Doğan sonuçtan hiç memnun değil

Çorbacı Amca Pişmanlığı

24 Aralık 2023 17:28

Pazar sabahı 04.00 de hastane dönüşü ailecek çorba içelim dedik. Adnan Menderes mah. Kızlarpınarı cad. No:170 /b Keçiören/Ankara adresinde bulunan Şifalı Çorbacı Amca G** K** (Fişte olanları yazdım) girdik. 2 adet kelle paça tek kaldığı için bir adet de tavuk çorbası söyledik. Kellenin etleri dondurucudan çıktığı gibi salçalı, yağlı suyun içine atılmış bir şekilde geldi. Su sıcak etler buz gibiydi. Tadı tuzu olmayan, künefe tabağı gibi ince bir tabağın içinde geldi. Servis deseniz servis tabağı değil de masa üstüne bir kağıt yeşillikler turp hepsi köpeğin önüne yemek konur gibi masanın üstüne kondu bütün malzemeler bir de üstüne masa üzerindeki yeşilliklere limon sıktılar. Şimdi düşününce midemiz iyi kalkmamış orada. Hepsini geçtik. Dedik bir daha gelmeyiz içip kalkalım. Eşimin tabağında baş parmağın uzunluğunda bir tarafı tırtıklı, diğer tarafı keskin bir tel çıktı. Daha doğrusu eşim ağzından çıkardı. Allah eşimi korudu ki ağzını parçalamadan etin içinde ki teli ağzından çıkardı. Top sakallı arkadaşa haber ettiğimiz de çorbayı değiştireceğini söyledi. Zira çorbanın daha yüzde 80 yenmemişti bile. Biz kelle paça beklerken yerine daha ufak bir tabağa mercimek çorbası gelince, gelen mercimeği içmeden ve hiç sesimizi çıkarmayalım buradan başımıza bir olay gelmeden acil çıkalım diye hanımla konuştuk. Hesabı istedik. 358 lira gelen hesapta ayrıca bir konuşulması gereken bir olaydı. 109 kelle paçalar iki adet 218 iki su yazmış 28, toplam 246 iken 112 liraya da tavuk çorbası mı içtik ya da sonradan gelen ve asıl değişmesi gereken kelle çorbası olmadığı için içmediğimiz mercimeğinde parasını mı kestiler anlamadık. Nereden bakarsan bir tutarsızlık. En sondakini de anlatayım kapatayım konuyu. Hesabı karttan öderken neredeyse bütün garsonlar top sakallı arkadaş da dahil tepemizde niye bahşiş vermeyecek misin yoksa diye bizi yiyecek gibi bakarken mecburen elden nakit olarak önümüze zorla konan ağzı açık kutuya koymak zorunda kaldım. Çıkarılacak ders; Ne kadar lüks olursa olsun bilmediğin yerden yemek yemeyeceksin.

Sevilay sonuçtan hiç memnun değil

29 Nisan 2024 08:23

17 Ağustos 2024 03:03
İlknur sonuçtan hiç memnun değil

06 Ocak 2024 18:09
Nazlı sonuçtan hiç memnun değil

Kocaeli Konyalı Lezzet Ustasından Yediğimiz Etli Ekmek Sonrası Ailecek Zehirlendik

02 Temmuz 2025 14:52