Selçuk sonuçtan hiç memnun değil

06 Temmuz 2023 00:58

Trive yatirim da foreks işlemleri yapmaktayım. Öncelikle Foreks piyasasıyla alakalı olarak Gelir Vergisi Kanunu'nda yapılan değişiklik ile birlikte, kaldıraçlı işlemlerden (fx - cfd) elde edilen gelirlere 1 Ocak 2021 Cuma gününden itibaren %10 stopaj vergisi uygulanmasına bağlanmıştır. Ancak bu haziran ayında ekran görüntülerinde görüldüğü üzere foreks piyasasında 247.77 USD kar elde ettim. Bu da yaklaşık olarak 6500TL yapmaktadır. Ancak trive yatırımın gönderdiği vergi raporunda bana 10.000 TL (kazancımın neredeyse 1,5 kati) kadar vergi çıkarmıştır! Başka aracı kurumlarda foreks işlemleri yapmaktayım. Daha önce böyle bir vergi hesaplama yöntemiyle karşılaşmadım. Gelir Vergisi Kanunu'na göre gelir, "bir gerçek kişinin bir takvim yılı içinde elde ettiği kazanç ve iratların safi tutarıdır" olarak ifade edilmesine rağmen nasıl kazancımın 1,5 katı kadar vergi ödemek zorunda kalıyorum anlamadım. Trive yatırımdan ve bana hiç yardımcı olmayan yatırım danışmanı t** hanımdan şikayetçiyim.

21 Ağustos 2023 16:20 (Şikayetten 1 ay sonra)

Değerli Müşterimiz, sikayetvar.com sitesine ilettiğiniz mesajınız kurumumuza ulaşmış olup, en kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir. Saygılarımızla, Trive Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Ahmet
15 Haziran 2023 17:12
Hmd Fx Şirket Yetkilileri Yok Ortada

09 Ekim 2023 18:14
Akif sonuçtan hiç memnun değil

20 Mart 2025 00:56

Nurullah
21 Haziran 2023 06:12
Murat sonuçtan hiç memnun değil

Hisseceb.com Yatırım Hesabında Para Çekiminde Sürekli Vergi Talebi Ve Mağduriyet

15 Ekim 2025 17:10