Hilal Cimnastik Kulübü'nün Yaptığı Uygun Olmayan Davranış

25 Şubat 2023 18:25

Hilal Cimnastik'te 3 yaş grubu için açılan kursa yazdırdım oğlumu. Hafta iki gün birer saatten. Daha üçüncü gidişimizde oğlumu çok fazla koştuğu için sırasını vs beklemediği için dersin dahi bitmesini beklemeden kucağıma verip resmen kibarca kovdular. Uzmanlar hareketli çocukların enerjilerini atması için bu tür aktiviteler öneriyorlar, bu kurumlarda bu tür öğrencileri dışlıyor. Bir eğitimci olarak yaptıkları davranışı hiç etik bulmadım. Beklerdim ki dersin bitmesini bekleyip sahibesi ile yüz yüze görüşebileyim ve ortak bir çözüm bulalım. Okul öncesi öğretmeni bir anne olarak söylemek isterim ki her çocukta bireysel farklılıklar mevcuttur ve uyum süreci denen bir süreç içerir girilen yeni ortamlar. Bazen bu bir haftayı bazen de bir ayı bulabilir. Bir çocuğu eğitime veya bu tür ortama kazandırmak biz eğitimcilerin elinde ki onlar da bir eğitim veriyorlar neticede. Onca veli içerisinde yaptıkları bu muamele veli olarak evladım ve kendi adıma hiç hoş bulmadım. Verdikleri bu eğitim yanı sıra pedagojik formasyonda almalarını tavsiye ederim.