Almanya Başkonsolosluğu Pasaport Ve Vize Hala İade Edilmedi

12 Mart 2024 17:12

Telefondaki beyefendiden şikayetçiyim. 8 Şubat 2024 tarihinde arandım, çok şükür vizemin verildiğini ve pasaportumu bir zarf içinde teslim etmem gerektiğini söylediler. Pasaportumu geri almamın ne kadar süreceğini sordum ve bana 2-3 iş günü süreceğini belirttiler. Daha sonra 12 Şubat 2024 tarihinde pasaportumu İzmir'deki Alman Konsolosluğuna teslim ettim. Aradan bir ay geçmesine rağmen pasaportum hala iade edilmedi ve e-postalara yanıt alamıyorum. Bu durum artık gerçekten insani değil, telefondaki beyefendiye güvenmiştik. Yaklaşık iki yıldır aile birleşimi için bu vizeyi bekliyoruz. Babalarının yanında olmayı hak eden iki küçük çocuğum var. Lütfen bu uzun sürecin sona ermesini istiyorum, bizi daha ne kadar bekleteceksiniz? Vizem onaylandı. Eşimin ve çocuklarımın yanına Almanya'ya gidebilmem için pasaportumun acilen vizemle birlikte gönderilmesini talep ediyorum. Umarım bu şikayetim ciddiye alınır ve sorunum çözülür. Bu kadar uzun ve yıpratıcı bir süreci tamamlamak benim hakkımdır. Lütfen şikayetimin acilen çözülmesine yardımcı olun. PNR-Nr. IDT61XEJ5MU Engin K******

12 Mart 2024 17:19

Telefondaki bir hanımefendiydi, beyefendi değil.

19 Mart 2024 13:40

Gecen hafta Perşembe Almanya İzmir Başkonsolosluğu tarafından arandım, avukatım devreye girince nihayet bir gelişme yaşandı ancak hala Pasaport yok. Bu sefer SGK Hizmet dökümü istediler, teslim ettim ama yine anlamadığım olay 2 senedir niye istemediniz dile kolay yaklaşık 2 sene oldu Aile Birleşimi için başvurumuz, bu kadar zaman neden bekliyoruz. Vize onaylandıktan bir ay sonra evrak istemenin anlamı nedir? Yine bekliyoruz olan küçük yavrulara oluyor, onların sağlıklarına oynuyorsunuz. Biri 3 biride 4 yaşında, çocuklar bu süre içinde büyüdü ya, eşim yalnız. Artık şu işlemin lütfen sonu gelsin rica ediyorum.

03 Ocak 2024 12:25

18 Nisan 2024 14:56
Tolga sonuçtan hiç memnun değil

Vize Başvurusunda Yaşanan Uzun Bekleme Süresi

22 Ocak 2025 11:27