Rukiye sonuçtan hiç memnun değil

Emlak Müzayede TOKİ İhalesinde Gizli Ücretler Ve Hukuksuz İşlemler

01 Eylül 2024 20:30

Emlak muzayede aracılığı ile TOKİ'den taksitle bir şey sahip olmak istedik. En düşük fiyatlı dükkan için ihaleye girdik. Sözleşmede açık açık belirtilmeyen yüzde 20 KDV nin peşin alınacağını ve ek ödemeleri tekliften sonra öğrendik. Yüzde 15 peşinat deniyordu. Yüzde 2 de emlak muzayede komisyon ücreti yazıyordu sözleşmede. 170 bin peşinat ödememiz gerekir. Derken 400 bin peşinat gerekti. 5 gün içinde sözleşme imzalamak gerekiyordu. İmzalamadık. Cayma hakkımızı kullandık. Hem teminatı iade etmiyorlar hem komisyon talep ediyorlar. Borçlar kanununa göre imzalattıkları şartname zaten kanuna uygun değil. Ellerindeki tek güç vatandaşın parası olmadığı için dava açmaya çekinmedi. O yüzden aynı sorunu yaşayanlar bana mail atsın lütfen. Birlik olalım. Bu gayrimenkulleri zaten ikinci en yüksek teklif sahibine satıyorlar. Elde kalan veya zarar edilen bir şey yok. Vatandaşa hukuksuzca yükleniyorlar. s*********@hotmail.com mail adresim.

Yorumlar (8)

Züleyha
Züleyha

Ülkenin arazilerine çökmüş TOKİ, Çevre şehircilik Bakanlığı ile çevirip duruyorlar. Hesabını soracak bir devlet kurumu da yok.

Mahmut

Ne yaptınız var mı bir sonuç

İtiraz için ne yapmam gerek acaba Tüketici Hakem Heyeti olmaz değil mi

Rukiye

Aynı durum varsa en azından komisyonu icraya bırakın bence. Ben babam adına girmiştim. Kendi adıma olsa itiraz sürecim daha kolay olurdu. Bir kişi icra davasından kazanacak gibi.

Rukiye

Merhaba. Ben dava açmadım. Meblağ küçük olduğu için avukat ücreti ile aynı olur diye. Teminat içeride kaldı. Komisyon için de icraya bıraktık. 7 gün içinde itiraz edince duruyor. Sonra onlar dava açıyor. 7 günlük süreyi resmi tatil nedeniyle kaçırdım. Resmi tatil hariç sanmıştım. Biraz daha fazla ödedim. Toplamda 70 bin yok yere gitti.

Savaş
Savaş

Merhaba iletişim numarası alabilir miyim

Mail adresiniz görünmüyor

İletişime geçelim hocam

Sedat sonuçtan hiç memnun değil

Geciken Teminat İadesi Ve Müşteri Hizmetleri Sorunu

07 Ocak 2025 23:18

Emlak Müzayede Eksik Bilgilendirme Sonucu Teminat İadesi Yapılmıyor

22 Mayıs 2025 16:28
Necmiye sonuçtan hiç memnun değil

TOKİ Konut Ödeme Planı Ve Borç Hesaplaması Belirsizliği

01 Ağustos 2025 09:07