OYAK Yardım Sandığı OYAK Nema Oranı

26 Mayıs 2024 12:10

OYAK genel kurulunun açıkladığı nema üyelerinin birikimlerini adeta yok etme seviyesindedir. Üstelik döviz ve altın kurunun üzerinde nema verdik diye bir açıklama yaparak üyelerin aklıyla alay etmiştir. Son 20 yılın en büyük ekonomik krizinde her şeyin fiyatı son 2 yılda neredeyse 7-8 kat artmışken üyelerin rezervleri verilen nemalarla pul olmuştur. Geçmiş yıllarda bir ev bir araba alabilecek durumda olanlar simdi bir araba bile alamaz bir durumdadır. OYAK kuruluş amacı nedir. OYAK ne için kurulmuştur? Amacından ve gayesinden uzaklaşmış üyelerine kulağını tıkamış ve kanun tanımaz hale gelmiştir. Yönetim kurulunun bu son nema açıklamasından sonra derhal istifa etmesi gerekmektedir.

Harun
Harun
26 Mayıs 2024 12:59

OYAK kurulduğu günden bu yana yedek subaylardan kesinti yapmış simdi yedek astsubaylarda bu kervana katılmıştır. Kendi iç tüzüğünde yer alan tamamen kanunlara aykırı bir maddeye dayanarak tüm kesintilere adeta çöreklenmiş el koymuştur. Bu haksız kazanç yetmezmiş gibi 3 yılı tamamlayamayan üyelerinin tüm birikimlerine aynı şekilde el koymuş ve sınırları zorlayarak 10 yılı tamamlayamayan üyelerinde karsız ayrılmaları maddesiyle tarihte görülmemiş bir haksız kazanç elde etmiştir. Ve ekonomik krizde bu kezde üyelerine verdiği komik nema farkıyla onlarında birikimlerini eritmiştir. Kimsede bu yapılanmaya dur diyememiştir. Ama artık bu son yaptıklarıyla bardağı taşırmakla kalmamış bardağı kırmıştır. Şu an hiçbir üyesi memnun değildir. Anket yapmaktan korkan üyelerinin memnuniyetini önemsemeyen bir kurum haline gelmiştir. OYAK yönetim kurulu derhal istifa etmelidir. Ve OYAK üyelerinin refahını düşünecek politikalara yönlenmelidir. Ve her türlü haksız kazançtan uzak şeffaf bir kurum olmalıdır.

OYAK Yardım Sandığı Tarafından Hakkımın Yenmesi!

26 Mayıs 2024 18:12

OYAK Yardım Sandığı OYAK Genel Müdürlüğü