Çam Sakura Şehir Hastanesi Engelli Çocuğa Destek Olmayan Sağlık Çalışanları

16 Ekim 2024 23:43

16 aylık zttk sendromuna sahip engelli oğlum için Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde 14 Ekim 2024 saat 11.50'de Ortopedi Polikliniği doktoru ****** randevumuz vardı. Doktorumuz bizden skolyoz röntgeni talep etti. Aynı gün saat 13.00'te b Blok B5 Röntgen 5'te röntgen çektirmek için beni ve oğlumu röntgen 5 odasına aldılar. Önümüzde bir bayan ve çocuğu vardı, onları beklerken başı kapalı bir çekim yapan çalışan, bebeğin başının ve bacaklarının tutulması için bir kişiye ihtiyaç olduğunu ve yanımda birisini getirmek zorunda olduğumu söyledi. Ben ise tek olduğumu söylediğimde dışarıdan birisini bulun gelin diye dönüş aldım. O sırada önümüzdeki bayan çıkarken onlara rica ettim, bayan tamam dedi. Ben çekim odasına geçip çocuğu röntgen cihazına yatırdım ve bebeğimi hazırlamaya başladım. Fakat o sırada bana yardımcı olacak bayan gitmişti. Röntgen çekim odasında 3 çalışan vardı, ben de bayanın gittiğini söyledim ve kendilerinden oğlumun başını tutmaları için rica ettim. Başı kapalı bayan bana sert bir dille teknikerlerin yardım etmek zorunda olmadığını, bir elinizle bebeğin başını bir elinizle bebeğin bacaklarını tutup sıkıca bastırmam gerektiğini söyledi. Fakat oğlum özel bir çocuk ve dokunulmaktan ve röntgen cihazından korktuğu için rahat durmadı, çok ağladı ve tekrar çalışanlardan rica ettim. Fakat çok sert bir şekilde bunu yapmayacaklarını dile getirdiler. Bir kişi çekim yapıyor ve diğer iki kişi öylece ayakta durup bana bakıyordu. Radyasyon ceketini giyip bana yardım edebilirlerdi. En fazla 3 saniye sürecek bir yardımdı. Ve benim oğlum engelli özel bir bebek, bunu dile getirdiğim halde biz yardım etmek zorunda değiliz diye defalarca aynı şeyi tekrar ettiler. Çok basit bir çekim için 1 kişinin çekim yapıp diğer iki kişinin boş boş sağa sola bakması, ben ve çocuğumla dalga geçer gibi bir üslupla beni mağdur ettiler. Hizmet sektöründe çalışan bu 3 sorumsuz çalışan, engelli bireylere özel nasıl davranılması gerektiğini bilmedikleri gibi gidin şikayet edin diye de üsluplarını çirkinleştirdiler. Son olarak, oğlumun ciddi sağlık sorunları ile hastane hastane koşturan bir özel anneyim. Ben yanımda birisini getirmek zorunda değilim. Orada çalışan başı kapalı bayan bana zorunda olduğumu söylüyor. Benim eşimin zaten aylık kazancı çok düşük, her hastane randevusu için izin alacak olsa biz aç kalırız. Engellilere karşı öncelik olması gerekirken iş ahlakı olmayan bu 3 çalışan beni çok zor duruma soktu.

Zeynep sonuçtan hiç memnun değil

19 Temmuz 2024 02:36
Nur sonuçtan hiç memnun değil

Çam Sakura Şehir Hastanesi Çocuk Doktoru İle İlgili Şikayet

12 Eylül 2024 12:03