Turyol Midilli Kapı Vizesi Kontenjanı

11 Haziran 2024 14:45

Turyol Ayvalık şubesindeki yetersiz bilgilendirme nedeniyle mağdur olduk. Şubedeki B*** Hanım'ın anlattığına göre Midilli kapı vizesi kontenjanı sadece Kurban Bayramı'na özel olan ve yeni çıkan bir uygulamaymış. Böyle bir bilgi varsa ellerinde bu haberin çıkar. Çıkmaz feribot bileti satın alan (kapı vizesi ya da normal vize olsun olmasın) kişilere SMS veya mail yolu ile bilgilendirmeleri gerekirdi. Sitelerinde kontenjanın dolu olduğunu yazan bir ifade ile iş işten çoktan geçmiş olduğunu kendilerine aktardım ancak mağdur olan yine biz olduk. Mesafeli satış sözleşmelerinde eksik yazılan telefon numarası ve mail adresi olursa yapılamayan bilgilendirmeden kendilerini sorumlu tutmuyorlar haliyle ancak telefon ve mail adresi yazılmasına rağmen de bilgilendirme yapmamalarını keyfi olarak değerlendiriyorum. Mesafeli satış sözleşmesinde feribot biletinin iptalinin yapılamayacağının bilgisini veren bir firmanın 450 kişilik feribottaki 80 kişilik Midilli kapı vizesi kontenjanı olması ve bu biletleri açığa alarak süreçlerini yürütmesini doğru bulmuyorum. Ayrıca para kargo ile gönderilmez. Türk Ticaret Kanunu'na göre kargoların çek, senet, kambiyo ve değerli evrak taşıma sorumlulukları yok. Ben kime güvenip paramı sana kargo ile gönderiyorum? Turyol bana neyin güvencesini veriyor ki kargodaki paramın kaybolmayacağını bileyim? 3 kişi çalışan Ayvalık şubesi yanındaki insana "Saçma sapan konuşuyor, kapatıyorum." diye cümle kurup telefonu yüzüme kapatıyor. Geri aradığımda da sesini değiştirip farklı biriymiş gibi "Konuyu bilmiyorum." deyip yardımcı olmaya çalışıyor. Bu kadar amatör çalışan bir firma görmemiştim. Tecrübe ettirdiniz. Paranızı kargo ile göndermeyin, hiçbir hak talep edemezsiniz. Zaten parayı kargo ile gönderimini talep eden bir firmanın gözümde kurumsallığı yok. Önce aradım kurumsal bir IBAN talep ettim ve dekontunu kargolayabileceğimi belirttim. Ancak böyle bir hizmetleri yokmuş. Bu sürecin araştırılmasını talep ediyorum. Bu paraları nasıl muhafaza ediyorlar? Vize evraklarını hangi sırayla alıyorlar? Ya da başvuru yapanlara nasıl bilgi veriyorlar? Belki de çoğu insan seyahat günü geldiğinde aslında kontenjanın dolduğunu ve evrağının işleme alınmadığını yeni öğrenecek. Bu arada TÜBİS'e başvuruda bulundum. Sizler de hakkınızı arayabilirsiniz.

11 Haziran 2024 16:28 (Şikayetten 1 saat sonra)
12 Haziran 2024 08:30

Ben bir çalışanın şahsi hesabına vize gönderimi sen bahsetmiyorum. Bir vize hizmeti veren Yunan vize aracı kurumuna bize ücretimi göndermekten de bahsetmiyorum. Eğer yazdığımı okursanız sorunun tek vize ücreti gönderme olmadığında anlarsınız. Okuduğunu anlama yeteneği önemli aynı sizin bana kapı vizesi başvurusunda en geç 5 gün kala evraklarınızı gönderin demeniz gibi. Size bu yazdığımda komplike gelecektir idrak yeteneğinden yoksun olunduğu için. Kontenjan dolduğu bilgisini farklı iletişim kanallarıyla vermeniz gerekiyor. Bayram tatili mağduriyetimi nasıl karşılaşacaksınız merak ediyorum.

Turyol İle Midilli Pişmanlık

Yasin
06 Nisan 2024 12:48

29 Mayıs 2024 13:11
Zehraelif sonuçtan hiç memnun değil

Ayvalık Turyol Midilli Kapı Vizesi Ücreti

Zehraelif