Gözen Security Havayolu Şirketinin Yolcu Seçim Kriterleri Ve Devletin Rolü

18 Nisan 2024 11:28

Gözen Güvenlik Şirketi'ne bu yetkiyi kim verdi ki kendi başına istediği yolcuyu uçağa alıp istediğini almıyor? Gümrük memurluğu devletten alınıp bir havayolu şirketine mi bağlandı? Tüm koşulları sağlayan bir yolcuyu hangi yetkiyle uçağa almıyorsunuz? Türk vatandaşlarına, Türkiye'nin hava yolları adına görevlendirilen kişiler tarafından yapılan bu kabul edilemez davranışlara Türk devleti nasıl tepki verecek? O havaalanına gelene kadar yapılan masraflar nasıl karşılanacak? Arjantin uçuşu için bütün gereklilikleri yerine getirdiğim halde, daha önce ABD'ye giriş yapmadığım gerekçesiyle uçağa alınmadım. Arjantin'e giriş için ABD vizesine başvurmuş olmamın bu durumu nasıl etkilediğini anlamakta güçlük çekiyorum.

18 Nisan 2024 12:35 (Şikayetten 1 saat sonra)
Bilgehan
18 Nisan 2024 12:58

Arjantin'e giriş şartı ABD, Kanada, AB ülkeleri vizesi almış olmak değildir herhalde. Öyle bir şart varsa hava alanına gelmeden bunun bilgisi paylaşılsın Türklerle. Boşuna masraf yapmayalım. Arjantin ayrı bir ülke, Türkiye ayrı, ABD, Kanada vs. Ayrı. Türkiye ve Arjantin arasında, bize söylendiği gibi, Arjantine Türkler'in girebilmesi için önce ABD'ye giriş yapmış olması gerekiyor, yoksa ABD'ye vs. Giriş yapmamış Türkler deport edilir şeklinde bir anlaşma yok açıklanan. Böyle bir anlaşma başladıysa bu insanlara bildirilsin, vize süreci başlatılsın, ABD'ye girmemiş olanlar Arjantin'e alınmayacaktır denilsin. Bu nasıl bir saçmalık. Turist bekleyen Arjantin'in böyle saçma bir talebi mi var yani?

Nadir

Bilgehan, ben kendim AB vatandaşıyım ve İngiltere'de 6 yildir yaşıyorum. Bu sözde güvenlik şirketi bana oturum iznim olup olmadığını sordu. AB vatandaşı olarak Ingiltereye zaten vizesiz gitme hakkim varken böyle saçma bir soru sorulması bir yana, biometrik pasaportu teyit edecek sisteme sahip değiller. Bu illegal ve sınırlarını asan faaliyetlerde bulunan şirketi Savcılığa bildirdim ve haklarında soruşturma açılmasını talep ettim.

Erhan sonuçtan hiç memnun değil

26 Nisan 2024 08:08
Gözen Security Firması Vatandaşları Güney Amerika Uçuşlarına Almıyor
Emre sonuçtan hiç memnun değil

Gözen Security Yüzyılın Seyahat Mağduriyeti

15 Mart 2024 15:39
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Gözen Security Uçuş Reddi Ve Mağduriyetim

30 Nisan 2024 11:34