Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri Evlilik Yolu İle Vatandaşlık

12 Mayıs 2024 10:30

On bir yıllık evliyim. İki kız çocuğum var. Evlilik yoluyla vatandaşlık başvurusu yaptık. Mülakata katıldık. Tüm evraklarım tamdı. Mülakat sonrası evraklarım Ankara'ya gönderildi. Ancak bir yıldır arşiv araştırması aşamasında gözüküyor. Bu konu hakkında detaylı hiçbir bilgi veya bilgilendirme alamadım.

04 Ağustos 2024 12:34

10 yıllık evliyim. 2 çocuğum var. Eşimin Türk Vatandaşlığı halen sonuçlanmadı. 1.5senedir sonuç bekliyoruz. Hep karşılaştığımız evlilik Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir. Daha ne kadar sürecek mağdur oluyoruz.

Linda

Merhaba ben Türk vatandaşıyım, eşim yabancı uyruklu 6 yıldan beri evliyiz,3 yıl 5 ay önce vatandaşlık başvurusunda bulunduk ve hala bekliyoruz ve bu durumla ilgili şikayet etmediğim yer kalmadı çünkü süreç fazlasıyla uzadı ve sağlıklı bilgi alabileceğimiz bir yer yok, bu süreç ve beklemek her yıl yeniden oturum izni evrakları ödemeleri yapmak artık çok can sıkıcı bir hale geldi ve kelimelerim tükendi artık😞ve şu an sorgulama yaptığımda hala araştırma değerlendirmede görünüyor,2024 Temmuz ayında karar makamına eklenmiştir mesajı geldi şimdi de hala arşiv araştırmada gerçekten artık eşimde bende ciddi depresyona girdik😞

Linda

Maalesef hala yok, bekliyoruz...

Sahand

Merhabalar bu konu ile ilgili herhangi bir gelişme var mı?

Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri Vatandaşlık Başvurusunda Uzayan Arşiv Araştırması Ve Bilgi Eksikliği

09 Ağustos 05:36

Nüfus Müdürlüğü Arşiv Araştırması