Ali sonuçtan hiç memnun değil

Sıfır Araçta Bitmek Bilmeyen Arızalar

12 Ekim 2024 23:41

1 ay önce İstanbul Nissan Mar Oto'dan aldığım 2024 model sıfır 1.3 benzinli Qashqai aracımda, aldığım günden beri bitmek tükenmek bilmeyen üretim kaynaklı arıza ve hatalarla mücadele ediyorum. 2000 km'deki aracım 4 kere onarım için bakıma girdi, yaşadığım sorunlar aşağıdaki gibidir.
* Multimedya sisteminde araçta CarPlay özelliği olmasına rağmen bu özellik multimedyada mevcut değildi ve bu sebeple kullanılamıyordu.
* Araç kendi kendine multimedyanın sesini açıp kapatmaya başladı. Trafikte ilerlerken birden sesi sonuna kadar açıyor. Kısmaya çalışsam da asla kısılmıyor ve güvenliği ciddi manada riske atıyordu. Yani araç kafasına göre ses açıyor veya kapatıyor, buna da müdahale edilemiyordu.
Bu arızaları servise ilettiğimde Nissan ile görüşeceklerini, eski bir yazılım yükleyeceklerini ilettiler. Ardından CarPlay geldi fakat şimdi de Bluetooth bağlanıp ayrıldığında radyoda araçtan sesi açık olmasına rağmen ses çıkmıyor.
* Aracımın sağ ön hoparlöründen sürekli bir cızırtı geliyor. Ses kısık ya da yüksek olsun fark etmiyor, sadece sağ hoparlörden sanki patlak veya arızalı gibi ses geliyor. Servis bu rahatsız edici konu ile ilgili "yüksek sesle müzik dinlenirse oluyor" gibi bir yaklaşımda bulundu ki sorun kısık seste de bu sorun devam ediyor, çözülmedi.
* Aracı ileri vitesten geri vitese geçirirken ön kısımdan ciddi bir ses gelmekte idi. Bunu servise ilettim, ön takımda boşluk olduğunu ve sıkılması artı yağlanması gerektiğini ilettiler. Sıfır araçta vites geçişlerinde böyle bir sorun ürpertici, bunu da gayet doğal karşıladılar.
* Aracın bir gün akşam işten sonra otoparka park edip sabah çalıştırmak için gittiğimde aküsünün bitmiş olduğunu gördüm. Yol yardımı geldi. Aküyü şarj etti. Ekranda birçok hata uyarısı olduğu halde bunları manuel sildi. Benim içime sinmedi ve Mar Oto bakım servisine götürdüm. Aracı 1 saat inceleyip bir sorun olmadığını ilettiler ve çalışır şekilde bana teslim ettiler. 3 saat kullandım ve evime gelip aracımı park ettim. Aradan 10 saat geçti. Yola çıkmak için aracıma tekrar gittiğimde aracın kapılarının bile açılmadığını, elektriğin tamamen gittiğini gördüm. Yol yardımını aradım, aracı servise bırakmamı, akabinde ikame araç verileceğini ilettiler. Aracı servise bıraktıktan sonra da çekici ile gelmediği için ikame araç veremeyeceklerini, ilk arayan kişinin hatalı bilgi aktardığı için mağdur edildiğimi kendileri kabul etmelerine rağmen ikame araç da vermediler.
Sizce 1 aylık araçta bu kadar sorun yaşamam normal mi?

22 Ekim 2024 03:55

2000 km de sıfır aracım 3 hafta içinde 2 kere çekici ile 3 kerede kendi imkanlarım ile bakıma gitmek zorunda kaldı. Araçta kronik bir problem var Nissan mar oto ve Nissan sertepe sorunu çözdük demelerine rağmen bugün yine yolda kaldım. Kesinlikle Nissan almamanızı tavsiye ederim büyük pişmanlık yaşarsınız. Daha önce şikayet yazmama rağmen bir kere bile konuyla alakalı arama ya da iletişime dahil geçmediler. Saçma sapan sorunlar bitmek bilmiyor. Hoparlör patlak, bağlantıları sorunlu, sürekli yolda kalan, elektrik aksamı sorunlu her an bomba misali elinizde kalabilecek bir araç yeni makyajlı kasa Nissan uzak kalın net

profile profile
04 Kasım 2024 12:59 (Şikayetten 22 gün sonra)

Celil
Celil

Aynı sorunlar bende de var multimedyada sağ kolanda ama gidiyorum gidiyorum hep boş yapamıyorlar yazılım gelecek yazılım gelecek

Beyaz
Beyaz

Ne yazık ki biz de yeni araç aldık ve sonra fark ettik ki yurt dışına sattıkları araç ile Türkiye de ki araç farklı. Türkiye'ye gelen multimedia sistemi dışarıdan bakınca yeni görünmesine rağmen içerik tamamen eski. Kamera sistemi yeni sistem ile uzaktan yakından alakalı değil 360 kamera sistemi yok ve görüntü kalitesi çok kötü. Google servisleri yok. Ambiyans aydınlatma ayarını bile sürücü ekranınızdan yapmak zorundasınız ve bu ayarı yapmak cidden oradan çok zor. Çünkü her şeyi oradan yapıyorsunuz ve çok karmaşık. Multimedya ekranında Radyo, Apple car Play Android auto desteği var. Bir de işe yaramaz bir navigasyon sistemi. Belki de donanım olarak bunlar vardır ama Türkiye'yi üçüncü dünya ülkesi olarak gördükleri için yeni yazlımı vermeye tenezzül etmiyorlar. Bir daha asla Nissan araç almam ve çevremde ki kimseye aldırmam. Türkiye'de ki tüketicileri a. Tal yerine koymak tam olarak budur. Sadece burada da değil her yerde yazacağım ve insanların mağdur edilmemesini, dolandırılmamasını sağlayacağım.

Ömer
Ömer

Ses sorun Apple car kullanımında sorun oluyor biri sizi WhatsApp'tan arayınca radyodan ses gidiyor kesin çözüm birini normal telefondan arayınca çözülüyor veya kendinizi araya bilirsiniz o zaman düzeliyor tamamen Apple carda sorun

Ersin sonuçtan hiç memnun değil

Ersin
06 Mayıs 2024 16:56
Serkan sonuçtan hiç memnun değil

Sıfır Nissan Qashqai Fren Balatalarından Gelen Ses Ve Çözüm Eksikliği

Serkan
24 Ekim 2025 14:11
Şenol sonuçtan hiç memnun değil

Sıfır Araçta Bitmeyen Sorunlar Ve Servis Mağduriyeti

Şenol