Kids Aloud İngilizce Anaokulu Mezuniyet Törenine Kızım Ve Bazı Çocuklar Alınmadı

16 Haziran 2023 19:04

Kızımın karne törenine hazırlanıp kuzumuz anaokulundan mezun olacak heyecanıyla gittiğimiz, 3 senenin sonunda mezun olurken farklı bir anaokuluna gideceği için sınıf arkadaşlarının yarısının mezuniyette kep atıp fotoğraf çektirebildiği fakat diğer yarısı olan bizim başka okula anasınıfına gideceğimiz için aynı sınıfta aynı doğum yılı arkadaşları ile mezuniyet törenine alınmadığımız, 3 sene vakit geçirdiği her gün görüştüğü arkadaşı ve öğretmenleri ile bir fotoğrafının dahi olmadığı elimize sadece bir karne ile mezun olduğumuz gerçekten çok yazık diyerek bütün güzel anılarını sildiren, kızımın eve geldiğimizde "Anne ben niye sınıf arkadaşlarım gibi mezun olamadım yoksa başarısız mı oldum ama ben ilkokula gideceğim değil mi " diye düşündüren psikolojisini bozan anaokulu.

22 Haziran 2023 18:08 (Şikayetten 5 gün sonra)

Sayın; Şikayetiniz üzerine takip süreci başlatılmıştır. En kısa sürede tarafınıza dönüş sağlanacaktır. Saygılarımızla, Markalar Birliği Genel Merkez

03 Temmuz 2023 14:06

Dönüş yapmanızı bekliyorum

06 Temmuz 2023 22:56

Verilen cevap yetersizdir. Kızım 2017 doğumludur ve başka bir okula ilk okul 1. Sınıfa başlamak üzere ayrılmıştır. Ama 2017 Aralık doğumlu olması sebebiyle milli eğitimin verdiği hakla veli imzası ile anasınıfına alınmıştır. Bu sizin kurumunuzdan nasıl ayrıldığını hiç ilgilendirmez. Kurumunuz ve kurallarınız 2017 doğumlu 6 Yaşında bir çocuğa aynı sınıftaki arkadaşlarının niçin diploma aldığını ama kendisinin diploma almadığını açıklasın hatta adresimizi verelim psikologlarınız bu konuda açıklama yapsınlar kızıma… Doktor olarak 6 Yaşında bir kız çocuğunun soyut kavramları bu kadar yeni öğrenmişken sınıfta aynı masada aynı sırada oturduğu arkadaşlarının diploma alıp kendisinin niçin almadığını attığınız maildeki bahanelerle anlayabileceğine inanmıyorum…zaten olan olayın sonunda müdürünüze durumun yanlış olduğunu söylediğimizde ‘Haklısınız çok haklısınız düşünemedik’ sözlerini şimdi türlü bahaneler almış Durum şudur: 2017 doğumlu kızımın 3 yılın sonunda okulunuzda son senesidir. Aslında okulunuzdan mezun olurken sırf tekrar anasınıfı hakkımızı okulunuzda devam ettiremediği için mezuniyete alınmamıştır. Aynı şekilde Mete ve Ela isimli öğrencide alınmamıştır. 200 TL lik mezuniyet kıyafeti çok görülmüştür bu çocuklara. Aynı sınıf arkadaşları karşılarında alkışlanırken neden onların kenardan izledikleri hafızalarında mıh gibi kalmıştır. 3 yıllık verilen emeğin sonunda çocuklar bomboş eve gönderilmiştir. Siz kurum ve kurallarınıza bunu yakıştırabilirsiniz. Ben çocuğuma hatta çocuklara yapılanı hiç yakıştıramadım. Konunun takipçisi olacağım…

07 Temmuz 2023 06:25

"öğrencinizin okuldan mezun olmadığı, mezun olmadan kaydını başka bir okula aldırdığı için mezuniyet törenine katılamadığı belirtilmiştir." Kızım 15 hazirana kadar okulun son gününe kadar okula devam etmiştir ve haziran ayının ödemesi kurum tarafından talep edilmiştir. Anasınıfının son gününe kadar okula gitmiştir. Hangi kayıt aldırmaktan bahsediyorsunuz anlamıyoruz. 2017 Aralık doğumlu olması sebebiyle verilen ana sınıfını tekrar okuma hakkını başka bir okulda değerlendirecek olmamız sizi ilgilendirmez. Çünkü okulunuzda okuyacak başka bir anasınıfı yok. Başka bir üst sınıf yok. Bununda aksini iddia ediyorsanız o zaman nasıl diğer 5 öğrenci mezun olabildi? 1. Kızım okulunuzun son gününe kadar okula gitti. Ana sınıfını tamamladı. 2. Gittiğimiz sınıf ana sınıfı yani son sınıf değilse diğer öğrenciler nasıl mezun oldu.? 3. Kurumunuz aynı sınıf öğrencilerinin yarısına mezuniyet kıyafeti giydirip kep attırdı, yarısına kenardan başarısız olmuşlar gibi izlettirdi. 4. Kızımın ve diğer 5 çocuğun okullarından ayrılırken bir toplu sınıf fotoğraflarını bile yok. Bu kadar bahane yerine bir kere içten bir özür dilenmiş olması bizim için yeterliydi. Ama onu bile bu çocukların ailesine çok gördünüz Kurumunuzun haziran ayı ödeme talebi ve kızımın 15 Haziran sınıf fotoğrafı ektedir. 15 haziranın son gününde bile okulunuza gidin kızımız ve haziran ödemesini talep eden kurumunuz tarafında 16 Haziran tarihinde mezuniyete dahil edilmemiş ve üstüne kaydını başka yere aldırmış gibi nezaketen davet edilmişmiş Tebrikler 👏

10 Temmuz 2023 18:28

Sayın Markalar Birliği; Öncelikle haziran ayı ödememizi tabii ki de yapacağız. İstediğimiz para değil düzgün bir özürdü. Hala aynı sınıf öğrencilerinin yarısını mezun edip yarısına bu mezuniyeti izlettirmenin ne kadar yanlış bir pedagojik yaklaşım olduğunu anlamıyorsunuz. Lise veya üniversitede bile sınıfta kalan, okulu uzayan öğrencileri ayrım olmaması için aynı yıl mezuniyet yapılır hepsi başarısına veya doğum yılına bakılmadan mezun edilir. Kurumunuz 5 tane fazla cübbe almamak için 3 yıl emek verdiğimiz anaokulu Başarı hayatımızı çocuğumuza "bende mezun oldum değil mi anne bende ilk okula gideceğim değil mi" diye sorgulatmıştır. Bunun yasal bir yolu olmuş olsaydı emin olun ki o yolla hakkımızı arardık ama bu konuda bir yasal düzenleme olmadığını araştırdık. Bu bir görgü kuralı ve çocuklara verilen değerdir. Ücretini daha önce ödediğimiz yıl sonu fotoğraf çekimi albümünü en kısa zamanda kurumunuza belirttiğimiz adrese göndermenizi istiyorum. Yarattığınız travmayı, o korkunç mezuniyet anısını 6 yaşındaki kızımızın anılarından fotoğraflarla silmeye çalışacağız. Saygılarımla.

Reyhan
Reyhan

Merhaba Dr. Aybüke, sorunu hangi şubede yaşadınız?

Eryaman

Gülten sonuçtan hiç memnun değil

Özel Şirinlerin Dünyası Anaokulu Çocuğumuzu Oraya Verdiğimize Bin Pişman Olduk

23 Şubat 2024 09:29