Medical Park Hastanesi Bebek Egzaması Ve Yanlış Teşhis Hayal Kırıklığı

22 Mayıs 2024 10:18

Samsun Medical Park Hastanesi dermatoloji bölümü doktoru ******* bebeğimin egzaması için gittim. 2 saniye karnına baktıktan sonra düzgünce muayene etmeden 'Bu uyuz' dedi ve kestirip attı. Sonuçta daha 3 yaşında bile olmayan bebeğime kaba bir muayene sonucu 'uyuz' dedi. 'Emin misiniz? ' diye sorduğumda 'Evet, evet' dedi ve 'Bacağına da bakar mısınız? ' dememle isteksizce bacağına baktı. Çünkü çocuğumun egzama olduğundan emindim ve bu yüzden ısrarcı oldum. Ailecek uyuz tedavisi önerip gönderdi. Hemen 2 farklı çocuk doktoruna gittik ve onlar bu durumun uyuz olmadığını ısrarla söylediler. Akşam olduğu için başka bir dermatoloji doktoru bulamadım. Gece çocuk doktorumuzun verdiği egzama kremini sürdüm ve bebeğimin kızarıklığı ile kaşıntısı geçti. Ertesi gün emin olmak için iki farklı dermatoloji doktoruna daha götürdüm. Onlar da bunun atopik dermatit olduğunu ve uyuzla alakalı olmadığını söylediler. Bebeğimin cildi zaten 2 gün içinde iyileşmişti. O doktora güvenseydim, henüz çok küçük olan çocuğuma ve ailemize uyuz kremini kullanıp cildini daha da kötüleştirecektik. O gece hem psikolojik olarak hem de doktor doktor dolaştığım için maddi olarak çok yıprandık. Uyuz hastalığının hem psikolojik hem de sosyolojik pek çok boyutu var ve bu kadar önemli bir hastalığın teşhisi konurken iyi bir muayene ve doğru bir karar verilmesi gerekiyor. Doktordan hiçbir şekilde memnun kalmadım, ne yaklaşım ne de bilgi açısından. Bilgi ve yaklaşım olarak çok kötüydü. CİMER ve ilgili yerlere de şikayetimi yazacağım. Burada söz konusu olan küçücük bir çocuktu.

12 Haziran 2024 09:42 (Şikayetten 20 gün sonra)

Birgül sonuçtan hiç memnun değil

Samsun Medical Park Hastanesi Bebeğime Uygulanan Yanlış Tedavi!

11 Temmuz 2023 13:40

21 Eylül 2023 17:47