Hesabımın Başkasının Eline Geçti

15804 Görüntülenme
Instagram hesabınızın başkasının eline geçtiğini düşünüyorsanız, bu, hesabınızın izinsiz olarak erişilip kontrol edildiği anlamına gelir. Bu tür bir durum, genellikle hesabınızın güvende olmadığını ve kişisel bilgilerinizin tehlikede olabileceğini gösterir.
1 Takipçi
11 Yorum 4652 Şikayet 15804
Şikayetvar
Şikayetvar Çözüm Uzmanı 11 Ekim 2023 09:38

Sorunun Neden Kaynaklanabileceği:

Zayıf şifre kullanımı: Basit ve kolay tahmin edilebilir şifreler, saldırganların hesabınıza erişimini kolaylaştırır.
Phishing saldırıları: Sahte giriş sayfaları üzerinden kullanıcı adı ve şifrenizi çalmak amacıyla gönderilen sahte e-postalar yoluyla gerçekleşebilir.
Üçüncü taraf uygulamalar: Instagram hesabınıza erişim izni verdiğiniz güvenilmeyen uygulamalar yoluyla hesabınız tehlikeye girebilir.
Ortak kullanılan cihazlarda oturumu kapatmamak: Ortak kullanılan bilgisayarlarda veya cihazlarda oturumunuzu kapatmadan ayrılmak.
Güvende olmayan ağlarda giriş yapmak: Açık veya güvensiz Wi-Fi ağları üzerinden giriş yapmak, saldırganların erişimini kolaylaştırabilir.

Ne Yapmalısınız?

Şifre Değişikliği: Öncelikle, başka bir cihazdan Instagram hesabınıza giriş yapmayı deneyin ve şifrenizi hemen değiştirin.
İki Faktörlü Doğrulama: İki faktörlü doğrulamayı etkinleştirerek hesabınızın güvenliğini artırabilirsiniz.
Erişim İzinleri: Hesabınıza erişim izni verdiğiniz uygulamaları kontrol edin ve şüpheli olanları kaldırın.
E-posta Kontrolü: E-posta hesabınızın da güvende olduğundan emin olun. Eğer e-posta hesabınıza da erişim sağlanmışsa, bu hesabın şifresini de değiştirin.
Instagram ile İletişim: Eğer hesabınıza erişemiyorsanız, Instagram'ın resmi destek sayfasından yardım isteyin.

Eğer Instagram'da yaşadığınız bu sorunu çözemediyseniz, deneyimlerinizi ve sorunlarınızı Şikayetvar üzerinde paylaşabilirsiniz.

Yasemin
Yasemin
17 Mart 2024 16:39

İptal edilsin Özakman Instagram kapatsın başkasının benim adıma hesap açıp şahsıma ait bütün bilgilerimi fotolarımı kullanmasını istemem her türlü kötü niyetle insanları kandırabilir takipçilerimin ve kendisinde mağdur olmasını istemiyorum resimlerinde kurtarılsın

Hatice
Hatice
27 Eylül 2024 01:43

@Instagram bu problemi düzeltmeli.

Ayça
Ayça
01 Ocak 2025 01:07

Hatice abla vallahi ya bir düzeltemedi

Oyla
Serdar
Serdar
07 Ekim 2024 08:17

Tedirgin oluyorum

Gönü
Gönü
16 Aralık 2023 15:30

Hesabım çalındı geri verilmesini istiyorum

Burak
Burak
11 Mart 2025 22:20

Instagram hesabım bundan 2 ay önce bilinmeyen bir sebeple çalındı başkasının eline geçti ilk başta askıya alındı diyordu kurtarmaya çalıştığımda ise hiçbir şekilde e-postaya falan erişemedim 8 yıllık hesabım ve içerisinde fotoğraflarım özel mesajlaşmalarım var büyük ihtimalle hesabımı illegal işler için kullanacaklar geri alınmasını istiyorum.

Nezahat
Nezahat
10 Aralık 2024 00:39

Instagram hesabım çalındı yardım istiyorum

Duygu
Duygu
23 Ağustos 2025 00:41

Allah rızası için ya iki tane eski hesabıma bir sene küsürdür giremiyorum çalınmıştı boşandım o yüzden kapatamıyorum soyadım değişti kaç kere şikayet ettim olmadı artık kapatın ya

Şerif
Şerif
18 Ekim 2023 18:52

Serifsoylu1905 hesabım başkalarının eline geçti

Selinin
Selinin
27 Ekim 2023 03:26

Abi benim de bugün hesabımı çaldılar nasıl düzelttin mi başarabildiysen bir yol göster lütfen bu sayfanın çözümü yok

Oyla
Aslı
Aslı
11 Mart 2024 08:47

@Selinin benimde hesabım az önce çalındı bu uygulamaya yazılan bir şey diyerek bana atıldı girdiğimde ise hesabıma erişimim kesildi yardım edin lütfen @aslicerenkalayci

İlgili Şikayetler

05 Mart 00:16

Instagram Doğrulama Kodlarıyla Gelen Gereksiz Mesajlar Ve Güvenlik Talebi

Neşe
05 Mart 00:10

Instagram Hesabım Çalındı Ve Erişemiyorum: Kimlik Doğrulama İçin Selfie Video Talebi

Tuğba

izinsiz-paylasimlar-ve-hesap-kapanma-sorunu-1.jpg

İnstagram Hesabım Hacklendi Ve Giriş İmkansız Hale Geldi

Proje
04 Mart 19:39

İzin Almadan Kullanılan İsimle Cinsel İftiraya Maruz Kaldım Ve Hemen Kaldırılmasını Talep Ediyorum

Ebrar
03 Mart 22:35
izin-almadan-kullanilan-isimle-cinsel-iftiraya-maruz-kaldim-ve-hemen-kaldirilmasini-talep-ediyorum-1.jpg

Instagram’da Sahte Hesapla Kişisel Bilgilerin İzinsiz Kullanımı Ve İftira

Instagram Hesabımda Kişisel Veri Sızıntısı Şüphesi Ve İnceleme Talebi

Ayşe
24 Şubat 21:23
instagram-hesabimda-kisisel-veri-sizintisi-suphesi-ve-inceleme-talebi-1.jpg

Sahte Instagram Hesabının Kapatılması Ve Kişisel Verilerin Silinmesi İçin Acil Talep

Yasin
23 Şubat 15:57
sahte-instagram-hesabinin-kapatilmasi-ve-kisisel-verilerin-silinmesi-icin-acil-talep-1.jpg

Instagram Hesabım Çalındı Giriş Yapamıyor Ve Kapatılmasını Talep Ediyorum

Zehra