29 Mayıs Devlet Hastanesi Randevu İptali Ve Çalışanların Tavrı

23 Kasım 2023 12:53

Ankara 29 Mayıs devlet Hastanesi kulak burun boğaz bölümü doktor ****'a muayene için babam adına e-nabız üzerinden 23 Kasım 2023 saat 08.50 için randevu almıştık. Randevu günü saat 8.30'da hastaneye vardığımızda hasta kayıt bölümünde randevumuzun iptal edildiğini öğrendik. Yaşlı olan hastamız için 'isterseniz doktorla görüşün, aradan alabilirsiniz.' dediler. KBB bölümüne gittiğimizde, benimle birlikte bir kişi daha, hastane çalışanı olduğunu belirterek doktordan muayene olup olamayacağını sordu. Doktor o kişiye kayıt yaptırmasını ve muayene edeceğini belirtti. Ben de bizim randevumuzun haber verilmeden iptal edildiğini, babamın yaşı ve rahatsızlıkları nedeniyle hastaneye getirme konusunda zorlandığımızı, muayene edip edemeyeceğini sordum. Doktor, 'çok yoğunum, bakamam.' yanıtını verdi. Sekreteriye başka bir doktor tarafından muayene olup olamayacağımızı sordum. Fakat o da 'biz buradan kayıt giremiyoruz.' dedi.
Halbuki o sırada, benimle aynı zaman diliminde muayene talebinde bulunan kişinin kaydı oluşturulmuştu. Bana, durumla ilgili olarak hasta hakları bölümüne başvurabileceğim söylendi. Hasta hakları bölümüne gittiğimde oradaki görevli hanım, durumu çözmek için diğer doktoru arayarak muayene edip edemeyeceğini sordu.
Diğer doktordan olumlu cevap alınca, tekrar aynı bölüme giderek diğer doktora kayıt açtırdık. Bu sırada, randevumuzun iptal edildiği doktora yine randevusuz yeni kayıtlar açıldığına şahit oldum. Yaşlı insanlar, doktor ve hastane çalışanlarının keyfi uygulamaları ve randevu sisteminin hatalarıyla mağdur oluyorlar.

16 Nisan 2024 19:17
Yusuf sonucu yetersiz buldu