Konuşma Kulübünde Katılım Krizi Ve İletişim Sorunları

22 Aralık 2024 20:37

Ben kaydolurken taahhüt ettikleri, her gün ve herhangi bir katılımcı sayısı gözetilmeksizin gerçekleştirilecek olan konuşma kulübüne, deneme dersleri bittikten sonra en az 4 kişi olma zorunluluğu getirildi. Benim bu kursa başlamamın en büyük nedeni elimden alındı. Artık her hafta, günlerin ve saatlerin değiştiği konuşma kulübünün katılımcı sayısının dolup dolmadığını son geceye kadar kontrol etmem gerekiyordu. Üstelik bir kişinin bir şeyler öğrenmesi başka katılımcıların keyfine bırakıldı. Bu durum yüzünden kulüplerin yaklaşık yüzde yetmişi iptal oldu. Daha öncesinde tek kişi bile olsam konuşma kulübüne gidip bir şeyler öğrenmeye çalışan ben artık hem kulüp günlerinin alakasız saatlere konulmasından hem de insanların kulüplere katılmamasından dolayı gidemez oldum. Alakasız saatlerden kastım şu: örneğin dersim saat 18.00’de ve konuşma kulübü saat 09.00’da oluyordu. Birkaç kez yakın bir saatte koydular ve katılım yüksek oldu. Bu nedenle hocamızdan ve kurs çalışanlardan kulüplerin bu saatlere koymasını rica etmeme rağmen bir daha asla o saatlere koyulmadı. Konuşma kulüplerine neden kota konulduğunu sorduğumda, hoca suçu çalışanlara, çalışanların bazıları hocaya, bazıları müdüre attı. Bir gün dersteyken hocamıza bunun sizin talebiniz mi olduğunu sorduğumda, hoca bana aynen şunu söyledi: “Ben A1 düzeyinde bir kişiyle karşılıklı ne konuşabilirim? ” Bu cümleyi bir hoca söylüyor. Ben de cevap olarak bazı sitelerin sırf bu hizmeti verebilmek için var olduğunu söylediğimde karşılık olarak şu cevabı verdi: “Ben o uygulamaların faydalı olduğuna inansaydım orada çalışırdım.” Özellikle İngilizce'ye yeni başlayanlar için en zor iş konuşmak iken ben tek başıma cesaretimi toplayıp o kulüplere gidiyorum ama hocamız ne konuşacağını bilmiyor, fıkra bu kadar.

Tayyib sonuçtan hiç memnun değil

Kurs Kayıt Ve İletişim Sorunları: İlgisizlik Ve Şeffaflık Eksikliği

15 Kasım 2024 10:06

Nokta Sürücü Kursu Sorumluluk Eksikliği Ve İlgisizlik

30 Ocak 2025 14:30

Avrupa Dil Enstitüsü Amatör Dil Kurumu

09 Haziran 2024 10:51

28 Temmuz 2023 08:44
Şadiye sonuçtan hiç memnun değil

BamBam Fitness & Reformer Ukalalıkta Sınır Tanımayan İşletme.

15 Mart 2024 23:27