Hastanede Yetersiz Muayene ve Sert Üslup

04 Ekim 2024 11:00

04.10.2024 Cuma günü 9.40'ta Denizli Servergazi Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları uzmanı P**** T*** O*** hanımdan randevu aldım. 10 gün önce başlayan, gün geçtikçe artan şiddetli öksürüğüm olduğunu, soluk alıp verirken göğsümde ve kaburgalarımda ağrı olduğunu ve öksürürken boğulurcasına öksürdüğümü söyledim. Bana doktor hanımın ilk söylediği şey neden ilk önce buraya geldiniz, sağlık ocağına gitmediniz oldu. Öksürük şikayetim olduğu zaman nereye gitmem gerekirdi ki? Göğüs hastalıkları uzmanı bu hastalığın branşı değil mi? Doktor hanım benden doğru düzgün anamnez almadan, radyolojik herhangi bir görüntüleme ve kan tahlili istemeden, daha çok neden kendisine muayeneye geldiğimi sorguladığı için rahatsızlığım hakkında herhangi bir bilgi vermeden ilaç yazıp, sert bir üslupla benim muayenemi iki dakika içerisinde tamamladı. Kendisine bir şey söyleyemeyeceğim kadar, rahatsızlığımı tam anlatamayacağım kadar sert bir üsluba sahipti. Bu tarz muayene ve üslup konusunda ilgili birimlerden doktor hanımın uyarılmasını rica ediyorum.

21 Şubat 2024 12:04

Saygısız Doktor Tavrı