Gönül sonuçtan hiç memnun değil

Hacettepe Üniversitesi Yetenek Sınav Geçiş Sınavı Hayal Kırıklığı!

Hacettepe Üniversitesi Yetenek Sınav Geçiş Sınavı Hayal Kırıklığı!
14 Eylül 2023 06:27

Hacettepe Üniversitesi Not Ortalaması ile Yatay Geçiş Kontenjanlarına hiç öğrenci kabul edilmemesi ile ilgili ciddi olarak hayal kırıklığına uğradık. Kızım C***A*** Yıldırım Hacettepe Üniversitesi Not Ortalaması ve Yetenek sınavıyla yatay geçiş yapılan grafik bölümüne transkript not ortalaması dahil bütün şartları sağlayarak yatay geçiş için başvuruda bulundu. Bu sınavın şartlarını sağlamak için 2 yıl eğitim gördüğü okulda bekledi ve 3. Yıl için Hacettepe Üniversitesi Yatay Geçiş Sınav zamanı için uzun çalışmalarda bulunarak ve bütün şartları sağlayarak sınav gününün gelmesini bekledi. Sınavdan önce sadece portfolyo değerlendirileceği açıklandığı için büyük emeklerle portfolyo hazırladı fakat sınav günü portfolyo haricinde hem mülakat hem de desen çalışması yaptırıldı. Büyük umutlarla 2 kişilik olan 3 sınıf Yok tarafından sağlanan kontenjana başvuru sayısının da az olması kaynaklı (3 kişi başvuran 1 kişi katılmadı) 13 Ekim'de açıklanan kontenjanlara bütün sınıflarda (2. Ve 3. Sınıf ) hiçbir öğrencinin yerleştirilmediğini öğrendik. Büyük umutlarla ve fedakarlıklarla bütün şartlar yerine getirilerek katılınan bu sınavda öğrenci alınmayacaksa devletimiz bu kontenjanları yararlanması için neden açıyor ve bu sınavlar neden yapılıyor? Bu konuyla alakalı üniversitenin ilgili bölümünden yanıt almama durumunda konuyu CİMER' e ileteceğimi ve resmi açıklama talep ettiğimi ilgililere duyurmak istiyorum.

14 Eylül 2023 23:01

Yerleştirme sonuçları tarihi sehven 13 Eylül yerine 13 Ekim yazılmıştır.

06 Kasım 2023 15:43

Özel yetenek sınavına 2. Ve 3. Sınıftan 2 şer öğrenci katılmış 2 şer kontenjan verilmesine rağmen hiçbiri kazanamamıştır.

Esma
Esma

Kızınızın not ortalaması kaçtı acaba ben de yatay geçiş yapmak istiyorum da?

23 Eylül 2023 01:58
Yatay Geçiş Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Yedek Kayıt
Yatay Geçiş Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Yedek Kayıt

Marmara Üniversitesi Yönetmeliğe Uygun Ortalama İle Yatay Geçiş Başvurumun Haksızca Reddedilmesi

12 Ağustos 2025 11:48