Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı Yanıltıcı Bilgi Ve Kötü Müşteri Hizmeti Nedeniyle Mağduriyet

05 Eylül 2024 17:27

Emniyet personeliyim. Sinpaş Yapı'dan ev almak için müracaat ettim. Ödemeden sonra işlemlerimle ilgili bir yanlışlık yapıldığı için çağırdılar. İsterseniz bütün ödemelerinizin hizmet bedeli dahil geri iade edilebileceğini ya da düşük meblağla başlayıp projenizi yükseltebileceğinizi söylediler. Orada çalışanların güler yüzlülüğü, yaptıkları yanlışlığı kabul etmeleri ve olumlu konuşmaları sebebiyle ödemeleri bırakıp hizmet bedeli ödenmiş sayılarak bana yatırım yapabileceğim söylendi. Ben de o insanların samimiyetine güvenerek daha düşük bir miktarla devam etmeye karar verdim. Bana verilen bilgiye göre, istersem bunu birikim olarak kullanabileceğim, istersem yükselterek ev alabileceğim, istersem ödeme miktarını yükselterek araba alabileceğim söylendi. Bu bana mantıklı geldi. Ben de bütün parayı alıp çıkmaktansa bu şekilde şimdilik bir yatırım olarak daha sonra da bunu araba almak için devam etmeye karar verdim. Sonra gittiğimde çok ters insanlarla karşılaştım. Konuşma tarzları hoş değildi. Aşırı derecede antipatik ve son derece ters, hatta azarlar tarzdaydılar. Hiçbir şekilde bana yardımcı olamayacaklarını, istersem son ödediğim taksiti alıp çıkabileceğimi, kesinlikle bu yatırımlarla asla araba alamayacağımı söylediler. Eğer ev veya araba almak istiyorsam çok yüksek bir miktarda para yatırmam gerektiğini, yüksek miktarda peşin para getirirsem ancak bana yardımcı olabileceklerini söylediler. Bu yatırmış olduğum paranın hiçbir değeri yokmuş gibi davrandılar ve resmen beni oradan kovmaktan beter ettiler. Tavırları çok kötüydü, küçümseyici ve aşağılayıcı konuştular. Bu sisteme girerken zamanında bu para değerliydi ve bana söylenen de bunu yükselterek istediğim şeyi, yani arabayı alabileceğimdi. Şimdiki bayan bana ters bir şekilde asla öyle bir şey olmayacağını söyledi. Birkaç kez Genel Müdürlüğü aradım ama tekrar bu bayanı bana yönlendirdiler. Üstüne üstlük telefonda da bana hakaret etti. Neden Genel Müdürlüğü aradığımla ilgili kesinlikle ben artık o bayanla muhatap olmak istemiyorum. Böyle yanlış bilgi verilmesin. Neden beni başka firmalara yönlendiriyorlar? Görüşebileceğim yetkili kimse yok mu bu firmada? Bana yardımcı olabilecek çalışanlarınız tarafından hakarete uğradım, azarlandım. Yaşadıklarım Sinpaş gibi köklü ve güçlü bir şirkete yakışmadı. Projemi yükselterek bir araba almak istemiştim. Mağdurum ve şikayetçiyim.

09 Eylül 2024 09:43 (Şikayetten 3 gün sonra)

Değerli Üyemiz ; Bildiriminiz tarafımıza ulaşmış olup, değerlendirmeye alınmıştır. Bizlere ilettiğiniz tüm konuları titizlikle inceleyip, tarafınıza en kısa sürede dönüş sağlayacağız. Paylaşmak istediğiniz tüm şikayet, talep ve önerilerinizi iletebilirsiniz.

01 Ekim 2024 18:47

Yalnız siz önce neden yanlış bilgilendirme yaptığınızı Neden bana gerçek olmayan şeylerle kandırdıklarınızı da bir söyleyin ben bunları öğrendikten sonra ödeme yapmadım Tabii hem yalan yanlış bana bilgi verildiğini öğreneyim Üstüne üstlük yine ödeme Yapmamı mı bekliyorsunuz neyi bekliyorsunuz

Yorumlar (35)

Eylul

Şikayetlerim yayınlanmıyor tüketici hakeme Heyeti'ne yazdığım aslında benim sorunum ve almak istediğim cevap bu olmadığı halde, güven problemi ve sonradan ortaya çıkarılmış şeyler olduğu olduğu halde organizasyon ücretini alamazsınız gibi bir karar çıktı aslında ben oradan ses kayıtlarımı istemiştim masada ses kayıt cihazı olduğunu ve olası olumsuzluk durumunda bu ses kayıt cihazını göstermişlerdi imzalar alınırken sözleşme imzalanırken fakat şu anda onu sildikleri 15 günden fazla tutmadıklarını söylüyorlar. Sonra paranın yarısını peşin getirirsek diğer yarısını alabileceğimi söylemişlerdi şu anda yeni bir org. Ücreti ile yeni bir yapılanma ile alabileceğimi söylüyorlar. Şikayet sonrası çözüm olarak sundukları şeyyine yeniden bir yapılanma 125.000 daha org. Ücreti ve 500.000 peşinat ondan sonra da 11 ay sonra paramı alabileceğimi söylüyorlar yani sürekli değişen şeyler ve güvensizlik sorunum bu bunlar bunu yargı şey olarak kullanarak şikayetlerimi yayınmıo bende yorumlara yazabiliom ben yandım eller yanmasın

Mahmut
Mahmut

Prim almak uğruna benim param da vardı çekilişli sisteme dahil et dedim bir sürü laf kampanya filan etmedi çekilişsiz sisteme dahil etti benim temsilcim profesyonel yalancıymış bunların çok güzel ikna kabiliyetleri var elinizde delil olsa da işe yaramıyor. İlgisiz alakasız davranıyorlar BDDK ya şikayet ettim git sinpaş yts ile hallet dedi. Sinpaş yts Pişmanlıktır. Elini veren kolunu kaptırır.

Sadece
Sadece

Akıl mantık işi değil. Titan mantığı. Maalesef insanımızda çaresizlikten kanıyor.

Hasan
Hasan

Ben de son alan ben olursam enfasyona ezilmez mi ödemem diye sorduğumda ilk ay çıksa böyle konuşmazdınız dediler. Yani ilk aylarda kura çıkması durumunda nasıl avantajlı olduğunu anlatıp kötü senaryoyu sorunca gerginlik yaşıyorlar. Daha kibar ve çözüm odaklı firmaları araştırmak lazım. Kura da şansınız varsa kazançlı ya yoksa...

Ali
Ali

Şimdiye kadar sinpaş ile araba almak istiyordum, ama şikayetleri okuyunca, sinpaştan uzak durmak en iyisi sanırım

Volkan
Volkan

Bende tam girmeye niyetlendim şikayetleri görünce vazgeçtim

İsmail
İsmail

Ufaktan silahı gösterseydin yola gelirlerdi. Sinpaş benim için bitmiştir. Soranlara da anlatacak mevzular duyduğum iyi oldu.

Filiz
Filiz

Hemen teslim de ediyor diyordu reklamda ama bn şu an çok oldum

Tahsin
Tahsin

Aynur hanım bir gelişme var mı acaba?

Cihangir
Cihangir

Maalesef ülkemizde yanlış-yanıltıcı bilgi vermenin, bu bilgiyi verene hiçbir maliyeti yok. O zaman öyle dedim, şimdi böyle, yarın bambaşka.

Birtan

Aynur hanım benzer bir durumda biz yaşadık. İlk başta güler yüzlü ve iş bitirici güven veren temsilci 6 ay sonra oradan geçerken uğramış hiçbir yetkisi olmayan biri gibi ve o methettiği şirketide hiçbir şey yapamayacak olan bir firma olarak bize lanse etti. Bize 6 ay önce konuşan sanki o değilmiş biz yanlış anlamışız gibi davrandı. Ve hiçbir konuda yardımcı olmadı. Paketi satıp sözleşme yapana kadar, ondan sonra okusaydın, inanmasaydın diyorlar.

Eylul

Evet evet banada çıkarsınız çıkarsınız gibi konuştular ve şirket benim için elinden geleni mağduriyet gidermek için her şeyi yapmış bir de bunu dediler aklımızla oynuyorlar resmen

Ömer

Çözülmez kardeşim bu ülkede delisiz köy bulmuşlar değneksiz dolanıyorlar nasılsa hesap sorulmayacak biliyorlar.

Eren
Eren

Merhaba bende reklamlardan görüp geldim 2 milyon tl aylık 13 bin tl taksit ödemeli taşıt kredisinden yararlanmak istiyorum 15 bin ödeyip 1.8 milyon TL'ye belirlediğim bir araba var onu almak istiyorum çekilişe falan katılmadan yani alamazmıyım almak imkansızmı bana biraz bahsedermisin 21 yaşındayım hani 30 liraya yakın maaş alıyorum ödeyebilecek bir gücümde var aile evinde kalıyorum ama mağdurda olmamak istiyorum bana bilgi verirmisin baştan süreç nasıl işliyor dedikleri gibimi

Aylin
Aylin

Hiç girme bu işlere kardeşim al altınını ver annene biriktirsin mağdur olma biz olduk sen olma

İbrahim
İbrahim

Kesinlikle girme

Birtan

Siz hangi şehirdesiniz. Buna benzer bir kampanya için gittiğimde ben ve arkadaşım yanıltıcı bilgiler ile farklı bir kampanyanın içerisine çekildik... Ve maalesef mağdur edildik. Sonradan gittiğimizde böyle bir kampanya olmadığı bilgisi geldi. Genel merkezden görüştük ve şu an şirketin bir kampanyası olmadığı bilgisini bugün itibari ile aldım. Böyle bir kampanya var mı diye genel merkezi arayın... Olmayan bir şeyin içine çekilmeyin

Ömer

Kardeşim biraz bakkal hesabı yap mantıklı ol. Senin alacağın araç bugün 2milyon. Bu minik minik taksitlerde senin paran sana ödenip sen araç almak istediğinde o araç 4milyon olur elde var sıfır, mantıklı olun

İrem
İrem

Hanımefendi, 22 aydır taksit ödemesi yapılmamış. Aynen öyle yazana kadar bununla ilgili bir yorum yapsanız da biz de buradaki şikayetlerin objektifliğini bir görsek. Firma size dört gün sonra yanıt vermiş niçin bununla ilgili herhangi bir aksiyon almadınız şikayetinizle ilgili. Diğer tüketicileri de yanıltıyorsunuz lütfen objektif şikayetler yazın. Eğer birebir bir kişiden şikayetçiyseniz de onun ismini belirtin ve 22 ay taksit ödemeyip mağdur ayağına yatmayın lütfen bizleri de yanıltıyorsunuz.

Eylul

Ben o zaman ödemeleri günü gününe yapmış bir müşteriyim ben niye mağdur edildim bende mi yalan söylüyorum başla şirket rakip şirketimdir belki... Mahkemeye giderseniz paranızı alma süreciniz uzar bu da bir şey değil değil mi 😅😅😅😅

Ömer

İrem hanım siz ya şirket çalışanısınız ya da avukatı yoksa gelip sıradan birisi buraya böyle şeyler yazmaz.

Tayfur
Tayfur

Kadın neden yalan söylesinki ayrıca bir kişi değil sadece herkesmi yalan söylüyor yalan söyleyen insan her türlü kendini belli eder bence. ;)

Halit
Halit

Siz kimsiniz ben ödemelerimi düzenli yapıyorum yine mağdur ediyorlar bunların neyini savunuyorsunuz çalışan birisiniz orada anlaşılan

Yasin
Yasin

Bu firmadan uzak durmak gerektiğini anladım.

Eylul

Sa kın kardeşim uzak durun mağduriyetimi gidermek için gelin çekilişsiz sisteme geçelim siz yeniden! Organizasyon ücreti ile 500 TL daha verin 6 ay sonra paranızı verelim yani 350 bin lira organizasyon ücreti almış olacaklar ki aramızdaki sorun güven zaten paramı 6 ay sonra vereceklerini demediler ses kaydı cihazı bar masada dediler artık yokmuş siliniyormuş yarısını getirirseniz alırsınız dediler hepsi yok yok yok deniyor kanun BBDK hiçbiri sizi korumuyor sa kın derim uzak Durunuz sa kın Rabb im korusun aklınızla dalga geçer gibi konuşmaları cabası neymiş şirket mağduriyetimin giderilmesi için fedakarlıkta bulunmuş iki ayrı sitemdeki paramı sistemi birleştirip lütfedecek karşımdaki beye şirket madem maddi fedakarlıkta bulunsun bizden giden maddi çünkü dedim resmen tüm amaçları organizasyon bedeli almak be paranızı işletip sonra sizi ne yaparsanız yaparsınız a getirmek ama bunu direk diyemezler ya dolaylı siz anlayın barın yazık gitti giden ve alamıyorsun param 6 ay sonra resmen çöp olacak bu enflasyon da

Nesrin
Nesrin

Aynen demek ki güvenilir değiller bende ev için düşünmüştüm yorumları okuyunca asla dedim psikolojimi bozamam sağlık çok daha önemli.

Aynen öyle

Metin
Metin

Gerçekten bu kuruluşlar hakkında çok şikayetler var ne hikmetse onlara kimse dokunamıyor, artık adalet lütfen bağımsız olsun, bu ülke halkının olan tüzel kişilik olan devlet yöneticileri bu olaya el koysun adaletin verdiği hüküm yerine gelsin, caydırıcılık üst safhaya çıkarılsın, kimsenin yaptığı yanına kar kalmasın!

Eylul

Organizasyon ücreti almış olacaklar aramızdaki sorun güven nereden bilebilirim ki onda da bir şey çıkıp organizasyon ücretimi de yakmaya kalkmayacaklar bugün de biz sızın maliyetine gidermeye çalıştık ama size uymadı sizde bize hem işlemden caymayı teklif ettiniz cayma dilekçesini imzalarsınız gerekli işlemlere başlarız dediler ama organizasyon ücretini geri alamıyorsunuz tabi

Eylul

Sonra bende şikayet var a yazdım Aradılar çeşitli güzel çözümler sundular kulağa da hoş gelen şeylerdi fakat yukarısı kabul eder mi bilmiyoruz bir hafta içinde arayacağız dediler fakat ben arayacaklar diye sahada çalışıyorum köylere gitmedim telefon bekledim şirkette defalarca aradım not bıraktım iki hafta sonunda nihayet döndüler başka biri aramıştı onunla da konuşmalar arkadaşlar bu konuşma süreci de çok yıpratıcı söylemiş olayım inanın hiç kolay değil çok zor! Sözde mağduriyetimi gidermek için gelin çekilişsiz sisteme geçelim siz yeniden! Organizasyon ücreti yaklaşık 125 TL ile 500 TL peşinat verin bizde 6 ay sonra paranızı verelim ya da 11 ayda paranızı verelim yeni organizasyon ücretiyle çekilişsiz sisteme geçin dediler yani‼️toplamda 350 bin lira ⚠️‼️

Eylul

Bendeniz Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdum onlarda organizasyon ücretini geri alamayacağım kararına varıp Tüketici Mahkemesi'ne yönlendirdiler aslında benim amacım zaten sistemden çıkmak değil çekiliş çıkarsa paramı hemen alacağım şekilde bir düzenlemenin yapılmasıydı ses kaydının ortaya çıkarılmasıydı ilk etapta böyle bir vazgeçme cayma pes etme düşüncem kat'a yoktu! Tüketici Mahkemesi'ne gidemedim çünkü avukatlar hem çok para istiyor ya bu şekilde devam et ya da feshedersenşz organizasyon ücreti alamayacağımı söylediler ve mahkeme uzayacaktı ve organizasyon ücreti davası kazanmak neredeyse imkansızdı Ayrıca içeride biriken paramı da şirket mahkeme bitene kadar veremeyeceğini aleni bir şekilde ima etti bende şikayet var a yazdım

Bahar

Merhaba. Sorununuz çözüldü mü? Vaz geçtiğinizde ödediğinizi geri alabildiniz mi?

Bahar

Merhaba sorununuz çözüldü mü?

Hayır maalesef çözülmedi

Orhan sonuçtan hiç memnun değil

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı Tasarruf Planı Kesinti Şoku

23 Kasım 2023 15:22
Nazife sonuçtan hiç memnun değil

22 Haziran 2024 22:36