30 Eylül 2024 18:19

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezinin... Kaza ihbar no kararına itiraz ediyorum. Maddi hasarlı trafik kazası 04/06/2024 tarihinde ve saat 15:48 – 15:58 civarlarında İstanbul ili Kağıthane ve Şişli yönü alt geçit kavşağında meydana gelmiştir. Tarafımı %100 kusurlu bulan kararın ve verilen haksız raporun iptali ve yeni rapor süreci için itiraz müracaatım zorunlu hale gelmiştir. Ek’te sunacağım fotoğraflar ile birlikte kaza sonucunda verilen kararın haksız olduğunu belirtmek isterim. Şöyle ki; kaza günü ve saati İstanbul/Mecidiyeköy istikametinden gelmekteydim. Kağıthane istikameti için Çağlayan alt geçit kavşağına doğru ilerledim. Kavşağa girdikten alt geçitte ilerledikten sonra Şişli yönüne daralan yol şerit aktarımı işaretleri sebebiyle daralan yoldan ve önümde oluşan trafik nedeniyle sol aynamı kontrol ettikten ve Kağıthane yönü (bölünmüş yol başlangıcı)’ndan gelebilecek araçları da dikkate alarak, Piyalepaşa Bulvarı yönünde hiçbir aracın gelmediğini görüp sola sinyalimi verdim ve Kağıthane yönü şeridine geçiş hakkımı kullandım. Lakin aracım şeride girip, şerit içinde olmasına rağmen (resimlerde mevcut) şerit çizgileri, önümde trafik olduğunu görmesine rağmen karşı araç sürücüsü araç hızını kesmeden yandan aracıma çarpmıştır. Kavşaklara giriş hızı 50 km hız değil mi? Trafik kanunları aşağıdaki gibi demiyor mu? Kavşak içerisindeki araçlara geçiş önceliği veriniz. Kazanın meydana gelmesinde tam ve asli kusurlu tarafın bizzat karşı araç sürücüsü olmasına rağmen sigorta şirketleri arasındaki görüşmeler sonucunda dosyanın Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’ne gitmesi ve SBM’de yapılan inceleme ile varılan sonuç gerçeğe ve hakikate uygun olmamıştır. Çıkan kararda tarafıma %100 gibi fahiş bir suç oranı yüklenmiştir. Şöyle ki; yapılan inceleme olaya ilişkin olmayıp ve olay yeri evrakından faydalanılmayıp Karayolları Trafik Kanunu’nun genel-geçer kurallarına göre karar verilmiştir. Kavşak içerisindeki araçlara geçiş önceliği veriniz göz önünde bulundurulduğunda aracıma yan taraftan çarpan karşı tarafın hız limitine ve karayolları trafik kanununa riayet etmediği de anlaşılmaktadır. Sonuç olarak, eksik ve/veya şifahen hatalı kaza tespit tutanağına istinaden tarafıma %100 oranında kusur izafe edilmiştir. Tarafınızdan talebim SBM raporunun iptali ile yeni bir kusur raporunun alınması ve ardından mağduriyetimin giderilmesini bilvekale talep ederim.

30 Eylül 2024 19:49

Bir de karşı tarafın aracı şirket arabasıydı ve bana “bugün 2. Kazamsınız” diye sözlü bir beyanda bulundu. Şirket arabaları paldır küldür araba kullanıp, trafik kurallarını hiçe sayıp milyonluk şahsi arabalarımıza vursunlar ve neticesinde %100 biz kusur bulsunlar. Kural, hak, hukuk niye var, nasıl bu kadar acemice kararlar alabiyorlar.

08 Ekim 2024 08:24 (Şikayetten 7 gün sonra)

Sayın İlgili, Yaşamış olduğunuz soruna yönelik itirazınızın incelenebilmesi adına talebinizi iletmenizi rica ederiz. Saygılarımızla, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi

10 Ekim 2024 11:49

Vermiş olduğunuz linke şikayeti mi ilettim.

Sorun çözüldü mü acaba aynı olay benim başımda şu an

Ebu sonuçtan hiç memnun değil

30 Mart 2024 18:05