SGK Çeyiz Parası Eksik Yatırma

09 Mart 2024 02:25

27/02/2024 tarihinde Artvin Sosyal Güvenlik Kurumuna, yetim kız çocuklarına evlendikten sonra verilen evlilik ödeneği, diğer adıyla çeyiz parası için başvuru yaptım. 08/03/2024 tarihinde param Akbank hesabıma yatırıldı, buraya kadar bir sorun yok. Ancak şöyle bir durum söz konusu: Ben babamdan 4a kapsamında emekli aylığı aldığım için evlenmeden önceki aldığım son maaş tutarının 24 katını alacağım söylenmişti ve bu konuda belge de mevcut. Son aldığım maaş tutarı 6.373,51 TL'dir. Bunun 6.373,51×24=152.964,24 TL tutarının ödenmesi gerekirken, bana ödenen tutar 145.680,24 TL olmuştur. Aradaki 7.284 TL'nin nereye kesildiğini öğrenmek istiyorum ya da bu tutarın tarafıma yatırılmasını talep ediyorum.

profile profile

Yorumlar (9)

Bella

Merhaba yetim aylığı aldığınız hesaba mi yatıyor secim yapabiliyormuyuz yardımcı olur musunuz

Atike

Hanımefendi merhaba Ben de aynı şekilde yapmak istiyorum Peki çeyiz ödeneğine başvuru yapmadan önce yetim aylığını Kaç aydır alıyordunuz acaba

Zeynep

%4 kesintisi var

Güler

Para için başvuru yaparken evrak falan düzenlemek gerekiyor mu sız direk SGK dan mı başvurdunuz bende başvuracağım pek bir bilgim yok

Nursen

Nikâh işleminden sonra nikah cüzdanı ile direk bulunduğunuz il veya ilçenin SGK kurumuna gidip başvuru yapıyorsunuz bir kağıt doldurtturuyorlar o kadar ekstra bir şeye gerek yok

Muazzez

Ek ödeme tutarını düşmeniz gerekiyor e-devletten görebilirsiniz. Kalan tutar üzerinden paranız yatıyor

Nursen

Evet hesaplayınca öylə oluyor ama bânâ aldığın son maaş miktarı üzerinden verilcəği söylenmişti

Ayşe

Merhaba ödemeyi ne kadar süre içinde aldınız başvurudan sonra kaç gün geçiyor

Nursen

Bulunduğunuz ilin yoğunluğuna göre süre değişiyor bən Artviň iinden başvuru yaptım 1 hafta içinde yattı para

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
Dul Ve Yetim Aylığı
3 Takipçi