Özkan sonuçtan hiç memnun değil

Sanofi Tavanic 500 Mg

01 Ekim 2023 17:51

Tavanic 500 mg bende kullandım 2023 mart ayında. Bu tarih itibariyle hala bu ilacın olumsuz etkilerini yaşıyorum. Gerçekten bu ilacın yan etkileri var. Kullanım sonrası okuduğum prospektüsünde de eklemlerin yumuşak dokularında iltihap yapabilir diyor. Çünkü makalelerde de doku ve kemiklere hızlı bir şekilde nüfuz edebildiği yazılıyor. Bu ilacı kullanırken ayaklarımda güçsüzlük yaşadım. Dr. Verdiği için güveniyorsunuz. Doktorlar genelde uyarmıyorlar. Reçete edip geçiyorlar. İlaçların yan etkileri konusunda uyarmalı, gerekirse ilacın kesilmesi gerektiği konusunda bilgi vermeliler. Bu ilacı bana 75 yaş üstü KBB profesörü reçete etti. Profesör deyip güvenmemek gerekiyor. Özellikle yaşlı profesörler kendilerini hiç yenilemiyorlar. Geliştirmiyorlar.
Profesör muayenesi yerine akademik kariyerinin ortalarında 45-55 yaşında doçent daha iyi.

sanofi-tavanic-500-mg-1.pdf

01 Ekim 2023 17:50

Ayrıca kullanımım bittikten sonra sırt omuz ve kollarımı hareket ettirdikçe çıtırtı geliyor. Ense altımda hala ağrı var. Boynumdan kıtır kıtır sesler gelmeye başladı. Aslında ben oldukça atletik yapılı biri olmama rağmen bu ilaç resmen yıktı beni. Okuduğum makalelerde bu ilacın kas içinde de etkin olduğunu yazıyor. Kas güçsüzlüğü yaşıyorum. Bence bu ilacın fayda zarar oranı tekrar gözden geçirilmeli. Mümkün olduğu kadar kullanımından kaçınılmalıdır. Doktorların çoğunluğu araştırmıyor. Sosyal medyalardan forumları takip etmeliler. Yan etki riski fazla olan ilaçları reçete etmemeliler... PDF olarak eklediğim makalenin yan etki kısmında kedi köpek hayvan ve atların eklem kıkırdaklarında erozyona ve hasara sebep olduğu yazılmıştır. Yaşadığım yan etkiler de eklem, kas ve kıkırdak dokularla ilgilidir.

01 Ekim 2023 17:45

Ayrıca kullanımım bittikten sonra sırt omuzlarımı ve kollarımı hareket ettirdikçe çıtırtı geliyor. Ense altımda hala ağrı var. Boynumdan kıtır kıtır sesler gelmeye başladı. Aslında ben oldukça atletik yapılı biri olmama rağmen bu ilaç resmen yıktı beni. Okuduğum makalelerde bu ilacın kas içinde de etkin olduğunu yazıyor. Kas güçsüzlüğü yaşıyorum. Bence bu ilacın fayda zarar oranı tekrar gözden geçirilmeli. Mümkün olduğu kadar kullanımından kaçınılmalıdır. Doktorların çoğunluğu araştırmıyor. Sosyal medyalardan forumları takip etmeliler. Yan etki riski fazla olan ilaçları reçete etmemeliler...

01 Ekim 2023 17:44

Ayrıca kullanımım bittikten sonra sırt omuzlarımı ve kollarımı hareket ettirdikçe çıtırtı geliyor. Ense altımda hala ağrı var. Boynumdan kıtır kıtır sesler gelmeye başladı. Aslında ben oldukça atletik yapılı biri olmama rağmen bu ilaç resmen yıktı beni. Okuduğum makalelerde bu ilacın kas içinde de etkin olduğunu yazıyor. Kas güçsüzlüğü yaşıyorum. Bence bu ilacın fayda zarar oranı tekrar gözden geçirilmeli. Mümkün olduğu kadar kullanımından kaçınılmalıdır. Doktorların çoğunluğu araştırmıyor. Sosyal medyalardan forumları takip etmeliler. Yan etki riski fazla olan ilaçları reçete etmeliler...

Eklediğim PDF makalenin yan etkiler bölümünde kedi köpek at gibi hayvanların eklem kıkırdaklarında erozyon ve hasara sebep olduğu yazılmaktadır. Aslında bu yan etki önemli bir yan etkidir. Benim yaşadıklarımı anlatmaktadır.

profile profile

Yorumlar (7)

Nurcan
Nurcan

Özkan bey merhaba hala yan etkileri devam ediyor mu? Ben sadecev1 tane kullandım eklem ağrısı yaptı ilacı hemen kestim bugün 6 gün hala sizi seklinde ağrılarım var kollarda bacaklarda özellikle dizlerimde ağrı kendime o kadar kızıyorum ki keşke araştırıp kullansaydım diye

Özkan

Ayrıca Florokinolanların prospektüsünde "Aşil tendonunun yırtılmasına neden olabileceği" yönünde bir uyarı bulunmaktadır. Peki Asıl tendonunun kopmasına sebep olabilecek bu kimyasal boyundaki bağlara zarar veremez mi? Vikipedi levofloksasin (Tavanic) nedeniyle ölümlerin olduğunu belirtiyor. Ve wikipedia da iyileşme sürecinin 14 ay ile 9 yıl sürebileceği yazılmış. Kaynak linkini aşağıda paylaştım. https://de.wikipedia.org/wiki/Levofloxacin

Özkan

Paylaşımlarımda PDF dosyasını eklediğim makalede, zaten bu Tavanic kimyasalının kemiklere, dokulara, kaslara hızlı bir şekilde nüfuz ettiğini yazmışlar. Genç at ve köpeklerin eklem yerlerinde erozyon ve hasara sebep olduğunun görüldüğü yazılmış. Herhangi bir kimyasalın ilaç olarak değerlendirilme kriterleri yeniden gözden geçirilmeli. Pire için yorgan yakmaya değer mi? Bilemiyorum Herkese acil şifalar diliyorum

Özkan

Ayrıca bir bilgi daha paylaşmak istiyorum. Bu ilaç Kortiko0steroidlerle aynı anda kullanılmaması gerekiyor. Alman ve İtalyan kaynaklarında bu yazıyor. Bana KBB prof. Tavanic ve kortikosteroid enjeksiyonu aynı anda reçete etti. Kortikosteroid iğneyi yaptırdım. Tavanic kullanmaya başladım. Tıp profesörü bile böyle bir hata yapabiliyor. Tavanic'ten 45 gün sonra göz uzmanının reçete ettiği Maxi dex kortikosteroid göz damlası kullandım damlanın 3. Gününde gözlerim pörtlek gibi oldu göz kaslarım zarar gördü. O gün bugündür. Gözlerim bir tuhaf oldu. Buradan şu sonucu çıkarılabilir mi? Acaba bu Tavanic kimyasalı bağ dokularında, kaslarda bir yerlerde bağlı bir şekilde uzun süre kalıyor mu?

Özkan

Aslında vücuttaki tüm bağ dokulara zarar veriyor. Bu bağ dokular gözlerde bile bulunmakta. Merkezi sinir sistemine de zarar veriyor. Anksiyete oluşuyor (prospektüsünde yazan intihar düşünceleri ) Bağırsak florasını zaten mahvediyor. Clostridium dif. Bakterisini artırıp geçmeyen ishallere sebep olabiliyor. Yani yaşlı, kurtarmak için başka çare kalmamış insanlara verilebilecek ilaçları reçete ediyorlar. Farmakoloji apayrı bir dal. Doktorlar her şeyi bilseydi Eczacılık fakülteleri kurulmazdı. Doktorların bazılarına güven konusunda dikkat etmek lazım. Bütün bu yan etkiler yaşanırken bir yandan da genç insanlara reçete etmeye devam ediliyor.

Özkan

Boynumun arkasında bulunan dokulara (ligament) verdiği hasar sebebiyle ilaç kullanımı ve sonrasında fazla olan şu an hala devam eden hafif bir baş dönmesi var. Çene eklemim de bu ilaç yüzünden hasar gördü. Sol çenemde aç kapa yaparken tıkırtı gelmeye devam ediyor. Zamanla iyileşirim diye bekliyorum tekrar geçmiş olsun

Özkan

Merhaba Nurcan Hanım öncelikle geçmiş olsun Bakterilerin DNA yapısını bozmaya yönelik olarak imal edilmiş bu kimyasallar vücutta mitokondrilere, kaslara, dokulara eklemlere hatta gözlere zarar veriyor. İlaçların prospektüslerinde boyun ağrısı der mesela. Aslında direkt ense bölgesinde bulunan ligament hasarını yazmazlar maalesef bu florokinolon grubu ilaçlarla ilgili son zamanlarda çok fazla yan etkilerinden muzdarip olmuş kişiler bulunmakta. Biz bir WhatsApp grubu kurduk. Dilerseniz sizi de ekleyebiliriz. Ben hala şu an eski sağlığıma kavuşmuş değilim. %80-85 gibi Boynum hala düzelmedi. Boynumu sağa sola öne arkaya çevirirken tıkırtı sesleri geliyor. Ense bölgemde ligament hasarı yaptı. Görüşümü (gözlerimi) olumsuz etkiledi.

Derviş sonuçtan hiç memnun değil

Tavanic 500 Sonrası Geçmeyen Ciddi Yan Etkilerle Yaşam Kalitem Düştü

Derviş
31 Ağustos 2025 17:39

Sanofi Tavanic 500 Çok Kötü Yan Etkileri

Arsipel
03 Şubat 2024 17:07
Bedriye sonuçtan hiç memnun değil

Sanofi Tavanic'in Göz Ardı Edilemeyecek Yan Etkileri

Bedriye