Dyson V11 Batarya Sorunu Ve Müşteri Memnuniyetsizliği

11 Ekim 2024 17:10

Aralık 2020'de satın aldığım Dyson V11 kablosuz süpürgem, göstergesinde batarya ile ilgili herhangi bir uyarı vermeksizin, kullandıktan sonra bataryayı doldurmak için şarj ünitesine taktığımda şarj olmamaya karar verdi.
Ürünü tamir için 12 Eylül'de İzmir Dyson servisi "PH Elektronik"e verdim. 16 Eylül'de servis telefon ile bana bataryanın kullanım ömrünü tamamladığını ve değişmesi gerektiğini bildirdi, ancak stokta olmadığı için beklemem gerektiğini söyledi. Dyson merkez de dahil olmak üzere stokta batarya yok. Dyson merkez bataryayı 4.990 TL'ye temin edebilirken (web sayfalarındaki bilgi), teknik servis bu fiyatı 5.700 TL gibi bir rakam olduğunu telaffuz etmişti.
Çözülmesi gereken sorunlar neler mi?
1) Kanuna göre bu ürüne müdahale edilmesi gereken süre 20 iş günüdür, bu süre doldu. Dyson, kanunen bugüne kadar bir çözüm sağlamalıydı.
2) Marka güvenilirliği gereği, merkez ve teknik servis aynı fiyat politikasını sağlamalıdır, kaldı ki 5.000 TL bir batarya fiyatı için çok yüksek.
3) Bataryanın bu kadar kısa sürede ömrünü tamamlaması (üstelik herhangi bir uyarı vermeksizin) kabul edilebilir bir şey değildir.
4) Çevremde benzer sorunları yaşayan çok insan var, anladığım o ki, batarya bu ürünler için yedek parçadan ziyade sarf malzeme gibi konumlandırılmış. Böyle bir durumda bataryanın stoktan sağlanamıyor olması kabul edilemez.
30-40 bin TL bandında süpürge satıp, müşterilerinizi çözümsüz bırakmanın ardında yatan pazarlama stratejisinin anlamı şudur; süpürgeyi bu fiyata alıp yıllarca başka bir şey almayacak müşteri kitlesi yaratmaktansa, en azından 3-4 yılda bir pil alacak, pil stokta uzun bir süre olmayınca beklemede olan müşteriyi yeni model süpürge almaya ve bir 30-40 bin TL daha harcatmaya teşvik etmek... (Dyson çağrı merkezini son 1 hafta içinde batarya konusu için 2 defa aradım, son aramamda karşıma çıkan müşteri temsilcisi "beklemek istemiyorsanız yeni ürünlerimizden birini tercih etmenizde yardımcı olabilirim" dediği için, çıkardığım anlam yanlış olmasa gerek)
Yukarıda yazmış olduğum sorunlarla müşterilerinizi çözümsüz bırakmak ayıptır, kurumsal bir firmaya yakışmaz.
Varlığınızı sürdürmek ve memnun müşterilerinizi kaybetmek istemiyorsanız, ivedi olarak bu sorunları çözmeniz ve "kurumsal çalışma prensipleri"ne yakışır "itibarlı tüccar" sistematiğini oturtmanız gerektiğini hatırlatmak istiyorum.

Sevgi
Sevgi
13 Ekim 2024 12:47

Tüm sosyal medya platformları üzerinden şikayetimi paylaştıktan sonra firmadan gelen "batarya stoğumuzu güncelledik, sipariş verebilirsiniz" mesajından sonra, siparişimi online olarak vermeyi başarabildim. Umarım doğru ürün sağlam bir şekilde elime ulaşır. Bu da gösteriyor ki, istendiğinde çözüm sağlanabiliyormuş.

Belma
28 Şubat 2024 11:48
Saliha sonuçtan hiç memnun değil

Saliha
19 Nisan 2024 13:37
Osman sonuçtan hiç memnun değil

Osman
28 Aralık 2023 19:32
Dyson V8 Servis Serüvenim Ve Bitmeyen Sorunlar
Selcuk sonuçtan hiç memnun değil

Selcuk
11 Aralık 2023 19:38
Hüseyin sonuçtan hiç memnun değil

Hüseyin
21 Ocak 2024 15:21