Gökhan sonuçtan hiç memnun değil

24 Nisan 2024 12:53

Ankara'dan 17 Şubat 2024 tarihinde aldığım Kia CEE'd 2024 SW aracımın seyir modu (benzinden %15-20 tasarruf sağlayan özellik) ve start-stop özelliği iki hafta içinde bozuldu. Umarım Türkiye'de bilen bir usta vardır. Kia Türkiye'nin daha önce Ramazan Bayramı'ndan önce bir gün kala yetkili serviste aracın aküsünün şarj edildiğini söylediğini duydum (yeni aracın aküsü nasıl azalır, bilen biri varsa lütfen söylesin). Ustamız, sonrasında yaklaşık 7-10 gün kadar seyir modu ve start-stop özelliği tekrar çalıştı, ancak bir hafta sonra yine bozuldu. 1.66 milyonluk fiyatı olan araç, 15 Nisan'dan beri yetkili serviste. Yine çözülemedi ve aracın ne kadar süre daha serviste kalacağı belli değil, bilgilendirme de yetersiz. Kusurlu aracın sorunu büyük. Araç, benim bindiğimden daha fazla yetkili serviste kaldı. 5 yıl veya 150 bin kilometre garanti bu şekilde mi işleyecek, insanlar bu yüzden mi Kia'yı tercih etmiyor acaba? 2010 model Kia CEE'd Motion modeli dizel otomatik aracım ilk göz ağrım, 14 yıldır bendeydi ve hiç sanayi yüzü görmedi. 14 yıl boyunca bir gün bile serviste kalmadı. Bu yeni araç ise servisten çıkmıyor. İnsanlar neden sıfır araç alır da bir ay geçmeden yetkili servisle akraba olmak zorunda kalır ki? Kia Türkiye, umarım kısa sürede bu sorun çözülür. Çok can sıkıcı bir durum değil mi? Araç daha 3 bin kilometre bile olmadı ve 1500 kilometrelik kısmı uzun yol yapıldı. Yenisini değiştirirseniz çok iyi olacak. Bugün Kia Türkiye müşteri hizmetlerinden bir beyefendiyle durumu konuştum. Personelin tavrı çok agresifti (Bekleyeceksiniz, size durum daha önce anlatıldı, ne kadar kalacağı bilinemez). Bu yüzden böyle bir şikayet yazma ihtiyacı hissettim. Müşteri hizmetlerinde bu kadar agresif bir elemanın nasıl çalıştırıldığını anlamıyorum.

profile profile profile
24 Nisan 2024 13:04 (Şikayetten 10 dakika sonra)

Değerli Müşterimiz, Öncelikle markamızı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Başvuru kaydınız oluşturulmuş ve ilgili birimlere iletilmiştir. Başvurunuzla ilgili olarak Müşteri İlişkileri Yetkilimiz sizinle en kısa sürede irtibata geçecektir. Saygılarımızla.

24 Nisan 2024 22:47

11 gün oldu ne arayan var ne soran yetkili servisten, yarın gidip arabayı isteyeceğim. Yapamıyorsanız verin başka servise götürürüm diyeceğim ama, müşteri hizmetleri dalga geçer gibi biz bilmiyoruz siz arayın sorun neresi yaparsa oraya götürün diyor, aracı almadan teklif aldığım onlarca Kia firması vardı anında geri dönüş yapıyorlardı, demek ki sadece aracı satana kadarmış Kia nın marifeti, aracınızın arkasında mı dursanız acaba,

24 Nisan 2024 23:12
Kia Ceed Cw Seyir Modu Devreye Girmiyor

En son seyir moduna girdiğindeki fotoğraf bu, ilk 500 km o da uzun yol yaparken ki aracın 6. Gündeki fotoğrafı, sonrası yok maalesef, çocuk oyuncağı gibi 1,6milyonluk aracın hazin sonu, en önemli özelliği %15-20 ye yakın yakıt tasarrufu sağlayan özelliğin 1 hafta dolmadan hemen bozulması ve 11 gündür yapılamaması, yapılamadığı gibi aramasak bilgi de vermeyecekler hiç, 5 yıl 150bin km yi serviste tamamlayacaklar sanırım, Tüketici Mahkemesi bakalım ne diyecek, ys ilk aradığımızda subay ayı soğuktan girmiyordur hava ısınınca girer diye 10 gün de bekletti, baktık hava ısındı hala girmiyor bıraktık aracı Kia servisine, bakıp bakıp duruyorlar sanırım Güney Kore'den-Slovakya dan mühendis-teknisyen gelip bakacak galiba araca onun için bekletiyorlardır diye düşünüyorum, yarın bakalım ne olacak...

Yorumlar (22)

Fatih
Fatih

Gökhan Bey aynı sorunu ben Sportage ile yaşıyorum sizin durumunuz çözüldü mü sorun nereden kaynalanıyormuş

Gökhan

Mesela 2 gün arabayı kullanmadığın zaman özellikle kış ayında 3. Gün arabayla git gel yaptım 30 km boyunca girmedi mesela, kendi kafasına göre şarj olunca seyir moduna giriyor. Çok ahım şahımda bir özellik değil sanırım mildhybrid.

Gökhan

Hocam aküyü değiştirince sorun çözüldü ama kış aylarında daha az giriyor seyir modu... Hiç girmemezlik yapmıyor mesela... Yaklaşık 3km yol aldıktan sonra girmeye başlıyor

Veli
Veli

Maalesef aynı şikayet benim aracımda da var, aracım 2024 model Kia CEE'd sw mild hibrid şubat ayında aldım ama ne Star stop çalışıyor ne de seyir modu, ilk aldığım sıralarda güzel çalışıyordu.

Gökhan

Bende 2024 şubatta aldım. İlk şarj etmişler sanırım 1kaç hafta iyi kullandım, sonrası malum süreç... Aküyü değiştirince kendine geldi araç, 0 elektrikli aracın aküsünü söküp taktılardı. O gün bugündür uzun süre hiç girmemezlik yapmıyor Sizde de o sorun olabilir. Aküyü değiştirsinler. Ankara otokia daki ustayı arasınlar bizim araç üzerinde bayağı bir pratik yaptılar.

Gökhan

Kış döneminde dahada çalışmaz hale geliyor. 4gün de 5 günde 1 hibrit motora geçiyor. 7 günlük.

Ömer

Merhaba Gökhan bey. Ben de bugün tekrar servise gittim. Arabaya az bindiğim için akünün tam dolu olmadığını söylediler. Suçu bana buldular. Sizin akü değişmişti. Tekrar sorun çıkmadıysa şu an sizin arabada her şey yolunda ise bilgi verirseniz aküyü ben kendim değiştireyim bari teşekkürler

Gökhan

Aküyü de değiştirince sorun çözüldü zannettik ama 4 ay sürdü, son 1.5 aydır yine aynı sıkıntı, bu defa tamamen çalışmamazlık yapmıyor kafasına göre 3-4 günde 1 olmak üzere 15 dakika devreye giriyor. İşe giderken ya da gelirken 15 km lik yol, günlük en az 30 km yapıyorum. Sabah girerse akşam seyir modu devreye girmiyor. Akşam girse sabah devreye girmiyor üst üste 2 kez çalıştığı görülmedi 1.5aydır.

Gökhan

Aküyü değiştirmekte direnç gösteriyor servis. 2-3 km gittikten sonra devreye giriyor zaten seyir modu özelliği, bilen bir usta yok hocam bu durumu, 2_3 yıldır olan bir araç zaten, bir de çok fazla satılan bir araç değil zaten, ustaları çok görmemiştir bu hatayı, akü yoktu yeni bir ikame araç vardı ellerinde onun aküsünü söküp taktılar bizim araca, 2 haftadır sıkıntı yok aküyü değiştirince sorun çözüldü. Ankara oto Kia yı arasınlar, Ankara da çözerler artık bizim arabada ustalaştılar.

Merhaba Gökhan bey, Çözüme ulaştınız mı, paylaşırsanız sevinirim teşekkürler

Gökhan

İlkinde aküyü şarj etmişlerdi. 7 gün sonunda tekrar bozulmuştu. Sonra akünün üstündeki sensör bozuk onu değiştirdik dediler. O da fazla sürmedi 2 gün çalıştı. Tekrar bozuldu. Aküyü değiştirmeye karar verdiler 1 ay sonra. 2 gündür kullanıyorum şu an özelliği çalışıyor. Umarım uzun süreli olur. Yoksa çok can sıktı, 0 araç 3 ayın 1 ayı serviste kaldı.

Ömer

Stop start akünün belirli bir düzeyde şarjı olasına bağlı, stop start olmazsa seyir olmaz bağlantılı, Benim aküyü şarj ettiler 2 gündür güzel çalışıyor, Yine olursa aküyü garantiden değiştirecekler.

Ömer

Gökhan bey stop start devreye girmeyince, seyir modu zaten çalışmaz, ben bugün aracımı serviste akü şarj cihazına bağlantım denemedim daha deneyeceğim. Sizin aracın aküsünü değiştirdiler mi hiç.

Gökhan

Pazartesi tekrar verdiğimde aküsü değişecek dediler ama bakalım umarım 3 aydır sıkıntı olan tek şey aküden kaynaklıdır. Öncekinde akünün üzerinde bağlı olan sensör bozuk deyip onu değiştirmişlerdi. Eş zamanlı bir özellik sanırım Star stop ile seyir modu, Star stop bozulunca seyir moduda devreden çıkıyor galiba.

Ömer

Merhaba Gökhan bey benim aracımda da aynı sorun var. Bir sonuç alabildiniz mi. Teşekkürler

Gökhan

Hala yapılamadı maalesef, en son gittiğinde 3 hafta kaldı serviste 350 km yol yapmış adamlar, sadece 2 gün devreye girdi. Sonra tekrar bozuldu, bugün tekrar servise gitti, 5 yılı böyle tamamlayacak gibi. Kia Türkiye ne der bu konuda bilemedik cevap yok henüz. Bir türlü sorunun ne olduğunu bulamadılar Ankara da... Araştırıyorlar bakalım

Eren

Aracınızı teslim alınca değişen parçalar hakkında bilgi verebilir misiniz? Direksiyonda sertleşme çekiş kaybı ya da aracın ataletinde sorun var mı?

Eren

Bir gelişme var mı aracınız teslim edildi mi sorun neden kaynaklıymış tespit edildi mi

Gökhan

2 hafta geride kaldı ys. Te araç, arıza vermiyor bilgisayar a takınca, arıza vermeden çalışmayan özellik (seyir modu Star stop) yazılım yapmış mühendisler, en son beyin değişecekmiş onu bekliyorlar sanırım, misli ile değişim talep ettim bende Kia İstanbul dan, cevap bekleyeceklermiş.

Eren

Aracınızda şikayet düzeldi mi?

Eren

Sonuçla ilgili bilgi verebilirsiniz sevinirim

Gökhan

Tüm aracın parçalarını söküp tekrar takıyorlar. Batarya-akü- en son beyin değişecek herhalde, güney Kore ile görüşüyorlarmış aslı varsa... Araç... Oldu gitti. 0 araç. Söküp takılmadık bir yeri kalmadı aracın, nasıl düzelecekse bekliyoruz bu hızla 5 seneye bitirirler...

Gökhan sonuçtan hiç memnun değil

06 Aralık 2024 01:13
Kia Ceed Sport Wagon'da Kronik Arıza Sorunu
Betül sonuçtan hiç memnun değil

Kia Stonic Yolda Bırakıyor!

Betül
21 Şubat 2024 19:00