Bubu Island Eğitimciye Yakışmayan Tavırlar

22 Kasım 2023 17:37

Cimnastik dersine götürdüğüm 28 aylık kızım baby shark şarkısını ısrarla öğretmenden istedi ve henüz çok küçük olduğu için ağladı, tutturdu. 6. Dersimiz olduğundan öğretmenler bizi zaten tanıyordu ve ders sonu şarkı hep çalar, baby shark da çalar. Bu sefer daha erken istedi ama ısrarla açmadılar. Ben de bir anne olarak zorda kaldım ama işlerine çokta karışmak istemedim. Kızım bağırmaya başladı ağlamaya devam etti ve çocuğuma defalarca kez erkek öğretmeni bağırma arkadaşlarını korkutuyorsun diyerek ikaz etti (fikrimce bu bir ikaz değil aşağılama) bağıran çocuklar bu sınıfta duramaz dedi ki kızım bunu zaten anlamıyor henüz. Hem beni hem çocuğumu küçük düşürmeye çalışan bu sözde eğitimci dersin bitmesine 15-20 dakika kala dışarı çıkın annesi hava alsın diyerek bizi sınıftan çıkmaya zorladı çocuğum istemediği halde onu dışarı çıkarmaya çalıştım çünkü iyice sinirlenmiştim orada başka veli ve öğrencilerin önünde tartışmak istemedim. En son her iki öğretmene de çocuğumu boşuna ağlattığımızı şarkıyı açarsak zaten sakinleşeceğini söyledim. Kadın olan zaten sanırım söz sahibi değil sınıfta yine erkek olan cevap verdi bunun çocuğuma iyilikten çok kötülük olacağını söyledi. Ben de ne önerirsiniz çocuk ağlıyor sınıftan da çıkaramıyorum deyince beni yanıtsız bırakıp çocuğumu ağlatmaya devam ettiler. Kadın olan ilk kez ağzını aşıp oyuncak baby shark için mi (peluş oyuncağı erkek eğitimci dışarı çoktan çıkarmıştı kızım kucağında tuttuğu için) yoksa şarkı için mi ağladığını sordu. Şarkı için olduğunu söyledim en başından beri istediğinin şarkı olduğunu söyledim. Cevap olarak öylece yüzüme baktı. Kızımı istenmediği sınıftan zar zor çıkardım ve gözyaşlarına boğuldum. O kadar sinirli ve kırgınım ki bir eğitimci olarak aklım almıyor bugün yaşadıklarımızı. Ben çocuğumu terbiye olsun diye götürmüyorum cimnastik dersine. Onu terbiye etmeye çalışmak ve küçük düşürmek kimsenin haddine değil. Kaldı ki burası bir anaokulu dahi değil. Özetle biz bugün 28 aylık bebeğimle çok tatsız şekilde rahatsız edildik bu kurumun eğitimcisi tarafından.

Seray
Seray

Aynı kişinin birkaç sefer çocuklara kaba davranışına şahit oldum, benim çocuğuma da burada aynı şahıs tarafından benzer bir muamele yapıldı ne yazık ki. Başka şikayetler de var mı diye merak ederken yorumunuza denk geldim. Kendilerine askeriyede eğitim vermediklerini, çocukların oraya rahatlamak ve eğlenmek, sosyalleşmek için gittiğini hatırlatmak isterim. Kurumla ilgili tek memnun kaldığım konu danışmadaki kızların ilgisi ve güler yüzü bunun dışında son derece memnuniyetsiz bir ayrılık yaşadık kendileri ile.

Tuğçe
Tuğçe

Yalnız olmadığımı tahmin ediyordum Seray hanım teşekkür ederim siz de tecrübenizi paylaştığınız için. Kesinlikle talihsiz bir tecrübe oldu ama çalışanlarını özenli seçmedikleri müddetçe kurumla alakalı olumlu şeyler silinip gidecektir zamanla

Şehir Spor Kulübü Psikolojik Şiddet

04 Ekim 2023 16:07