Kredi ve Yurtlar Kurumu Misafir Öğrenci Yemek Ücreti

16 Ekim 2023 01:32

Fethiye kız öğrenci KYK'da misafir öğrenci olarak barınmaktayım yurt ücretinin üstüne ek olarak her gün Kahvaltı ücreti 40₺, akşam yemeği 80₺ ödüyoruz. Bu ücreti verebilecek durumda değiliz öğrenciler olarak. Bakanlıktan yazı geleceği söylendi gelmedi.

27 Ekim 2023 16:06

Bu sene alınan kararla misafir öğrenciler olarak akşam yemeği 80, kahvaltı 40 olmak üzere 120₺ ücret ödüyoruz. Aylık 3600₺ sadece yemeğe gidiyor ve öğrenciler için bu ücret çok fazla. Eğitim alırken maddiyat sorunuyla uğraştırmak ne kadar doğru? Ev kirasına maddi gücümüz yetmeyeceği için yurtta kalıyoruz ama yine bir ev kirasına yakın ücret ödemek durumunda bırakılıyoruz. Gereğinin yapılmasını istiyoruz.

Yorumlar (9)

Elif
Elif

Ben misafir öğrenci adı altında kalmak durumundayım sene sonuna kadar kalacağım yani cidden her gün yemeğe para mı vereceğim adaletsizce değil mi ve bir gelişme oldu mu

Sultan
Sultan

Merhaba mezun oldun mu bilmiyorum ama internetten çok fazla bilgi bulamadım, güncel olarak sorun devam ediyor mu bu sene gelmeyi düşünüyorum bir önerin var mı? Görüp yanıtlarsan çok memnun olurum, şimdiden teşekkür ederim

Yüksel
Yüksel

KYK daki misafir öğrencilere cezamı bu hem barınma hem de kahvaltı ve akşam yemeği ücreti almak ayıptır günahtır.cocuk sene tekrarı yapıyor diye cezamı veriyorsunuz. Yazıklar olsun bu sisteme

Furkan
Furkan

Aç yatıp kalkıyoruz bunların yüzünden diğerleri öğrencide misafirler iş kurmaya geldi sanki kykya çok saçma

Merve
Merve

Merhaba misafir öğrenci olarak kalırken normal KYK yurt ücreti mi ödeniyor? Ekstra yemek ücreti zorunlu mu? Totalde ne kadar oluyor ücret

Enes
Enes

Misafir öğrenci önceden sadece yurt ücreti öderdi ama şu an yemek ücreti de ödemek zorunda

Ali
Ali

Bir gelişme oldu mu

Aleyna
Aleyna

Herhangi bir gelişme oldu mu acaba

Cennet
Cennet

Her zaman olduğu gibi hayır. Dolap duvardan sökülmeye başlar günlerce bakıp bakıp giderler bir şey yapmazlar en son kafamıza düşecekken tamir ederler. Bir şey yapmaları için birinin ölmesi, başına dolap düşmesi, maddi durumdan dolayı canına kıyması gerekiyor illa.

08 Ekim 2023 12:16

11 Mart 2024 17:22