Adalet Bakanlığı Cezaevi Ziyaretinde Karşılaşılan Saygısızlık Ve Tehdit

30 Ekim 2024 15:26

Marmara 3 numaralı l Tipi Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü'ne
30.10.2024 tarihinde babam O** E**'u ziyaret etmek için Marmara 3 numaralı l Tipi Ceza İnfaz Kurumu'na gittim. Arama sırasında görevli memur ile münakaşa yaşadım.
Arama bölümüne ben Lamia H**ve 1 yaşındaki kızım S** H**H***ile beraber girdik. Arama sırasında Memur Hanım, arama yaparken söyleniyordu ve bunun üzerine, 'Çocuğuna mı bakacağız, sana mı bakacağız? İnsanların haklarını yiyorsunuz.' gibi sert bir üslupla ithamlarda bulundu. Bunun üzerine, 'Bırakın çocuğu yere, kes sesini.' gibi cümleler kullanarak Memur Hanım'a ithamda bulundum. Bunun üzerine parmak kaldırmak suretiyle üzerime yürüyerek, 'Benden özür dileyeceksin.' şeklinde direktiflerde bulundu. Ben de 'Özür dilemem.' deyip, 'Kusura bakma.' şeklinde cümle kullanarak odadan çıkabilirsin deyince odadan çıktım.
Benim ardımdan odaya kardeşim İ** T** E** arama bölümüne girdi.
İçerideki konuşmaya şahit değilim. Kardeşime, 'Dışarıda olsa parçalayacağım insanlar burada tahammül etmek zorundayım. Senin hatırına tutanak tutturmuyorum, onu 6 ay içeri attırırım.' diye cümleler kurmuş.

Lamia
Lamia
30 Ekim 2024 15:00

Bu yaşanan konuşmalara istinaden O*** e*** yakınları Tepeden tırnağa aranacak diye not kağıdına yazıp elime verdi ve göz armasındaki görevli memure kağıdı verdim. Bir önceki aynı Memur iç çamaşırımı indirmeme ve uygunsuz bir arama şekli ile arama yapmıştı. Onur kırıcı aramalar yapılmaması gerektiğini biliyorum ve şüpheli hiçbir davranışım yoktu ve üzerimden bir şey çıkmadı ben bu aramaya maruz kaldım. Bu yaşanan olaylara istinaden arama sırasında maruz kaldığımı sözlü sert diyaloglar, kardeşime hakkımda söylenen tehdit içerikli sözler, kendini Hakim yerine koyup 6 ay benim içeride yatırma karanı verme bunun üzerine de O*** E*** yakınları Detaylı aranacak gibi söz veya not düşülmesi (Diğer mahkum yakınları detaylı aranmıyor mu Memur hanım diğer ziyaretçileri kendi inisiyatifine göre mi arıyor tüm ziyaretçilerin detaylı aranması gerekmiyor gibi sorularda çıkıyor.) beni çok rahatsız etti. Ben bu yaşananlardan dolayı şikayetçiyim. Şikayetçi olma sebebim benim gibi diğer ziyaretçilerde böyle bir durumu maruz kalmasın burada bir işleyiş varsa herkes o işleyişe göre hareket etmeli gelen ziyaretçiler zaten üzgün ve özlem duygusu ile geliyor. Burada kimse görevini kötüye kullanıp tekrar ziyaretçileri üzmeye hakkı yok. Memur hanım uyarılmasını ve bu uyarı sonucumda başka ziyaretçilere bunu yaşatmaması için takip edilmesini rica ediyorum. Gereğinin yapılması arz ederim. Saygılarımla.

Adalet Bakanlığı Cezaevi Görüşünde Yaşanan İletişim Sorunu

02 Aralık 2024 22:43

Adalet Bakanlığı Cezaevi Görevlileri Tarafından Darp Edilme!

11 Temmuz 2023 18:59

Adalet Bakanlığı Kategorileri