Anıl sonuçtan hiç memnun değil

22 Aralık 2024 13:17

27/02/2024 tarihinde saat 15:35’te Tesla firması tarafından arandım ve sipariş tarihimin yaklaştığı ve yeniden erteleme yapamayacağım tarafıma bildirildi. Mevcutta kullandığım aracı satamadığım ancak sattığımda Tesla almak istediğimi telefonda görüştüğüm Tesla yetkilisine söyledim. Siparişi iptal edersem ödemiş olduğum 10.000₺ kaporayı iade alıp alamayacağım sordum. Görüştüğüm Tesla yetkilisi siparişi iptal edersem 10.000₺ iade alabileceğimi ancak yeniden sipariş vermek istersem yeni ücret üzerinden 50.000₺ yatırmam gerektiğini tarafıma söyledi. Bunun üzerine ben de ödediğim 10.000₺‘yi iade alacaksam siparişi iptal etmesini söyledim. Bu diyalog ilgili telefon görüşmesi kaydının incelenmesi ile de teyit edilebilecektir.
Sonrasında 13/3/2024 tarihinde iademin ne zaman yapılacağını soran bir e posta gönderdim. Tesla tarafından para iadesi yapılmayacağı şeklinde e postama cevap verildi ve kapora olarak ödediğim 10.000₺ ücret "sipariş işleme bedeli" şeklinde tarafıma fatura edildi.
10.000₺ ücretinin iade edilmemesi ile Tesla yetkilisi tarafından yanıltıldım. Zira iptalimi 10.000₺ iadenin yapılmasına bağlı olarak sağladım. Telefonda görüştüğüm Tesla yetkisinin telefonda bana verdiği bilgiye rağmen 10.000₺ iadem yapılmadı. Kurumsal bir firma tarafından yalan söylenmesi beni şaşırttı. Tesla firmasının güvenilmez olduğu konusunda çevremi uyarıyorum ve bu firmaya güvenip milyonlarca lira bağlayıp araç aldıktan sonra böyle sorunlar yaşamak zorunda kalmadığım için şükür ediyorum.
Sipariş No: RN119266083

Yorumlar (5)

Melih
Melih

Hocam gerekçeli kararı paylaşır mısınız?

Tabii ki

Gökhan
Gökhan

Kardeşim bende Tesla mağduruyum Kararı paylaşır mısınız

Okan

Merhabalar İnternet üzerinden Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdum lehime karar çıktı sonra Tesla Türkiye kararı dava etti. Mahkeme geçen hafta idi. Davaları reddedildi. Süreç biraz uzundu ama Faiziyle alacam paramı. Gerekçeli kararı emsal olarak kullanabilirsiniz.

Gerekçeli kararı paylaşabilir misiniz

Tesla Kapora İadesini Yapmıyor, 1 Yıldır Paramı Alamadım