Final Okulları Yakacık Final Okullarında Zam Skandalı

07 Ocak 2024 21:14

Oğlum 1. sınıfa gidiyor. Kayıt yenileme için gittiğimizde, geçen seneki fiyata %86 zam yapıldığını gördük. Bu durumu bir yere kadar anlayabilirim; ancak kahvaltıyı yemek ücretinden çıkarmışlar ve kahvaltı için ayrı bir ücret talep edecekler. Bu tutum, kurumun imajına zarar veriyor. Sonuçta biz, bu şartlar altında okula kayıt yaptırdık. Zam oranı bu gidişle %100'ü geçecek gibi gözüküyor. Bu yaşananlardan sonra, okul hakkındaki düşüncem olumsuz yönde değişti.

Bülent

Devlet okulları gayet iyi benim kızımın sınıfı 24 kişi diğer bir sınıf 22. Özel okullar artık ticarethane. Çoğu aileler özel okula zorunlu kaldığı için gönderiyor. Çalıştıkları için devlet okulu saatleri uymadığı için. Yani eğitimi iyi olduğu için değil. Ama ben aldım kızımı çok şükür devlet okulum dan ve öğretmeninden memnunum. Etüt de oluyor özel okul saatine yakın kapanıyor. Boşuna para bayılmalarına gerek yok özel okullara. Devlet okulu araştırın etüt oluyor illa zaten. En azından öğretmen değişme kuşkusu olmuyor 4 sene. Ama özelde o garanti yi vermiyor sana okul. Enflasyona gelirse dediğiniz şeye. Devlet %58 yap diyor enflasyon ve gayet makul seviye. Ama okullar neden %150/200 arası yapıyor zam. Öğretmene neden asgari ücret veriyor. Veliden dünya para alıp.

Bülent

Aynen öyle bende geçen sene ana sınıfına vermiştim %100 zam dediler direk paradan bahsettiler eğitim konuşmak yerine. Ve aldım çocuğumu kartalda çok güzel devlet okuluna verdim ve eğitimi mükemmel. Devlet okulu öğretmenleri çok iyi. Ve özel okulda 4 sene aynı öğretmen garantisi dahi vermiyorlar. Tasfiyem iyi bir devlet okulu araştırıp oraya vermeniz.

Ceyda
Ceyda

Ülkedeki enflasyondan haberiniz var sanırım iki yıldır asgari ücrete yapılan zamlardan da vardır. Her şey bu kadar zamlanırken okullarında kalitesinden ödün vermemek için zam yapması kadar normal bir durum yok. Sonuçta her şey bütçe meselesi. Eskiye oranla maalesef alım gücü nasıl azaldıysa, özel okula da herkes çocuğunu göndermeyecek artık. Ülkede ki devlet okullarının durumu ortada sınıflar tıka basa dolu. Devletin özel okullara desteği kalkmamalıydı. Neticede devletin yükünü alıyorlar. Her şeye tek taraflı bakmamak lazım.

Yakacık Final Okulları'nda Artan Ücretler

14 Aralık 2024 19:48
Çağlar sonuçtan hiç memnun değil

Final Okulları Kırıkkale Final Anaokulunda Tutarsızlık Hat Safhada

16 Ağustos 2024 13:32