A101 Adı Altında Yanıltıcı Satış

15 Nisan 2024 13:15

Facebook'ta A101 adına açılmış indirimli Dyson marka elektrik süpürgesi satışı yapan bir siteye sipariş verdim. Site, A101'in resmi sitesi ile birebir aynı görünüyordu. Ben bir bankacıyım ve genellikle çok dikkatli olmama rağmen, ürünü sepete ekledim ve satın alma işlemine geçtim. Kayıtlı e-kartım ile ödeme yapmak üzere ilerledim. Her şey normal gibi görünüyordu. Ancak ödeme işlemi gerçekleşmedi ve 'bir sorun oluştu' şeklinde bir mesaj aldım.

İşlemi bir kez daha denedim ve sonuç olarak, bankamın doğruladığı üzere, toplamda 4000 TL'yi bir benzin istasyonuna ait işletmeye ödemiş oldum. Her ödeme için tıkladığımda aynı tutarı tekrar almışlar. Durumu hemen fark ettim ve bankamı aradım fakat provizyonda bekleyen ödeme nedeniyle yapacak bir şeyleri yoktu. Bu tutarı ödemek zorunda kaldım.

Yasal süreç başlatıldı ve umarım olumlu sonuçlanır. Sürecin 60 gün sürebileceği belirtildi. A101 adını kullanan bu şirketten hiçbir geri dönüş alamadım. Sahte site üzerinden hala alışveriş yapılmasına izin veriliyor. A101 ise bu duruma karşı herhangi bir önlem almıyor ve şirketin itibarının zarar görmesi ile müşteri memnuniyetinin düşmesine karşı kayıtsız kalıyor.

Aleyna sonuçtan hiç memnun değil

13 Kasım 2023 10:13
E-ticaret Marka Taklidiyle Dolandırıcılık İnternet Üzerinde Olmayan Ürünün Parasını Alıyorlar

01 Nisan 2024 22:47

31 Aralık 2023 17:35