Feribotlines İle İade Çıkmazı: Black Friday Mağduriyeti

13 Kasım 2024 16:23

Kısaca sorunumuz; Feribotlines firmasından 'https://feribotlines.com' web adresinden Black Friday kampanyasında faydalanarak aldığımız 2024 yılı için geçerli açık biletlerimizi aylardır firmaya ulaşmaya çalışamadığımız için iptal etmek istedik ancak sonucunda hiçbir şekilde iade edemeyeceğimizi öğrendik.
Yaşadığımız sorunu kronolojik sıraya göre anlatmak gerekirse;
- 26.11.2023 tarihinde 'https://feribotlines.com' web sitesinden biletimizi aldık,
- '+90 (850) 885 00 97' numaralı web sitelerinde yazan bu numarayı neredeyse 50'ye yakın aramamıza rağmen kimse açmadı
- 2024 Şubat ve Mart aylarında Instagram üzerinden yazdığımızda bizi web sitesinden işleme yönlendirdiler yine çözüm bulamadık
- '+90 (850) 885 00 97' numaralı web sitelerinde yazan bu numarayı aramaya devam ettik,
- Eylül 2024'e kadar aramaya devam ettikten sonra biletimizde gördüğümüz Turyol firmasının ismini gördük ve Turyol'u aradık,
Turyol bize bilet rezervasyon numarasını paylaştı ancak Feribotlines firmasının alt bir firma olduğunu, çalıştıklarını ancak kendi hesaplarına ödeme almadıklarını, Feribotlines firması ile sürece devam etmemiz gerektiğini paylaştı,
- Yaşadığımız sorundan dolayı şikayetvar.com sorunlarını inceledik. Bizim gibi bir sürü mağdur olduğunu fark ettik
- İzmir'de ikamet ettiğimiz için ofislerini bulduk, ofislerine gittik ve iade talep ettik 'aynı şikayetvar.com'daki gibi' kaba davranışlar, iade hakkımız olmadığını, bileti kullanmak istiyorsak da web sitesinden kendimiz işlem yapmamızı ve ekstradan liman vergi ücretini ödememiz gerektiğini, aksi takdirde bilet parasının yanacağını söylediler.

Bu firma Black Friday vb. kampanyaları adı altında millete bilet satıyor ve sonradan ekstradan çıkartılan tutarlarla milletten daha çok para çekip tur günü geldiğinde şikayetvar.com'daki gibi milleti mağdur ediyor. İade istenildiğinde de meydan okurcasına 'istediğiniz yere başvurun ya ekstra tutarları ödeyin mağdur olun ya da bilete ödediğiniz para yansına' gelecek cevaplarla karşılık veriyorlar. Biz mağduruz ve biletimizin karşılığı olan bedeli geri iade istiyoruz ve firmanın faaliyetleri hakkında araştırma talep ediyoruz. Çok mağdur var ve bu firma faaliyette aynı kampanyalara devam ediyorlar.

web sitesini inceleyebilirsiniz. Talep edilirse bilet rezervasyon numaralarımızı paylaşırız.

Nurçin
Nurçin

Merhaba, Aynı sorunu şu an bende yaşıyorum Geçen yıl Ekim ayında aldığımız Samos Tatil Paketini ve feribot biletimizi ailece kullanamadık Acenteye kesinlikle ulaşamadık Telefonları açmıyorlar Maillere cevap vermiyorlar Tatil paketini açığa aldık dediler ve yeni tarih belirlememi istediler, tarih bildirdim rezervasyon yapamadılar o zaman iade talebinde bulundum Iban bilgisi istediler verdim Kesinlikle iade yapmadılar daha sonra iade hakkımın olmadığını söylediler 1 yıl önce kk ile 11.960.00 TL ödedim tatil yapamadım Kesinlikle yardımcı olmak gibi bir niyetleri yok Öyle bir sistem kurmuşlar ki reklamı yapıyorlar paraları topluyorlar sonrasında kesinlikle bir geri dönüş iletişim yok bir şekilde ulaşırsan iade yok deyip güzelce satmadığı tatil ve feribot paralarını haklarıymış gibi topluyorlar. Kampanyaları da şu an güncel. Tüm şikayetleri yapıyorum umarım geri dönüş olur

Meltem sonuçtan hiç memnun değil

08 Ocak 2024 12:59
Feribotlines Samos Tur Paketi Mağduriyeti
İhsan sonuçtan hiç memnun değil

25 Mayıs 2024 17:28
Süleyman sonuçtan hiç memnun değil

Süleyman
17 Temmuz 2023 10:22