ABB - Ankara Büyükşehir Belediyesi Karşıyaka Mezarlığında Mezarlardaki Ağaç Ve Çiçeklerin Kesilmesi

17 Aralık 2023 09:25

14 Aralık günü Karşıyaka mezarlığı’na gittiğimde, dördüncü kapı ile beşinci kapı arasında kalan kesimde birçok adada, ada etrafındaki çamlar hariç, tüm mezarlardaki (kişilerin kendi dikmiş olduğu) ağaçların ve çiçeklerin kesildiğini gördüm. 1995 yılında dedemin mezarına diktiğim 28 yıllık leylak ağacımın ve zambaklarımın tamamen yok edildiğini gördüm. Diğer birçok ada da aynı durumdaydı. Tüm ağaçlar ve hatta tüm çiçekler (zambaklar, güller) yok edilmişti. Sadece toprağı saran çiçekler ya da menekşeler kalmıştı.
Baharda ve yazın rengarenk görüntüsü olan mezarlık şu an hristiyan mezarlıklarına benzemiş durumda. Bu kadar yıllık ağaçların ve çiçeklerin yok edilmesinin nasıl bir mantıklı açıklaması olabilir, merak ediyorum. Belediyenin şikayet hattına da şikayetimi bildirdim. Buraya yazma nedenim ise henüz dokunulmamış diğer adalara da aynı şeyin yapılacak olması durumunda, bir an önce bu yapılanı duyurup bu tahribata son verebilmek amacıyla. Umarım çevreci kurumlar ve dernekler bu konuyla ilgilenirler.

Banu
Banu
22 Aralık 2023 10:17

ABB den telefonuma dün cevap geldi ve Mezarlıklar Dairesi Başkanlığınca alanın kontrol edildiğini ve herhangi bir çalışma yapılmadığını yazmışlar. Peki o adalardaki yüzlerce ağacı ve çiçeği kim kesti?. Sizin haberiniz olmadı mı? Sizin hiçbir şeyden haberiniz olmadığına göre kıyıma devam mı edilecek yani. Sanırım alana hiç gidilmediği için böyle bir cevap yazdınız. En kısa zamanda mezarlığa tekrar gidip fotoğraf çekip göndereceğim. Belki o zaman görürsünüz ve önlem alırsınız. Yoksa tüm mezarlık çamlar dışında çorak alan olacak.

Filiz sonuçtan hiç memnun değil

Ankara Büyükşehir Belediyesi Karşıyaka Mezarlığında Mezarların Harap Edilmesi

15 Eylül 2024 17:56