordum, taki bir ay önce öğretmen gidip, yeni çok naif güler yüzlü yeni öğretmen gelene kadar. Bir hafta içinde çocuğumu toparladı eksiklerini söyledi. Kızımın karnı ağrıdığında eline izin kağıdı verip bahçede 45 dakika beklettiler. Beni arayıp gelip alın diyen kimse yok. Erken gidip görmeseydim çocuğum saatlerce bekleyecekti. (Keşke gereksiz bilgiler için değil de bu derece önemli konular için arasalardı). Yöneticilere bu sıkıntıları söylediğimde çocuğumu ve beni mimlediler. Yarıyıl karne töreninde öğretmen herkesle güzel gülerek fotoğraf çekilirken, benim kızıma sıra geldiğinde nefret dolu bir poz vermişti. Öğretmen den sorumlu kişiye gidip bu fotoğrafın nedenini sorduğumda 'tekrar çekilirsiniz' diye alaylı bir cevap aldım. O kadar şey yaşadım ki daha o kadar şey var ki bunlar beni en üzen konular dı. Devlet okulları birinci dönemde okumayı söküp toplama çıkarmaya geçerken biz daha harfleri bitirmemiştik Benim kızımın bir senesini çöpe attılar.

13 Ekim 2023 23:46

Milli Eğitim Bakanlığı Okulda Yönetim Yetersizliği

23 Kasım 2024 17:06

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenden Psikolojik Şiddet

30 Kasım 2024 21:47

10 Ocak 2024 12:36
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Anaokulunda Çocuğa Şiddet

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ankara'daki İlköğretim Okulunda Öğretmenin Şiddet İddiaları

14 Aralık 2023 21:23

Milli Eğitim Bakanlığı Kategorileri