Büşra sonuçtan hiç memnun değil

Kayseri Şehir Hastanesi Kadın Doğum Çalışanlarının Hastaya Yaptığı Psikolojik Şiddet

23 Ekim 2023 00:44

Ben 2. Doğumum için Kayseri Şehir Hastanesi 15.10.2023 tarihinde gece 02.00da 8cm açılmayla hastaneye gittim. Hastaneye yatışım yapıldıktan sonra 2.35de doğum yaptım. Bana doğumhane çalışanları yarım saat içinde tam bir korku filmi yaşattı. Sürekli insanları azarlayarak iş yaptıklarını zannediyorlar. Saglık bakanlığının hastanelerde ders olarak verdiği gebelik eğitimine katıldım. Orada geç kordon kesiminin önemi ve ten tene temasın önemi üzerinde duruldu. Doğum yaptığım sırada kordonunun geç kesilmesini söyledim. Neden öyle yapalım ki dediler ve hemen kordonu kestiler. Tentene temas istedim bebeğimi 20 Sn. Verip geri elimden aldılar. Gebe okulundaki dersleri önce doğumhane çalışanlarına verseniz en azından sancılarla başa çıkmaya çalışan anneye nasıl davranılması gerektiğini öğrenirler. Beni doğum koltuğunda bebeğimi de yan masada tam bir saat boşu boşuna beklettiler. İlk kez doğum yapmıyorum. Özel hastanede anneye bu eziyet edilmezken devlet hastanelerinde bütün çalışanların insanları azarlama hakkını kim veriyor? Sabah saat 10.00 da muayene için lohusalar tek tek muayene odasına çağrıldı. Muayeneye yapan asistan a** f**** ö**** insanları tiksinerek ve azarlayarak muayene etmeye başladı. Ben koltuğa çıktığımda yine aynı tavırlarla muayene ederken gayri ihtiyari (yırtığım olduğu için) ahh diye sesim cıktı. Ne yapıyorsun be hamileyim görmüyor musun diye azarladı. Bende sen hamileysen bende lohusayım diye cevap verdim. Biraz daha nazik olabileceğini söyledim. Olamam bu böyle yapılıyor diyerek beni muayene bile etmeden muayene koltuğunda bırakıp 'git şikayet et, o kadar Umurumda değilsiniz ki' diyerek çekip gitti. Böylesine psikolojik rahatsızlıkları olan asistanların hastanede çalışması ne kadar doğru? Lohusa hastalara bu kadar kötü psikolojik şiddet uygulaması ne kadar doğru? TV lerde doktora yönelik şiddet gündem olurken çalışanların uyguladığı şiddeti de bu mecra ile dile getiriyorum. 15 ekimde Asistan f**** ö****'e muayene olan herkese sorun hepsi aynı şekilde muayene ettiğini söyleyecektir. Muayene klinik izlem raporuma da yalan yanlış ifadeler yazarak olayı bertaraf etmeye ve hastayı suçlu olarak göstermeye çalışmış. Yazılan klinik izlem raporu gerçeği yansıtmamakla birlikte a blokta o gün muayene ettiği hangi hastaya sorarsanız sorun hepsi asistanın ne kadar kötü davranıp azarladığını belirtecektir. Kendisinden şikayetçiyim. Umarım yazılanlar göz önünde bulundurulup gereken uyarı ve ceza verilir.

Kayseri Şehir Hastanesi Kadın Doğum Acil Ekibi

03 Haziran 2023 17:24
Kayseri Şehir Hastanesi Kadın Doğum Acil Ekibi
Gözde sonuçtan hiç memnun değil

Ankara Etlik Şehir Hastanesi 4A Kadın Doğum Bölümü

20 Temmuz 2023 09:58
Gökçe sonuçtan hiç memnun değil

Kayseri Şehir Hastanesi Kadın Doğum Doktoru Tavrı

23 Ekim 2023 09:44