Yanıltıcı İş İlanı Ve Kimlik Bilgilerinin Kötüye Kullanımı

Yanıltıcı İş İlanı Ve Kimlik Bilgilerinin Kötüye Kullanımı
13 Kasım 2024 11:49

10 Kasım 2024 tarihinde Instagram üzerinden reklamını gördüğüm Home Office Online hesabı aracılığıyla, A*** Çağrı Merkezi iş ilanına başvurdum. 12 Kasım 2024 saat 18:03'te 0534**86 **** numarasıyla bir kadın tarafından benden istenen bilgiler ad soyad, doğum tarihi, iletişim numarası, T.C. kimlik numarası ve iş deneyimiydi. "Mobil bankacılık kullanıyor musunuz?" sorusuna evet cevabı verdim. Sonrasında adıma kendi bilgileri ile Papara hesabına giriş yaptırıldı. Papara uygulamasında NFC üzerinden kimliğimin arka çip kısmını ve ön yüz kısmını okutup yüz tanıma yapmamı istediler. Papara hesabına giriş yapıldı. Alt köşede hesabı onayla kısmından onay vermemi istediler, sonrasında çıkış yaptırıp benim farklı bir banka hesabımın olup olmadığını sorup IBAN numaramı istediler. QNB Finans hesabımın IBAN numarasını 0534**86 **** numarasından WhatsApp üzerinden mesaj yoluyla paylaşmam istendi. 105 TL gönderim sağlayacaklarını, bunun eğitim için olduğunu ve benim tekrardan 100 TL onların hesabına göndermemi istediler. Gelen transfer m** b** adında 12 Kasım 2024 tarihinde 105 TL olarak gerçekleşti. Daha sonra benimle WhatsApp üzerinden paylaştığı IBAN'a (Papara Elektronik Para Anonim Şirketi) açıklama kısmına 'ön kayıt' yazarak 100 TL'sini göndermemi istediler ve yaptım. Sonrasında internet üzerinden araştırmalarım sonucunda şüphelenerek 13 Kasım 2024 tarihinde Papara adıma açılan hesabı tamamen kapattım. Bu yüzden herhangi bir hesap kartı, kredi kartı, Papara hesabı veya tapu, iş yeri, çek, senet, arsa gibi yasa dışı herhangi bir işlemle sorumluluğum olmadığını belirtmek isterim. Olası sorunlardan korunmak amacıyla bu şikayet dilekçesini yazıyorum. Verdiğim bilgilerin kullanılarak adıma açılacak banka hesabı, banka kredisi, abonelik, şirket veya yasa dışı herhangi bir işlem için kimlik bilgilerim onayım ve ıslak imzam olmadan yapılan veya yapılacak olan herhangi bir işlemden yasal olarak hiçbir sorumluluğu kabul etmediğimi belirtmek isterim. Bu şikayet sayfası aracılığıyla resmi olarak bilgilendirilmiş bulunmaktayım. İlgili kurumlarca gereğinin yapılmasını arz ve rica ederim. Açılacak her türlü hesap ve işlemden, yasa dışı bahis ve kumar gibi hiçbir şeyle ilgim olmadığını ve bu durumlardan muaf olmak istediğimi belirtmek istiyorum. Gereğinin yapılmasını talep ediyorum.

Asya Call Center Çağrı Merkezi Şikayeti

13 Kasım 2024 15:07