Öznur sonuçtan hiç memnun değil

28 Eylül 2024 23:55

Bir hafta önce çöpe atılmış yeni doğmuş bir kedi bulduk. Ölmesin diye aldım, biraz büyüyene kadar bakayım dedim. Hayvanın bu akşam kokuştu ve bileğinden iltihap aktı. Ölmesin diye çöpten alıp hasta olunca veterinere götürmek olmaz, tabi ki vicdanım elvermedi, veterinerleri aradım. İçlerinden biri, yani Samsun Hayat Veteriner Kliniği ile görüştüm, kedinin sokakta bulunduğunu anlattım ve ücretli mi dedim. Telefonda ki kişi bana muayeneden ücret almayız, tedavi için de yardımcı oluruz dedi. O lafa güvenerek kediyi götürdüm. Arabam yok, ulaşım sıkıntı, evime çok uzak, buna rağmen ücrete yardımcı olacaklar diye götürdüm Hayat Veteriner Kliniği'ne. Doktor muayene etti. Sonra bana fiyat bilgisi vermeden, ister misiniz demeden iki tane röntgen çekti. Sonra da yine bana fiyat bilgisi vermeden iki tane birer damla (bu mübalağa değil, gerçekten bir ilaçtan birer damla kullandı çünkü bebek aşırı küçük). Neyse, işlem bitti, ödemeye geldi. Bana 3300 TL fiyat çıkarttı. Evet, yanlış duymadınız, 3300 TL. Bugün insanlar özel hastanede bir iğne yaptırınca vermiyor bu parayı. Zar zor 2500 TL'ye kadar indirim yaptılar, sözüm ona indirim denirse. Kısacası, benim gibi ayağını yorganına göre uzatmak zorunda olan, sırf sokakta bulduğu hayvan ölmesin diye vicdan azabından dolayı veterinere götüren ama bu ödediği ücretle bütün aile bütçesi sarsılan kişilere söylüyorum bunları. Gelin yardımcı oluruz diyerek bana makul bir fiyat çıkaracaklarını düşündürdükleri ve bu kadar fahiş bir fatura ödemek zorunda bırakıldığım için kandırıldığımı hissediyorum. Kesinlikle haksız kazanç sağladıklarını düşünüyorum. Ödettikleri fatura resmen 'hayvanlarınız ölsün' demek, bu başka deyişle. Eğer zengin değilseniz, Hayat Veteriner Kliniği'ne götürmeyin hayvan dostlarınızı.

Veteriner Hizmetlerinde Şeffaflık Ve Güven Sorunu

16 Nisan 2025 22:12
Zeynep sonuçtan hiç memnun değil

09 Ekim 2024 10:59

30 Kasım 2023 23:43