Ayça sonuçtan hiç memnun değil

Malitur GAP 9-12 Nisan

Ayça
11 Nisan 2024 22:21

9 Nisan ile 12 Nisan tarihleri arasında Malitur ile GAP turuna katıldım. İlk gün Gaziantep merkezine gittik. Rehberimiz M***** Hanım'ın eşliğinde alışveriş yapmak üzere bir yere yönlendirildik. Ancak yürüme mesafesi sadece 5 dakika olmasına rağmen, M***** Hanım bizi 20 dakika boyunca bilgilendirme yapmadan yürüttü. Örneğin, Bakırcılar Çarşısı veya Tahmis Kahvesi hakkında herhangi bir yönlendirme yapılmadı. Daha sonra WhatsApp üzerinden konum göndererek 'Buradan Tahmis Kahvesi'ne gidebilirsiniz' demesi anlaşılır değildi.
İlerleyen süreçte iletişim konusunda yeterli olunmadığını düşünüyorum. Göbeklitepe'de serbest bırakıldık ve başka bir rehberin yardımıyla müzede animasyon gösterileri olduğunu öğrendik. Tura katılan birçok kişinin bu durumdan haberdar olmadığını tahmin ediyorum. Bilgilendirme yapılmamasını profesyonellikten uzak buluyorum.
Urfa'da Balıklı Göl'de kısıtlı zaman verildi ve isot tanıtımı adı altında market gezisi gerçekleştirildi. Zamanımızın boşa harcandığını düşünüyorum. Birbirine yakın lokasyonlarda gereksiz zaman kayıpları yaşandı. Bu durumlara rağmen huzursuzluk çıkarmamak adına uyum sağladık. Hasankeyf'te panoramik manzara izlenecek, Diyarbakır'da ciğer yenilecek denilerek yola devam edildi. Ancak zaman kısıtlı olduğu söylendi. Şu anda otobüsümüz Diyarbakır'a giremediği için büyük bir şehri göremeden dönüyoruz. Bayramda yaşanabilecek aksilikler için 'Bu durumlar olabilir' şeklinde bir savunmayı kabul etmiyorum. Eğer otobüs giremiyorsa minibüs, o da olmazsa taksi ile çözüm bulunmalıdır. 'Çözüm yok' denilerek, araçta rehberin 'Daha kötü durumlar da yaşanabilirdi' şeklindeki sözleri rahatsız ediciydi.
Sonuç olarak, sözleşmede rehberin duruma göre turun akışını değiştirebileceği belirtilse de, bu turun eksiklikleri, rehberin yetersiz bilgisi ve seçtiğimiz turda yaşadığımız olumsuzluklar nedeniyle bir bedeli olacağını düşünüyorum. Bayram tatilimi olumsuz etkilediğiniz için Malitur ve rehbere teşekkür ederim.

Hüseyin
15 Nisan 2024 21:07
Beyza sonuçtan hiç memnun değil

Malitur Malı Tur Pişmanlıktır

Beyza
14 Nisan 2024 23:02

10 Kasım 2024 21:59
Burcu sonuçtan hiç memnun değil

Malitur Malı Tur GAP Turu Pişmanlıktır.

Burcu
14 Nisan 2024 21:50
Ayşegül sonuçtan hiç memnun değil

Ayşegül
14 Nisan 2024 21:50