Vakıf - Sosyal Yardım Adı Altında Dolandırıcılık

Vakıf - Sosyal Yardım Adı Altında Dolandırıcılık
27 Aralık 2024 23:13

Sosyal medya hesabından yardım başvurusu olarak karşıma çıkan bir vakfa yardım kuruluşuna başvurdum 4.000 TL yardım yapılacağını. 6 ay süre içerisinde bizden herhangi bir para talep etmeyeceklerini söylediler kişisel bilgilerimin hepsine ulaşmışlar kimliğimin ön yüzü ve arka yüzünün resmini ve kendi yüzümün canlı resmini istediler ben de verdim.

Daha sonra IBAN bilgin istediler bana bir IBAN attılar buna bana 105 TL gönderip tekrar 100 TL'yi kendilerini atmamı istediler, ben de öyle yaptım. 4.000 TL yardım alacağım diye sonradan şüphelendim ve beni arayan kişiye sordum acaba yanıltıcı falan mısınız dedim yok dedi ben araştırabilirsiniz Ankara Pursaklar'da yerimiz dediler. Ben de inandım.

Herhangi ailemin bilgilerini falan da ulaşmışlar. Benim hakkımda veya ailem hakkında herhangi bir işlem yapılırsa sosyal medya hesabı olsun şirket olsun, ne olursa olsun buna benzer herhangi bir şey olursa olsun asla kabul etmiyorum. Asla imzam olmadı olmadan bunu da buradan bildirmek istiyorum gerekeni yapılmasını da istiyorum.

Asla benim hakkımda veya ailem hakkında bir şey yapılırsa herhangi bir işlem yapılırsa asla kabul etmiyorum. Çünkü ben ıslak imza falan göndermedim geleni yapılmasında rica ediyorum.

14 Şubat 2025 13:52

08 Haziran 2024 20:30