Edumaster Şikayeti

21 Şubat 2023 09:31

Ben şirket ile eylül ayından anlaşıp, Work and Travel programına kayıt olmaya ne yazık ki karar verdim. Akabinde benden ön kayıt ücreti 500 dolar talep edildi, sonrasında da aralık ayına kadar ödeme yaparsam 2400 dolar göndermem gerektiğini böylece 100 dolar olan indirimden faydalanabileceğim söylendi. Her ödememi gününde ve tarihinde hiçbir aksama olmadan gerçekleştirdim. Anlaştığımız esnada “danışmanlar tarafından vize randevusu alınacaktır.” sözü bana verildi. Aralık ayının sonları gibi o an ki danışmanım işten ayrıldı ve ben bunu kendim oradan buradan duyarak öğrendim, şirketten hiç kimse beni arayıp bu konuda bilgilendirmedi. Ocağın son günlerinde aradım ve F** hanımla görüştüm. F*** hanıma 1 ay sonrasında “Danışmanım sanırım işten ayrıldı öyle duydum” dedim. Sonrasında kendisi “Evet öyle oldu dedi.” Yeni danışmanımın belli olup olmadığını sorduğumda “ Ben olayım, senin yeni danışmanın artık benim” diyerek 1 ay sonra bana bir danışman, dosya çalışanı vermeyi benim aramamla fark edip gerçekleştirdiler. Amerika konsolosluğu acentelerin hesaplarını kapattığı için randevuyu bu sene öğrencilerin bireysel alacağı açıklandı.

Bundan dolayı sistemde oluşan yoğunluk ve çökme sebebiyle randevu alınamadı. Sistemi vize arkadaşımla dakika dakika takip etmeme rağmen randevu alamadık. Gelelim zurnanın ses çıkardığı yere… :) Vize randevusu alınamaması sebebiyle programa devam edemiyorum doğal olarak ve paramın iadesini talep ettim. Ne oldu dersiniz? 500 dolar danışmanlık (yapmadıkları danışmanlık) ücretini keseceklerini, 2400 doları göndereceklerini söylediler. Sözleşmede “Vize randevusu alınamaması halinde 500 dolar geri ödenmez” diye hiçbir maddeye verilmemesine rağmen bana hakkım olan parayı vermemekte ısrarcılar.

20 Eylül 2023 17:25 (Şikayetten 7 ay sonra)
Özge
Özge
21 Eylül 2023 20:39

Şikayetime bu cevap gelirken belirtmek isterim ki, yasalar karşısında hakli oldum; Tüketici Hakem Heyeti tarafından lehime karar çıktı. Yani hakkim olan ve verilmekten kaçınılan bu on kayıt ücret mevlasını davanın da sonucuna göre kazanmış bulunmaktayım.