Kişisel Bilgilerimle Yapılan Şüpheli İşlemler Hakkında Endişe

12 Kasım 2024 00:59

İşin Olsun uygulaması üzerinden başvurduğum iş ilanına başvurum kabul edildi. Çağrı merkezi iletişime geçti benimle, isim, soy isim, numara, doğum tarihi ve adresimi isteyerek bilgilerimle bir form doldurmamı istediler. Benden isim, soy isim, adres, telefon numarası ve IBAN bilgileri istediler ve ben de bir anlık dalgınlıkla verdim. Vermiş olduğum bilgileri kullanarak IBAN'ıma cüzi bir miktar para gönderildi. Fakat sonrasında şüphelenip biraz araştırma yaptım ve gördüm ki aynı durumdan şikayetçi olan birçok insan var. Benim adıma yapılacak olan banka hesabı, banka kredisi, abonelik, adıma açılmış şirket veya yapılacak yasadışı herhangi bir işlem kimlik bilgim, onayım, ıslak imzam olmadan yapılmış veya yapılacak olan herhangi bir işlemden yasal olarak hiçbir sorumluluk kabul etmediğimi belirtmek isterim. Tüm bilgilerimin silinmesini talep ediyorum. Bu sayfadaki şikayetimle resmi olarak bilgilendirmiş bulunuyorum.

Destekle

12 Kasım 2024 01:27

Tedbir-önlem amaçlı yazıyorum İŞKUR'da hayat ve emeklilik firmasına başvuruda bulundum. Başvuru için adımı, soyadımı, ev adresimi ve telefon numaramı t. C. Kimlik numaramı gönderdim. Önlem almak için buraya şikayetimi yazmak istiyorum. Bu yüzden, 11/11/2024 tarihinden itibaren benim kimlik bilgilerimle ve kişisel bilgilerimle herhangi bir hesap açılırsa veya bir işlem yapılırsa, benim ıslak imzam ve rızam olmadan yapılmış herhangi bir işlemden hiçbir şekilde mesuliyet kabul etmediğimi belirtmek isterim. İsim, soy isim, adres, telefon veya başka bilgilerimi kullanarak yapılacak olan Papara hesabı, banka hesabı, banka kredisi, adıma açılmış abonelik, dijital cüzdan, şirket gibi kişisel kimlik bilgilerimle yapılmış ve/veya yapılacak olan herhangi bir işlemden kesinlikle bilgim ve onayım yoktur. Islak imzam olmayan hiçbir şeyde onayım yoktur. Benim ıslak imzam olmadan yapılan hiçbir başvuru ve işlem ya da işlemler bana ait değildir, kabul etmiyorum. Özel bilgilerimi üçüncü kişilerle paylaşılmasına ve iznim harici kullanılmasına iznim yoktur. Benim ıslak imzam ya da açık rızam olmadan yapılmış herhangi bir işlemlerden hiçbir şekilde sorumluluk ve mesuliyet ve yasal bir sorumluluk kabul etmediğimi belirtmek isterim. Bu sayfadaki şikayetimle, tedirgin olduğum bu konuyu resmi olarak bilgilendirilmiş bulunuyorum. Gereğinin ilgili kurumlarca yapılmasını arz ederim.

Destekle

Benzer Şikayet Yaz Yorumlar profile-icon İlk yorumu sen yap

12 Kasım 2024 00:41

İşin Olsun uygulaması üzerinden başvurduğum iş ilanına başvurum kabul edildi. Ve işin olsun uygulamasından mesaj gelip isim, soy isim, numara, t. C., IBAN ve doğum tarihi isteyerek bilgilerimle bir form doldurmamı istediler ve ben de bir anlık dalgınlıkla verdim. Vermiş olduğum bilgileri kullanarak ibanıma cüzi bir miktar para gönderileceği yazıyor. Ardından geri gönderilen parayı geri göndermem istendi. Fakat sonrasında şüphelenip biraz araştırma yaptım ve gördüm ki aynı durumdan şikayetçi olan bir çok insan var. Benim adıma yapılacak olan banka hesabı, banka kredisi, abonelik, adıma açılmış şirket veya yapılacak yasadışı herhangi bir işlem kimlik bilgim, onayım, ıslak imzam olmadan yapılmış veya yapılacak olan herhangi bir işlemden yasal olarak hiçbir sorumluluk kabul etmediğimi belirtmek isterim. Tüm bilgilerimin silinmesini talep ediyorum. Bu sayfadaki şikayetimle resmi olarak bilgilendirmiş bulunuyorum. Gereğinin ilgili kurumlarca yapılmasını arz ve rica ederim.

profile profile

08 Kasım 2024 23:54
Kişisel Bilgilerimin Güvenliği Tehlikede: İzin Verilmeyen İşlemlerden Endişeliyim

02 Kasım 2024 22:36

28 Ekim 2024 21:48