Final Language İptal Ettirmeyi Başardım (galiba)

Final Language İptal Ettirmeyi Başardım (galiba)
24 Şubat 2023 22:23

Arkadaşım ile beraber üniversitedeki son finalimiz bittikten sonra okuldan çıkarken okulun hemen girişinde arabalarının yanında 2 kişi yabancı dil kursu verdiklerini söylediler ve sözleşme imzalattılar. 2. Gün dedim ki ben bunu imzaladım ama neden diye baktım Google a final language yazdım ve kendi sitelerinden önce şikayet varda bir çok kişinin iptal edemediğini öğrendim. Hemen üniversitedeki hukuk öğretmenime mail attım ne yapmam gereklidir diye ve bana Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurman gerektiğini söyledi. Ben de gittim oraya sonucun çıkması için bana 3-4 ay beklememi söylediler ve ben bunu yeterli bulmayıp ilgili markayı arayıp nasıl iptal edebileceğimi sordum birkaç temsilci alay ettiler. Bir tanesi de bizim adresimize PTT'den iptal için posta atmam gerektiğini söylediler. Ben de 3. Gün postayı gönderdim 7-8. Gün ellerine ulaştığına dair teslim kağıdı geldi. Ptt den ve taraflarını aradım ve bana WhatsApp üzerinden imzaladığım kağıda iptal yazdıklarını attılar eğer benden paramı isterseler mahkemeye başvurmayı düşünüyorum. Not imzayı 24 ocakta imzaladım 24 şubatta beni arayıp iptal etmeyen arkadaşıma ulaşamadıklarını söylediler. Ben arkadaşıma söyledim iptal etmen lazım nasıl yapılacağını söyledim ama yapmamış etmezsen senden o parayı her türlü alırlar dedim beni kafaya takmadı.

Yorumlar (11)

Semih

Aynı olay bizim de başımıza geldi 6 ocakta bizde imzaladık 3 arkadaş ve Google dan baktığımızda şikayet varda mağdur arkadaşları görünce hemen arayıp iptal etmek istediğimizi belirttik ve bize iptal işlem suresinin 2 hafta falan süreceğini söylediler ve biz 2 hafta sonra tekrar aradığımızda bize WhatsApp üzerinden mesaj olarak mesaj geleceğini söylediler öyle bir mesaj alamadık. Yaklaşık 3 4 gün önce de gecikmiş taksitleri ödememiz gerektiğini söyledi ancak onlara iptal etmek istediğimizi belirttik dedik PTT yoluyla bize belge gönderdiniz mi diye sordu ama bize böyle bilgi verilmemişti bu durumda biz nasıl iptal edebiliriz. Yardımcı olursan çok sevinirim

Senem

Telefonda iptal ettim dedim ama ödeme için IBAN gönderdiler 2 aylık ödeme istediler şimdi göndersekte olmaz herhalde CİMER'e yazdım ama

Semih

Sizin zamanınız geçmediyse gönderin Çünkü beni arayıp ödeme yapmamı istediklerinde iptal ettiğimi belirttim fakat onlar bize dosya gelmedi falan dediler büyük ihtimalle o dosyayı göndermek gerekiyor sizde gönderin bence arayıp sorun adrese PTT ile iletirsiniz.

Semih

Biz şu an bir şey yapmadık arkadaşım Tüketici Hakem Heyeti'ne gitti galiba bayağı bu sıkıntıyı yaşayanlar var direk bir Forum verip onu doldurmuş. Ben de yarin gideceğim kaymakamlığa bende Forum dolduracağım sonrasında ne yapmamız gerektiğini anlatırlar.

Senem

Şimdi sözleşmeyi göndersek olur mu sisteme hiç giriş yapmadık deneme süremizide aşmadık sen naptın peki

Merve

Ödeme yapıyor musunuz? Bizde mağduruz ücreti talep ettiler ama ödemedik bir sorun çıktı mı?

Taha

İmzaladığın kağıdı ne zaman attılar bizde arkadaşımla gönderdik bugün ulaşmış dilekçe aradık WhatsApp üzerinden göndereceğiz dediler

İmzaladıktan 1 gün sonra gönderdim

Ne zaman gönderdin imzaladıktan 2 3 gün sonramı yoksa 2 ay falan sonramı

Bize 1 hafta içinde sonuçlanır dedi

Kerem

Ben onlarla konuşurken iptalin kanıtını istedim o aramada iptal dosyasını attılar bazıları kötü davranıyor doğru ama birkaç tanesi olumlu konuşuyor yaptıkları kötü niyetli olsa da