BTK Fahiş Fiyat Artışı Ve Müşteri Hakları İhlali

26 Ekim 2024 09:23

Geçen sene eşimin telefonu Türk Telekom’a taşındı. Tarife paket fiyatı 124 TL’ydi, vergiler dahil. Geçen hafta taahhüdümüz bitti, yine haber vermişler ve fatura tutarı taahhütsüz bir şekilde oldukça yüksek geldi. Bu operatörlerin yaptığı, mevcut kanunlara göre abone sözleşmesi yenilenmezse bu kadar zam ve fahiş fiyat nasıl uygulanır? Nerede kanun, nerede düzen? Bir dönem biter, ikinci dönem başlar; ikinci dönem biter, üçüncü dönem başlar. Mevcut fiyatın yalnız yüzde 3 ila 7 kadarına zam yapılabilirdi deniyor.

Bilişim teknolojileri kanunları, BTK yasağı, yürütme ve teknoloji hakları nerede? Tüketici Hakları nerede? Hırsızlık karşısında susmak mı kanunlar ile sormak isterim. Türk Telekom, bildiğiniz gibi yasal olmayan bir uygulama yapmıştır. Dün akşam aradım, hiçbir şekilde düzeltme yapılmayacağını söylediler. Taahhüt yaparsanız sundukları paketlerin yüksek olduğunu, ayrıca verdikleri kullanılan paket içeriğini düşürüp mevcut tarifenin haklarını yarı yarıya düşürdüklerini belirttiler.

Benim mevcut haklarım BTK’ya ve Tüketici Hakları'na göre nedir? Türk Telekom’un bu uygulaması karşısında göz yummak mı, yoksa vatandaşı mağdur etmek mi? Türk Telekom’a sesi çıkmayan sistem midir? Bilginize sunarım, mağduriyetimin giderilmesi ve firmanın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ederim. Dün akşam hattı aradım ve doğru düzgün çözüm sunamadıkları için kontörlü hatta çevirdim, bunun da 200 TL cezası varmış, ödeyeceksiniz dedi. Telefon müşteri hizmetlerine yazıklar olsun, sistem bizi bunlara mağdur etmek için mi var?

30 Ekim 2024 10:05

BTK bilişim teknoloji kurulu Kanunlara aykırı olmasına halen yoğunluğu nedeniyle sanırım Herhangi Bir müdahale bulunacaksa operatör hakkında bu hak kanun ihlali değil midir Neden beklemesi gereken hep vatandaş Halen iletişim yok sorun çözülmedi.

07 Kasım 2024 14:59

Söz konusu Türk Telekom şikayeti okunca ilgilendirmedi Bu konuda hiç umursamadılar. Bu kadar kolay mı haksızlık karşısında susmak Kanun maddeleri kişiye özel ve firmaya Özelmi Vatandaş peki ne yapacak.

Çağatay
21 Aralık 2024 17:19