Onur sonuçtan hiç memnun değil

Exper Xcellerator Xc590 Bios Güncellenmiyor

03 Eylül 2024 18:49

Elimde Exper xcellerator xc590 bilgisayar var. İçinde MSI a320m Pro-vd Plus ana kart bulunuyor. Hiçbir şekilde bıos güncellemesi yapamadım. Nasıl yapacağım hakkında bilgi verirseniz sevinirim. MSI'ın sitesinden güncel bıos'u indirip USB'ye atıp bıos ekranında güncellemeyi denediğimde olmuyor.

03 Eylül 2024 18:58

Diğer benzer şikayetlere baktığımda, e-posta ile bıos göndermişsiniz; sorun çözüldü diyen olmamış. Anakartı size göndereyim, Exper Bios'u kaldırıp orijinal haline geri döndürün. E-posta ile bıos atarsanız ve sistem çalışmazsa, video çekeceğim sorumluluk size ait siz orijinal Bios ile oynamışsınız.

03 Eylül 2024 20:41 (Şikayetten 1 saat sonra)

Sayın K., Ürünün seri numarasını paylaşabilir misiniz? Saygılarımızla,

03 Eylül 2024 23:03

Bu sanırım sorunu çözerseniz sevinirim

04 Eylül 2024 08:42

Sayın K., Lütfen satın alma faturanızı da paylaşabilir misiniz? Saygılarımızla,

04 Eylül 2024 14:21

Şaka mı bu ürün? Size ait? Kendiniz bıos ile oynamışsınız; kaç senelik sisteme fatura soruyor? Vatan Bilgisayar'dan yerli diye sattığınız sistem neyse, belli ki kendi yaşattığınız sorunu kendiniz çözemiyorsunuz. Zaten emsalleri var sitede; kaç kişi aynı sorunu yaşamışsa, siz çözememişsiniz. Ana kart sustu diye cevap vermişler. Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağım. Ayrıca, başka bir firmaya ait bir ana kart ile oynayıp "Exper" yazınca yerli oldu falan sanıyorsunuz sanırım. MSI'a mail atıyorum, onların da bilgisi olsun. Ben sizin saçmalığınız yüzünden sorun yaşıyorum. Orijinali ile oynayın, sonra gelin zorluk çıkarmaya devam edin. Yok, adam fatura soruyor; siz bu ürünün orijinali ile oynamışsınız. 100 sene sonra da ben bıos güncelleme sorunu yaşarsam, siz sorumlusunuz. MSI'dan çıkmış artık orijinalini bozan sensin. Tüketici Hakem Heyeti ve MSI'a açıklamayı yaparsınız.

04 Eylül 2024 14:38

İlk fırsatta Exper neden alınmaz diye video da çekeceğim aynı sistem 17sn de açılıyor Bios ile oynamışsın 1dk da açılmıyor üstelik SSD eklediğim halde video ya faturayı da eklerim :d bir Bios nasıl orijinale döner söylemedin uğraşır hakkımızı ararız sonuna kadar

04 Eylül 2024 17:52

Şikayet sonlandırılabilir değerlendirme yapıp hakkımı yasal yollarla arayacağım firma kendi yüklediği Bios'u nasıl kaldırıp orijinale çevireceğimi söylemiyor şaka gibi o Bios olmasa zaten ben kendim MSI sitesinden güncel Bios indirip yükleyeceğim.

06 Eylül 2024 14:03
06 Eylül 2024 20:38

Bios ile oynanmış ürünün zaten garantisi olmaz ki garanti süresi bitmiş olsun MSI anakartı açılışta Exper yazısı çıksın diye farklı Bios kurmuşsunuz ürünü satarken bu durumu belirtmiyorsunuz ayrıca Bios'u orijinale nasıl çeviririm veya güncel Bios'u nasıl yüklerim diyorum bunun garanti ile alakası ne zaten siz ana kart ile oynamamış olsanız ben MSI sitesinden indirdiğim güncel Bios ile hiçbir sorun yaşamadan bu konuyu aşabilirdim neyse MSI ile Yıldız holdinge de mail attım ayrıca Tüketici Hakem Heyeti'ne de başvurumu yaptım anakartı kitlemişsiniz Bios güncellenmiyor kendinizde nasıl güncelleneceğini bilmiyorsunuz. İnsanları mağdur edip nasılsa garantisi bitmiş deyip işin içinden çıkamazsınız ortada garanti ile alakalı bir durum yok

10 Eylül 2024 01:12

Gittim 650 TL verip bilgisayarcıda anakartı sıfırlattım bir daha Exper firmasından alışveriş yapmayacağımı çevreme önermeyeceğim yasal yollarla da hakkımı alacağıma da bilin Bios ile oynayıp garanti dışı bıraktıkları ürüne garanti süresi bitmiş diyorlar zaten garanti dışı bırakmışsın onun bile farkında olmayan bir firma hepsini geçtim ana kart orijinale nasıl dönüyor diyorsun bilmiyorlar

10 Eylül 2024 01:13

Bir de kullanım ömrü süresi dolmuş diyor ana kart kullanım ömrü ortalama 20yıl Google ye yazsan oradan bile öğrenirsin

17 Şubat 2025 23:39

Satın aldığım MSI firmasına ait anakarta, ürünün orijinalliğini bozacak şekilde farklı bir yazılım yükleyip farklı bir bıos kurarak güncellemesini engelleyen; daha sonra bu konuda destek istediğinizde ise garanti, fatura vb. Taleplerde bulunup çözüm sunmayan bir firma. Müşteri hizmetlerinden arayan kişi telefonda küfür ediyor. Bu firmadan ürün veya hizmet almayı düşünenler bir kez daha düşünsün. MSI firmasına da e-posta yoluyla şikayette bulundum. Farklı markalara ait ürünler üzerinde oynama yaparak garanti dışı bırakıyorlar.

20 Şubat 2024 04:18

Exper Bios Sorunu

Mete
23 Mart 2024 18:23

Exper Xc590 Anakartımda Bios Güncellemesi Engeliyle Cihazımı Kullanamıyorum!

Ömer
18 Ekim 2025 14:10
Pratik sonuçtan hiç memnun değil

Exper Firması Kafasına Göre Bios İle Oynamış Güncellenmiyor

Pratik