Anadolu Sigorta Aynı Reçeteye Farklı İşlemler Ve Katılım Payı Sorunu

20 Kasım 2024 16:44

Anadolu Sigorta'da bulunan 10192143** numaralı sağlık poliçemde yer alan teminat kapsamında 06.11.2024 tarihinde doktorun yazdığı reçete ile eczaneden ilaçlarımı aldım. Eczane sigortadan onay alarak işlemleri yaptı ve 724,49 TL katılım payı çıktı, bu tutarı ödedim. Sonrasında 16.11.2024 tarihinde r1611202415092** provizyon numarası ile aynı ilaçların yazıldığı reçete ile tekrar eczaneye gittim ve yine sigorta şirketinden provizyon onayı alınarak işlem yapıldı. Fakat bu sefer katılım payı olmadan tamamını ödediler. Bunun üzerine Anadolu Sigorta'ya 18.11.2024 tarihinde iletişim kanalı üzerinden yazdım ve iki işlem arasındaki farkın nedenini sorduğumda bana "5501316 numaralı bildiriminiz yanıtlandı.

Talebiniz üzerine r1611202415092** ve r0611202415035** numaralı provizyonlar kontrol edilmiş olup, reçete eden doktor tarafından düzenlenmiş imza ve kaşeli hasta bilgi formunun temin edilerek iletilmesi durumunda kontrol ve değerlendirme sağlanabilecektir. Bilgilerinize sunar, sağlıklı günler dileriz. Anadolu anonim Türk sigorta şirketi mersis no:00680061327395** b002" şeklinde dönüş yapıldı. İlk yaptıkları işlemi kontrol etmek için benden doktor bilgi formu doldurulması isteniyor. İki işlemde de hiçbir evrak istemeden işlem yapan sigorta şirketi ne hikmetse ilkindeki katılım payını neden ödediğimi sorunca benden evrak istedi. Bunun üzerine 20.11.2024 tarihinde tazminat birimleriyle görüştüm ve derdimi anlattım.

Bana verilen bilgide ilk provizyonun normal teminattan girildiğini ve katılım payı olduğunu, ikinci provizyonun ise doğum teminatından girildiğini ve katılım payı olmadığı söylendi. Dolayısıyla ilkinde de doğum teminatından işlem yapılması gerekiyordu. Bunu kendilerine söylediğimde eczanenin kendilerini araması gerektiğini, doktordan form almam gerektiği gibi şeyler söylüyorlar. Ben sadece aynı reçete için uygulanan iki farklı işlemin nedenini soruyorum ama açıklama yapılmadığı gibi bir de üzerine işi zora götürüyorlar. Yılların markasının böyle amatörce şeyler yapması can sıkıcı. Benden alınan katılım payının iadesini rica ediyorum.

21 Kasım 2024 11:50 (Şikayetten 19 saat sonra)

Paylaşmış olduğunuz konuya ilişkin 5506192 numaralı bildirim oluşturulmuştur. Konu hassasiyetle değerlendirilerek tarafınıza en kısa sürede bilgilendirme yapılacaktır. Saygılarımızla, ANADOLU SİGORTA Müşteri İletişim Merkezi

25 Kasım 2024 12:47

Evet bana SMS ile bilgi verildi ve tamamen baştan savma açıklama yapıldı. İşin içinde biri olarak yani farklı bir sağlık sigortası şirketi çalışanı olarak bana yaptığınız bu açıklamayı kabul etmiyorum. Siz o açıklamayı bilmeyen diğer insanları kandırırken yapın! Bana doğru düzgün açıklama yapmak zorundasınız, hala sorumun cevabını alamadım aynı iki reçete için neden farklı tutarlar ödüyorsunuz? İkincisinde %100 karşıladığınız reçetenin ilkini inceleyin dediğimde neden belge istiyorsunuz? Neden ikinci reçeteyi belge istemeden onayladınız? Rezil bir sigorta şirketisiniz ve bunu her yerden dile getireceğim!

25 Kasım 2024 13:28

Söz konusu başvurunuza dair 5506192 numaralı bildiriminizle ilgili yetkililerimiz tarafından e-posta ile bilgilendirme yapılmıştır. Saygılarımızla, ANADOLU SİGORTA Müşteri İletişim Merkezi

25 Kasım 2024 13:32

Bilgilendirme yapıldı dedikleri şey hiçbir bilgi vermeden boş bir açıklama. Aynı reçete için iki farklı tazminat ödemesi yapıyorlar. Ortada bir hata var ve bunu açıklamıyorlar. Resmen oldubittiye getirmeye çalışıyorlar. CİMER üzerinden de şikayetimi ilettim. Bu düzenbazlığı açıklayacaksınız!

Volkan sonuçtan memnun değil

13 Ekim 2023 02:06

27 Şubat 2024 17:52
Yeliz sonuçtan hiç memnun değil

26 Şubat 2024 09:03

Erdem Hastanesi (Anadolu Sigorta Provizyon Sıkıntısı. )

01 Mart 2024 16:10
Meral sonuçtan hiç memnun değil

05 Ocak 2025 03:21