Ayşe sonuçtan hiç memnun değil

Bo Barter Hizmetleri Şirketinin Arsa Satışından Yaşanan Mağduriyet

14 Eylül 2024 19:20

İzmir Menderes ilçesi küner Mahallesi pirentepe mevkiindeki fıstıklık hissesinin bo barter hizmetleri tic. A. Ş. Tarafından paramız alınıp, noter satışı yapıldığı sanılsa da, bu şirket tarafından bahse konu yer, bizden sonra, ikinci kişilere de satılmıştır. Paramız alındı, bu firma hisse sattım dediği hisseleri 3. Kişilere de satıyor, ilgili firma yetkilileri telefonlarını açmıyor. Mağduriyet yaşıyoruz.

27 Aralık 2024 21:35

Küner orman köyden arsa aldık eşimle. İzmir mendereste. Tapusuz noter satışı ile. 6 ay sonra arsamıza bakmaya gittiğimizde kurulan tezgahı öğrendik. Aynı arsa defalarca satılmış ve sadece bizim parsel için geçerli değildi. Muhatap bulamadık dalga geçer e gibi konuştular. Siz gidin biz çözeceğiz dediler. Sonra telefonlara çıkmadılar. Almak isteyen varsa aman diyeyim. Biz almadan önce araştırdık bir olumsuzluk bulamadık. Araştıran varda bu yorumu görür inşallah. Suç duyurusunda bulunduk bekliyoruz

Yorumlar (41)

Deniz
Deniz

Merhabalar biz de 2023 yılında aynı ada parselden 400 metrekarelik bir yeri O*** Bey'den noter satışlı hisse tapulu aldık. Açıkçası herhangi bir sorun yaşamadık yerimiz duruyor tabii başkasına da satılıp satılmadığını bilmiyoruz. Şüphelerden dolayı elden çıkarmak istiyoruz fakat yetkili ile konuşunca piyasalar durgun müşteri yok deniyor. Ölü bir yatırım oldu çok üzgünüz. Dava sürecinde olan ya da çözümlenmiş örnekler var mı? İçine ev vs yapmak mantıklı mı? Cevap verebilir misiniz?

Ömer
Ömer

Bizde aynı konuda mağduruz iletişime geçme imkanımız var mı birkaç soru sormak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim

Gamze
Gamze

Merhaba, bugün ben de arsamın başka birisine daha satıldığını öğrendim. Aynı şekilde telefonlara çıkan yok, ofis kapalı. Anlayamıyorum nasıl bir ülkedeyiz ki bu insanlar hala ortalıkta gezip, birilerinin canını yakmaya devam ediyor. Yetkililerin Acil olarak bu insanlara işlem yapması gerekiyor. N*** hanım ve O*** G***

Elif

Ayşe hanım merhaba 101 ada 3 parsel aynı yerde bizim de var ve aynı şirket nasıl anladınız nasıl yol izlediniz lütfen bilgilendirin bizde napacağımızı bilmiyoruz size nasıl ulaşacağımızı da biliymiyoruz şuan bizde mağduruz

Masedriz
Masedriz

İzmir Menderes Küner mahallesinde satılan ormanköy projesi arsa almak isteyenler uzak-durun uzak tutun yatırım yapmak isteyenlere engel olun sadece temlik sözleşmeyle satılan araziler binlerce mağdurlardan birisiyim mahkemeye verdik bekliyoruz aynı arazi birden fazla kişilere satan Bo Barter Ormanköy projesi verdiğiniz paranızı ne geri alabilirsiniz ne de yatırım yaptığınızı noterde satabilirsiniz her şekilde sorunlu bölge sorunlu yerler hem savcılık hem mahkemede hakkımızı arayacağız bakalım

Meral

Davanızla ilgili bir gelişme oldu mu paranızı ya da arsanızı alabildiniz mi?

Turgut
Turgut

CİMER'e dava açan var mi? Kanaatimce yer alan arkadaşlar hemen arsaya bir şeyler yapmalı ki yerin kendisine ait olduğu belgelensin. Bir konteyna ya da benzeri bir şey. Bir arkadaştan duydum, firmadan yer ile ilgili kaşeli mühürlü evrak almak gerekiyormuş. Bunu alan var mı? Arsaları alıp mağdur olan arkadaşlar, arsaları emlakçılardan mi aldı yoksa direk firmadan mi?

Birol

Bizde dört parsel yer aldık ama yerlerin sahipleri çıktı Savcılığa verdik bekliyoruz sonuç ne çıkacak

Orhan
Orhan

********** arar mısınız

Elif

Birol bey bizde aynı sorunu yaşıyoruz bize de bilgi verirseniz çok sevinirim

Onur
Onur

Birol bey merhaba bende bugün fark ettim aynı hatayı yapmışım sizin davanızda sonuç çıktı mı

Meral

İyi günler Birol bey ben de aynı hatayı yapanlardanım acaba savcılıktan bir sonuç çıktı mı?

Telno atin sizi arayım

Cengiz
Cengiz

Merhaba size nasıl ulaşabilirim benim başıma aynısı geldi.

Cem

Merhaba sizinle nasıl iletişim kurabilirim

Mesut

Orman köy adı altındaki projede yer almak isteyenler lütfen düşünmeyin dahi ben iki sene önce aldığım araziyi daha sonra üç kişiye daha satmışlar cevap hep aynı hata oldu düzelteceğiz ama icraat yok ben yasal yoldan dava açtım bekliyorum parasını çöpe atmak isteyenler projeye dahil olabilir

Pınar

Mesut bey merhaba yaptığınız şikayetiniz sonuçlandı mı acaba biz hala bekliyoruz bilgi verirseniz çok sevinirim

İbrahim

Tekrar merhaba, yeni öğrendiğim bilgiye göre bo barter isimli şirket iflasını vermiş... Bu durumda biz mağdurlar olarak hakkımızı nasıl alacağız bilmiyorum...

Mesut

Pınar hanım merhaba benim davam biryılı aşkın süredir İzmir adliyesinde soruşturma aşamasında hala sebep benden sonra alanlar şahit olmalarına rağmen ifadeye gitmemeleri üstelik bir tanesi araziya sondaj çalışması bile yapmış durumu savcılığa ilettiğimde cevap (savcılık bu konuda yetkisi yok keşke siz bir şey yapsaydınız ) yani kim ne yaparsa yanına kalıyor bakalım sonuç ne olacak?

Pınar

Merhaba herkese, herhangi bir sonuç alabilen oldu mu henüz? Bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

İbrahim

Merhaba, Ben de bahsettiğiniz projeden arazi satın aldım. Aldığım parselin başkasına satılmış olduğunu nereden öğrenebilirim bilginiz var mı?

Pınar

Teşekkür ederim bilgi için. Bende o şekilde ilerleyim o halde. Bir gelişme olursa sizin tarafınızda paylaşırsanız severim. İyi günler

Pınar

Merhaba, ormanköy projesinden ben de arsa aldım. Aldığım yer hala belirlenmedi belki de sizin gibi çifte satış oldu o yüzden belirlenemiyor. Davanızla ilgilenen avukatınıza ulaşmam mümkün mü ben de dava açmayı planlıyorum. Ortak hareket edersek daha iyi olabilir

Mesut

Birol bey ben 8 ay önce suç duyurusunda bulundum dava aynı yönde olduğundan dolayı zaten birleşecek

Birol

Mesut bey bizde suç duyurusunda bulunduk ancak dosyaları birleştirirsek bir sonuç çıkacağını umut ediyorum bizim gibi bir sürü mağdur var dosyalar birleşirse daha etkili olur mağdur olanlar yazarsa yardımcı olurum

Mesut

Ben direk bo barter adlı firmadan aldım iki yıl oldu yaklaşık 8 ay önce savcılığa suç duyurusunda bulundum sonucu bekliyorum

Cem

Merhaba, siz 2. Şahıstan mı aldınız yoksa firmanın direk kendisinden mi dava sürecini nasıl ilerlettiniz acaba

İnci
İnci

Merhabalar aynı yerden 2 yıl önce arkadaşlarımla beraber bende 2 şer adet 500 m2 noter satışlı yer aldım hiçbir sorun yaşamadım. Alırken hukuki boyutunu da araştırıp danıştık hiçbir sorun teşkil etmediğini öğrendik. Aldığımız parseller sorunsuz duruyor.

Asuman

Sorun yaşamadığınızı nereden biliyorsunuz noter satışıyla sizin yerinizin başka başka kişilere satılmadığından emin olamazsınız. Oyun için de oyun var.

Semiramist
Semiramist

Gayrimenkul Hukuku ile ilgilenen biri olarak anlatılanları aşırı riskli buldum. Yapılan satış işlemi tapudan yapılmadığı için her ne kadar noter yoluyla temlik sözleşmesi yapılsa da bu durum malın resmi sicilinde yer almadığı için yarın öbür gün mal tapudan başkasına satılırsa şirkete karşı alacak davası açmaktan başka çareniz yoktur. (Tapu siciline güven ve aleniyet ilkeleri noter satışlarında yoktur.) Tabi sözleşmenin tarafının olan şirket olmasına dikkat çekmek gerekiyor. Sonuçta a. Ş'lerde şirket paydaşlarının sorumluluğu yok ve şirket iflas hükümlerine tasfiye edilir. 2. Önemli konu temlik yoluyla aynı gayrimenkul binlerce kişiye hukuka aykırı satılabilir. Tapudan satış olmadığı için tarafların birbirinden haberdar olması mümkün değildir. Yukarıda açıklananlar hukuki bilgilendirme olup, mal sahiplerini/ şirketi karalama amacı taşımamaktadır. Not: Soru ve görüşleriniz için [email protected]' a mail atabilirsiniz. Saygılarımla.

Nedesek
Nedesek

A. Ş lerde şirket paydaşlarının sorumluluğu yok demek yanlış olmaz mı, aynı yerin iki üç farklı kişiye satılma durumu mevcut görevi kötüye kullanma bu kişileri sorumlu tutar burada sadece borçlar hukukuna göre değil ceza hukukuna göre de yargılamak gerekmez mi

Sertan
Sertan

Adli mercilerde herhangi bir aksiyon aldınız mi? Noter temlik bir satış vaadi sözleşmesi dolayısıyla geçerliliği kanunen olmalı. Tapuya şerh ettirmeyi denediniz mi? Aynı durumu bende yaşıyorum bugün tesadüfen sahibinden ilanlara bakarken bana ait parselin (aynı bolge 101 ada 3 parsel) başkası tarafından satışa konduğunu gördüm ama Bo Barter yetkililer çözeceklerini söylediler. Sizde son durum nedir acaba?

Ayşe

Aynı ada pafta parsel ilk bize satılmış durumda. Hukuki süreci başlattık Bize de iki iş günü içinde düzelteceklerini söylediler, üç aydır telefonları bile açmıyorlar, ilk başta telefonları açıp hastanedeyiz, cenazemiz var diyorlardı ama şimdi telefonları hep kapalı veya çalsa da cevap yok

Mediha
Mediha

Ben ve kardeşlerimde birlikte almayı düşünüyorduk uzun zamandır ama bu mesajı gördüğüm çok çok iyi oldu inşallah mağduriyetiniz giderilir bu sayede bizde öğrenmiş olduk

Ezgi

Bizim görüştüğümüz Noter tam tersini söyledi, noterde yapılan sözleşmeler geçerli hiçbir farkı yok dedi. Zaten diğer türlü noteri de işlerine alet etmiş oluyorlar. Böyle bir risk almaz noter.

Asuman

Ben size söyleyeyim noter de işin içinde çok büyük bir oyun var ben zaten gözüm tutmamıştı satış esnasında noterle bakışmaları falan ama insanın basireti bağlanıyor sanırım

Ayşe

Tapuya, avukatlara ve emlak uzmanına danışmanızı tavsiye ederim. Satış geçerli olsaydı, aynı arsa bir başkasına da satılamazdı. Dürüst olsalardı, karşımızda muhatap olurdu. Yine de siz bilirsiniz.

Merhaba, ben de sizler gibi bu projeden yer alma düşüncesindeyim. Araştırma aşamasındayım. Olumlu olumsuz geri dönüşleriniz nelerdir acaba?

Ayşe

Noter satışı geçerli bir satış değil dedi tapu müdürlüğü, ayrıca aynı yeri bir başkasına satmak da iyi niyetli bir davranış değil, iki güne ikinci satışı iptal edeceğini söyleyen şirket yetkilisi, iki haftadır telefonlara cevap vermiyor, artık güvenilir mi siz karar verin.

Ezgi

Merhabalar aynı firmadan ben de yer satın aldım noter üzerinden. Aldığınız yerin tam olarak parselini yazdırdınız mı ve aldığınız kişi o. G mi?

Yücel sonuçtan hiç memnun değil

Ergün Emlak (Menderes) Oyunu

16 Şubat 2024 13:49

01 Ağustos 2024 19:18
Erhan sonuçtan hiç memnun değil

13 Mart 2024 14:55