Sayısal Loto, Süper Loto Olsun Büyük İkramiye Kimseye Çıkmaz.

27 Şubat 2024 17:30

Site üzerindeki şikayetlere, eleştirilere baktığımda Sisal kurumuna, demirören grubuna güven kalmadığı çok açık. On binlerce insanın boş yere yazmadığını sanıyorum. Kimi insan parasını alamamış, kiminin hesabı sebepsiz yere iptal edilmiş, kimi ikramiye 200 milyonları bulmadan kimseye çıkartmıyorlar diye eleştiri yapmış... Hepsi yerinde sebepli eleştiriler ve herkesin yorumuna katılıyorum. Bu yüzden bende bu yazılanlara istinaden bir şeyler yazmak isterim. Kimse bu kuruma parasını kaptırmasın arkadaşlar, 1 lira dahi kaptırmasın. Bu kurumdan kimseye büyük ikramiye çıkmaz, çıkar diye kimse boş yere umutlanmasın. Her zaman kasa kazanır diye klasik bir söz vardır. Kim hangi sayıyı yazmış, kim ne kadar kupon oynamış hepsini ellerinin altındaki bilgisayar sisteminden görüyorlar. Şunu fark edin bir kere; ikramiye 200 milyonları bulmadan çıkmıyor, bu rakamları bulana kadar devir ettiriyorlar, çünkü bilinçli olarak devir ettiriyorlar ki ikramiyenin büyüklüğü oyuncu çeksin diye. Sonra da çıkarıyorlar ama kime çıktığı meçhul. Sanıyorum kendilerine çıkıyor, çünkü bilgisayar üzerinden oynanan sayıları gördükleri için oynanmayan sayıyı Elle girip topları yönlendiriyorlar ya devir ettiriyorlar ya da ikramiyeyi kendilerine çıkarıyorlar. Anlayacağınız bilgisayar ellerinin altında ve istedikleri gibi oynuyorlar vatandaşla. Bu kurumu kimsenim denetlemeye gücü yetmiyor, hatta geçen gün bir parti milletvekili çıktı ve bu kurumun danıştay, sayıştay, yargıtay olsun denetleyemediğini söylüyor. Zaten bu kurumu demirören gurubuna devreden devlet ise sizce denetim olur mu? Bir de büyük ikramiye çıktı diyelim, hemen akabinde ceplerinden 50 milyon gibi bir para koyup yeni çekilişlere başlıyorlar. Sizce 1 milyon kar etmek için uğraşan bir kurum cebinden 50 milyon para koyup açılış yapıyorsa bu parayı size çıkartır mı, bunu düşünmenizi isterim. Sizce 50 milyon ile açılış yapan bu kurum, bir iki çekiliş sonra bu parayı size çıkartır mı? Eğer çıkartırsa, bu firma kar edemez zarar eder. O yüzden 50 milyon ile açılış yapma amaçları ikramiyenin büyüklüğü ile oyuncu çekmek. Eğer çok parası varsa bu firmanın, bu şekil oyunlarla dağıtmaya uğraşmasın, direk elden dağıtsın. Demirören ile ilgili haberlere geçmişe dönüp bakın derim, vergi ve devlet bankalarından çektiği kredi olaylarını okuyun derim.

12 Nisan 2024 21:21

Sayısal loto topları neden şeffaf değil, içlerinde ne var? Çekilişe yarım saat kala makineler neden kapanır? Demirörenin elimdeki Milli Piyango kurumunda çok büyük oyunlar dönüyor. Büyük ikramiyenin vatandaşa çıkma ihtimali imkansız, bu yüzden bu kuruma kimse boş yere para vermesin derim. Sadece büyük ikramiye değil, 5 bile tutturmak imkansız, çünkü küçük ikramiyeler kurum içinde çalışanlara çıktığını sanıyorum. Büyük ikramiye olsun, 5 veya 4 olsun, kime çıktığını kim biliyor, sadece çıktı diye belirtiyorlar bu kadar. Kurum içinde çalışanlar ufak ikramiyeleri, demirören ise büyük ikramiyeyi yiyor bana göre. Çekilişte çıkacak sayıları makineleri yarım saat önce kapatıp ayarlıyorlar, çünkü bilgisayar sistemi ellerinin altında. Bayilerden yatırılan her kuponu merkez sistemde görüyorlar. Bu kurum şeffaflıktan çok uzak, tamamen kendilerine çalışıyorlar. Mesela topları neden şeffaf yapmıyorlar, topları şeffaf yapmak bu kadar zor mu? Kaç para toplandı, toplanan paranın ne kadarını dağıtıyorlar, bilen var mı? Bu Milli Piyango hakkında birçok iddia var ama kurum sesini çıkarmıyor, neden? Çünkü sesini çıkarsa gündem olacaklar, bu da onların işine gelmiyor, çünkü onlar sessiz sakin el altından parayı götürme derdindeler. Demirörenin ortağı İtalyan firması, İtalya'da bu tür oyunlarda çok büyük şaibeler dönüyor. Ortak İtalyan olduğuna göre bizde de şeffaflık olmaz. Vatandaşın parasının üzerine resmen oturuyorlar. Bir anlık umuda kapılıp, bana da çıkar diye oynayıp parasını veren vatandaşın vay haline.

29 Şubat 2024 22:22

Sayısal loto ve diğer şans oyunları çıkar diye boş yere umutlanmayın. Sistem üzerinden her şeyi görüyorlar. Dikkat ettiyseniz çekiliş yapılır yapılmaz kime çıkmış, kim ne kazanmış hemen açıklanıyor. Bu kadar hızlı bir açıklama nasıl oluyor diye düşünmüyor musunuz hiç. Bilgisayar sistemi ellerinin altında, çıkan numara bilgisayara giriliyor ve çıkmış mı çıkmamış mı hemen görülüyor. Eğer böyle olmasa, binlerce kuponun hangisine ne kadar ikramiye çıkmış diye incelemek saatler alır. İşte aynı sistemi vatandaşa büyük ikramiyeyi vermemek içinde kullanıyorlar olabilir. Çekiliş saatine yakın Elle numara atıyorlar olabilir. Bu numaraları eğer kimse yazmamışsa bu numaralar çıkar, eğer bir vatandaş yazmışsa, hemen faklı bir numara kombinasyonu deneniyor. Taki hiçbir vatandaşın yazmadığı numaralar bulunana kadar bu böyle deneniyor sanıyorum. Cebe giren para çıkmaz arkadaşlar. Bakın bugün çekilen süper loto da, bir önceki çekilişte çıkan 7 ile 40 tekrar çıktı. Sistemde bu sayılar tesadüfen denk geliyorsa, vatandaşın oynadığı kuponlara niye tesadüfen denk gelmiyor. Kaldı ki her şans oyununun geriye dönük çıkan sayılarına bakın, peş peşe olan çekilişlerde genellikle aynı sayıların çıktığını görürsünüz. Demirören bu, devletçe vergi borçları, kredi faizleri silinen biri bu, size para vermez.

28 Şubat 2024 23:22

Demirören e ait bu kurum şeffaflıktan, güvenlikte bahsediyor. Siz hiç yoğurdum ekşi diyene rastladınız mı? Tabi ki güvenlik ve şeffaflıktan ödün vermeyiz diyecekler. Çünkü bu kurum demirören için biçilmiş kaftan, maliyeti olmayan bir gelir kapısı. İnanın fabrikasında maliyetsiz bu kadar kolay para kazanamaz, çünkü ikramiye vermiyor. Toplanan para bana göre olduğu gibi ona kalıyor. Hani şu ile vurdu, şu kişiye çıktı diye reklam yapıyorlar ya, bunların hepsi tezgah. Eğer sizler yolda gördüğünüz bir dilenciye on lira yerine gönül rahatlığıyla bin lira verirseniz, demirören de size büyük ikramiyeyi verir. Para tatlıdır arkadaşlar, girdiği cepten olduğu gibi çıkması için büyük gönüllü olmak gerekir. Bu yüzden, büyük ikramiye bana çıkar da zengin olurum hayalleri, umudu sadece ve sadece para kaybetmenize yol açar. Siz sürekli bu kontrolsüz umut peşinde koşarken, demirören sizin paralarınızla zevki sefa sürer. Hiç düşünmüyor musunuz çekiliş toplarının neden şeffaf olmadığını? Belki içlerinde manyetik bir düzenek var ve daha önceden ayarlanmış toplar teker teker sırasıyla aktif edildiğinde bu topları kendine çeken karşı bir düzenek var? Mesela mıknatıs olabilir mi? Şeffaf olmayan topun içindeki mıknatıs aktif ediliyor ve bu top otomatik olarak karşı mekanizma tarafından çekiliyor belki? Eğer bu kurum güvenilir ve şeffafsa, o zaman toplarda şeffaf olur. Kaldı ki çekilişlere yarım saat kala makineler kapanıyor, kupon yatırılmıyor, peki neden? O yarım saatlik vakit neyin nesi oluyor? Eğer bu kurum güvenilirse, makineler kapanmadan beş on dakika önce canlı yayın hazır olur ve makineler kapandığı gibi çekiliş başlar. Belki o yarım saatlik boşlukta bilgisayar sistemi üzerinden vatandaşın tüm kuponları kontrol ediliyor, sonra vatandaşın oynamadığı büyük ikramiye numarası belirleniyor ve şeffaf olmayan topların manyetik düzeneği ayarlanıyor, kim bilir? Hadi kalın sağlıcakla. Ama siz, siz olun, paranızı harcadığınız yerleri kontrol edin.

profile profile profile

Çağrı sonuçtan hiç memnun değil

Sisal Şans Oyunlarının Güvenilir Olmadığını Düşünüyorum

Çağrı
22 Ocak 2024 09:25
Ergün sonuçtan çok memnun

22 Nisan 2024 02:48
"Maalesef ismini anımsayamadığım bir hanımefendi aradı, yeni bir bekleme sürecine sokmadan, hesabımı geçici olarak açtı ve içerideki bakiyemi banka hesabıma aktarmama izin verdi sağ olsun. Kendisine çok teşekkürler ediyorum."
Murat sonuçtan hiç memnun değil

29 Haziran 2024 22:25
Dünya Kadar Malın Olacağına Milli Piyango Gibi Şirketin Olsun!
Recep sonuçtan hiç memnun değil

Milli Piyango'da Şeffaflık Ve Psikolojik Manipülasyon Endişesi: Kazananların Açıklanmaması Ve Yanıltıcı Kampanyalar

26 Nisan 2025 23:42