Mahmut sonuçtan çok memnun

Saba İlaç Domirpa Adli İlacın SGK Geri Ödeme Listesine Eklenmesi

09 Temmuz 2023 03:26

"madopar tablet" adlı ilaç üretilmiyor yerine muadili olan "domirpa tablet" isimli ilaç var. Fakat, sosyal güvenlik kurumu sağlık uygulama tebliği (ek-4/a) "bedeli ödenecek ilaçlar listesi"ne dahil edilmesi yönünde firma başvuruda bulunmuyor. Bu nedenle bedeli SGK tarafından karşılanmıyor. Parkinson hastaları mağdur edilmemeli. Bu ilaç Parkinson hastalarının olmazsa olmaz ilacıdır.

profile profile profile

Yorumlar (5)

Nihal
Nihal

Evet maalesef annemin bu ilacı kullanması gerekiyor ve devlet karşılamadığı için para ödeyerek alıyoruz önceden ücretsiz alabiliyorsun, bu mağduriyetin bir an önce giderilmesini istiyoruz.

Nilay
Nilay

Levadopa etken maddeli Deva firmasının Madopar adlı ilacın yerine Saba firmasının ürettiği muadil ilacın ödenmesi neden SGK ödeme kapsamına alınmadı hala. Parkinson hastalarından biri olan babam bu ilaçtan kullanmaya zorunlu ve emekli maaşıyla geçinmeye çalışan engel oranı da yüksek olan yaşlı babamın gelirinin ciddi bir oranı ilacının tutarını karşılamaya gidiyor. Bu büyük sorunumuzu kim çözecek? Bu kadar gecikmesindeki sebep nedir? Saba firmasından da açıklama bekliyoruz. Sağlık bakanlığımız sesimizi duyun.

Nurten
Nurten

Aynı sorunu yaşıyorum, Madopar tablet ve kapsül aniden piyasadan kaldırıldı. Aynı şirketler grubundan Saba SGK geri ödemesi için başvuruda bulunmadı. Parkinson hastası olarak devamlı kullanmakta olduğum tablet ve kapsül formunu mecburen parayla satın almak durumunda kaldım. Bu durum emekli bir öğretmen olarak bütçemde önemli miktarda açık vermeme neden oldu. Bir an önce geri ödeme kapsamına alınmasını, bu bakımdan Sağlık Bakanlığı ve saba firmasının bu konuda gerekli hassasiyeti göstermesini bekliyorum.

Aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum. Parkinson hastasıyım, günde 4 tablet kullanıyorum. Madopar yerine muadil olarak belirlenen domirpa tabletin ücretini, ithalatçı/üretici firma fiyat ödeme talebinde bulunmadığı için devlet ödemiyor. Firma yetkilileri ile nasıl iletişime geçebiliriz.

Harun
Harun

Evet Annem'de Parkinson hastası ilaç bulamıyoruz, madopar üretilmiyor domirpa çıkmış yerine bu ilaçta halen ödeme kapsamına alınmamış, Devlet ne yapmaya çalışıyor anlamış değilim. Bakım aylığı bağlatmaya çalıştık kaç defa onu da bağlamadılar, demek ki o kadar zina yapan ülke varken nedense bizim ülkemize müthiş doğal afetler ve ölümler oluyor, demek ki öyle büyük insan hakları çiğneniyor ki bu ülkenin başına böyle büyük olaylar geliyor. Bu gidişle bundan sonra daha vahim olayların geleceğide kesin.

12 Ağustos 2023 21:54
Zehra sonuçtan hiç memnun değil

Saba İlaç İlaç Firmasının SSK'Ya Başvuruda Bulunmaması

02 Temmuz 2023 19:05
Necla sonuçtan hiç memnun değil

Saba İlaç Parkinson İlacı Madopar-Domirpa

06 Ekim 2023 00:24