Hesabım Çalındı

18.132 Görüntülenme

Instagram hesabınızın çalındığını düşünüyorsanız, bu, hesabınıza sizin izniniz olmadan bir başkasının eriştiği ve kontrolünü ele geçirdiği anlamına gelir. Hesap sahipleri genellikle bu durumu, şifrelerinin çalışmamaya başlaması, e-postalarının veya telefon numaralarının değiştirilmiş olması ya da hesaplarında izinsiz olarak yapılmış gönderi veya değişiklikleri fark ederek anlarlar.

1 takipçi
47 Yorum6.123 Şikayet
Şikayetvar Çözüm Uzmanı11 Ekim 2023 06:38

Sorunun Neden Kaynaklanabileceği:

Zayıf ya da kolay tahmin edilebilir şifrelerin kullanılması.
Phishing yoluyla dolandırıcılık amaçlı sahte sitelere bilgilerin girilmesi.
Güvenilmeyen uygulama ya da web siteleri üzerinden Instagram hesabına erişim izni verilmesi.
Bilgisayar ya da mobil cihazın virüslü olması ve bu yolla hesap bilgilerinin ele geçirilmesi.

Ne Yapabilirsiniz:

Öncelikle resmi Instagram yardım merkezine giderek "Hesabım Çalındı" bölümünden destek alabilirsiniz.
Hesabınıza erişim sağladıysanız, şifrenizi hemen değiştirin ve iki faktörlü kimlik doğrulamayı aktifleştirin.
Phishing saldırısına maruz kaldıysanız, diğer online hesaplarınızın şifrelerini de değiştirmenizde fayda var.
Güvenilmeyen üçüncü taraf uygulama ve sitelerin erişimlerini hesabınızdan kaldırın.
Bilgisayarınızda ve mobil cihazınızda güvenlik taraması yapın ve olası zararlı yazılımları temizleyin.

Eğer Instagram üzerinden yeterli yardımı alamazsanız, yaşadığınız sorunları detaylıca Şikayetvar üzerinden yazarak diğer kullanıcılardan da destek alabilir ve benzer sorunları yaşayanlarla tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz.

47 Yorum

Gamze
Gamze
21 Ocak 2024 23:38
Lütfen yardımcı olun iş hesabım gitti lütfen kapatın insanlar ben sanıp para atıyorlar lütfen görünnnn
Simay
Simay
21 Ekim 2023 19:20
Hesabım ele geçirildi geri alamıyorum
Nesrin
Nesrin
30 Mayıs 2025 17:41
Instagram hesabım çalındı dolandırıcıların elinde acil kapatılmasını talep ediyorum
Sibel
Sibel
30 Mayıs 2024 14:17
Instagram hesabım kesinlikle net çalındı hatta çalan şahıs benim yenı Instagram hesabımı dün gördü ve beni engelledi Google de SİBELS_35 hesabıma bakabiliyordum ancak ve hala aktif halde lütfen çözüm bulun dun benim adıma hikaye bölümünde birine para yatırıp milyarlarca para kazanmış bir de reklam yapıyor böyle bir kısının şahısın daha fazla benim adıma başkalarından para alsın ve yatırsın istemiyorum bu hesabı artık lütfen kapatın uyuyamıyorum artık
Mehtap
Mehtap
30 Kasım 2023 16:50
Merhaba söylediklerinizin hepsini yaptım fakat iletişim bilgisine mesaj gelmiyor. Mail adresini de değişmişler o yüzden mailde gelmiyor. Lütfen yardımcı olun musunuz?
Haşim
Haşim
29 Kasım 2023 21:57
Hesabımı geri aldım gerek kalmadı
Zeynep
Zeynep
1 Ağustos 2024 02:36
Benim hesabım yaş nedeniyle askıya alındı ve açılmıyor @krrzeynepp
Alex
Alex
26 Eylül 2024 23:30
Knk link üzerinden çalınmış hesabın ben geri kurtara bilirim bana ulaş
Rümeysa
Rümeysa
27 Ağustos 2024 02:50
Hesabım eski numaram üzerine kayıtlıydı ve onay kodunu ona gönderiyor ne yapmalıyım
Instagram Logo
Instagram